U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 27, 2015

Char KoayTeow

as salam...
series dah lama gilos tak menggoreng char kuey tiaw...
last was dalam entry nih [Link]
tu pun sebab series semalam aku kepenatan nak mamps...
ada 3 minit meeting aku kena pulun siapkan...
hubs aku bising kenapa buat last minit
aku cakap ini bukan sebab buat last minit ke apa..
tak sempat nak dok santai2 buat ko..

benda jadi lorat sebab tetiba nazir nak mai pantau sekolah aku...

ok..tinggalkan cerita sekolah..
meh nengok rupa char kuey tiaw aku..


kebetulan kicap Syah Flavour aku ada lagi sebotol belum habis
kicap khas untuk buat Char Kuey Tiaw
korang boleh rujuk kat [SINI] pasal kicap tuh

kalau nak resepi bodo2 yang aku buat nih...
korang boleh klik link kat bawah ni ye

http://azrinzfamily.blogspot.com/2014/01/masak-char-koay-teow-5-minit-dengan-sos.html

Lunch di Nandos

As salam...
ni cerita 2014...
masa cuti sekolah hari tuh...
sempatla membawak budak2 ni banje deme makan kat Nandos..

to be honest ni 1st time aku jejak kaki kat Nandos..
sama la jugak dengan anak2 aku..
saje bawak dorang rasa makanan kat sini..
kalau sedap boleh makan lagi...
kalau tak sedap bai...bai.. jela kan?
hahahaha

meh kita tengok muka dan aksi anak2 dulu..
al maklumla tak penah lagi makan kat sini
so muka tu mesti ada sikit2 peghak kat situ...
hahahahahaha

aish dan straw memang tak dapat dipisahkan...

 kakak sibuk dengan hp...wifi free katanya...

 muka monyok sebab nak dok kat sebelah ummi tapi tak dapat...haru haihh!!

kakngah yang sentiasa ceria....

kalau kome datang nandos aku rasa memang takdela menu lain sangat kot..
melainkan ayam peri2 kan?

korang pilihla hat mana hat berkenan di perut hampa..

tapi aku tak order set macam kat atas nih..
aku lupa nak snap gambar..
sebab kami ramai..
aku ambik set hat RM95 hinggit tuh
dapat 1 ekoq ayam teruih..
set jimat la sebab datang reramaikan?

aku ambik mild untuk dak Aish ngan hot untuk yang lain...

 ayam tu kome cicah dengan sos atas nuh....ok la rasanya dia..to be honestla..peri2 ni bukan taste aku...giteww...so aku tak bolehla kata tak sedap ke sedap..lain orang lain cita rasakan?

mushroom soup dia dengan potato wedges sedap sangat bagi aku....

 salad dia sedap dan fresh...aku gatah sorang2 sampai habis...anak2 aku tak makan sayuq...pfffttttt

overall untuk nandos aku bagi 3 bintang jela..
nak kata sedap sangat tu mungkinla peri2 tu bukan taste aku...
dan aku rasa ayam kat KR lagi sedapla...hahahaha
sori ek peminat nandos..
tapi side dishes yang lain memang sedap dan fresh...

korang2 suka ke makan kat nandos??