Followers

U Click Me...I Click U Back

Friday, April 25, 2014

16-04-2014 ~ Genap 6 Tahun Aku Sebagai Cikgu (Sambungan)

As salam..



ok..dah janji nak sambung cerita ni kan??

so mohla kita...

hari tu stop sampai mana ek??

ooo..aku 'dipaksa' tuko sekolah tuh kan??

lepas 2 tahun ni SKGS..
then tetiba bulan disember 2010 masa cuti sekolah
aku dapat panggilan daripada office sekolah yang aku kena redeployment ke SK Melawati (2)
kata GB aku guru sains kat SKGS berlebihan..

masa tu aku memang macam nak meraung pun ada..
serius aku belum prepare dengan benda2 camni..
aku belum prepare nak terima environment baru
aku belum lagi bersedia mental fizikal
baru 2 tahun jadi cikgu
belum puas lagi aku berbakti di SKGS..

tapi tula ketentuan Allah
tiada sesiapa pun dapat menolak dan menyangkal...
janji Allah itu PASTI

here I am..

berkhidmat di SK Taman Melawati 2 sampai sekarang..


in 2012 during teacher's day
was preggy to aish
tak silap masa ni baru 4 bulan lebih...
badan pun berisi..muka pun ada kembang..
hehehehe

in 2013 during teacher's day too
purple theme...
sweet kan kami???

ni masa potluck..
SKTM2 dengan potluck memang serasi sangat...
bahahaha
selalunya bila ada apa2 farewell ke atau nak raikan sesapa la..
memang happening sangat..
sebab cikgu2 ni semua rajin sangat masak...

ni kawan belanja makan pizza hut..
sebab dapat APC..
apalagas siap open table gitewww...
hahaha
siap bertema2 bagai...
semoga murah rezeki hajar selalu ye...

hitea kat Hotel Corus..
tak silap tahun 2011..
sebab 2012 aku tak dapat join
pantangkan dak Aish
eh..lama dah tak fefeling macam orang kaya makan kat hotel...
sejak jadi cikgu dapat jugak merasa makan kt hotel tau
pernah makan kat Dynasty, Corus, Grand Season ngan Menara KL

ni kat Hotel Corus

 Restoran Berputar Menara KL...
terbaek dan best ever!!!


 Hotel Grand Season

nak jugak sorang2 fefeling remaja

dinner hari guru 2013..
dak Aish kecik lagi masa nih
tinggal kat abah dia..
so aku bawak Yaya jela teman aku..
ohh..dinner ni dekat melawati je..

ngan bff kesayangan aku..
since aku dapat mengajar sesi pagi ni dah jarang jumpa hani bucuk nih..
so keep in touch tru wasap jela..
tu pun kadang2 tak sempat...
huhuhu

cukup2la tuh banyak sangat dah menempek gambar
aku malas nak letak watermark bagai...
memang kerja tengah banyak ni..
ni pun entry aku schedulekan..
hahaha


happy reading uols!!!

Thursday, April 24, 2014

Celoteh Bergambar

As salam..

takde idea weyhh nak update apa hari ni..
nak sambung cerita aku dah 6 tahun mengajar tuh masih belum sempat lagi nak watermark gambar2..
huhuhu..
masa sekarang ni very the jealousy la..
kerja sekolah pun banyak nak kena setel
soalan peperiksaan pun on the way ni
banyak nak kena edit..
uhukkkk

banyak gambar2 dalam hp aku nak kena transfer masuk lappy aku..
during transfering tu terlintas nak share untuk kenang-kenangan kat sini..
pun boleyyyyy??
jadila up entry untuk hari nie..


aku up gambar ni dalam instagram aku..
ramai plak yang komen terliur
tak sangka ramai peminat kopok ikang nih..
hehehe..
boleh gang dak Aish la mengkome...
aku goreng penuh satu tupperware sekejap je habis..
dak Aish nampak bekas ni dia mesti sebut..."pok..pok"
so kalau kosong wajib sorok!!


cer fokus kat muka dak Aish..
aku pun tak ingat kenapa sakan sangat dia gelak
kakak pun sama..
aku rasa pasal monopod tu jadi senget kot...


aku dan anak2..
sempat berselfie sebelum gerak gi kenduri


mereka buah hati aku
intan payung aku
UMMI SAYANG KAMU SEMUA!!


ni kat stesen LRT Ampang Park
nak ke Klang..ada kenduri sepupu hubs aku
so hubs aku job kt KL
kesian plak dia nak patah balik gombak ambik aku kan??
so aku and anak2 gerak ke KL by LRT
ko mampu nak train heret anak2 dengan baju lip lap2..
bahahaha


ni gambo tetiba ada dalam hp aku
berhantu kot hp aku...
kemahen lagi kakak berselfie dalam kelas dengan gang bas sekolah dia..
budak2 sekarang (sambil geleng2 kepala)



anak2 aku suka sangat bila aku masak menu nih
makan bertambah2...
resepi kat SINI



alya dengan selfie memang ngam ngam soi gitewww!!!


alahai anak sapa la nih??
siap kendong handbag bagai...
berdiri tegak je bila nak nak bergambo
ni gambar pengasuh aish yang bagi...
aku gelak sorang2 je bila tatap gambo nih..
harus ditempek kat sini...



pon...pon..tumpang lalu...
ni gambar seorang ummi dan satu2nya boboy kesayangan...
hiksssss

jangan maraaa....aaaaaaaa!!!!