Followers

U Click Me...I Click U Back

Tuesday, July 22, 2014

Lipstik Raya Dari USA Dah Sampai

As salam..

takde citer best paling best nak update hari ni...
melainkan cerita pasal raya..hahahaha
sebab lipstik NYX kaler favourite i dah sampai..
yeayyyy!!!!



dapat jugak warna favourite antwerp..
sekali beli 2 hah..
pagi petang siap malam sat gi moncong je molot ceq masa raya nanti..
hikss.

tq Lyana MK sebab bukak pre order nih..
sekali rembat 4 terus..
hiks..
tak mola tunjuk semua..
sat gi hampa jeles...
mehmehmeh...

Monday, July 21, 2014

Ukur Jalan Tar...Erk??

As salam..

ni berlaku on cuti nuzul quran selasa lepas..
memang planning dah awal2 dengan hubs..
hari selasa nak berbuka kat luar..
suruh hubs aku pilih tempat nak berbuka kat mana
sebab nak belanja..
al maklumla..biniknya dapat bonus..bahahaha

seperti biasa setiap tahun pun memang hubs aku mesti suka nak ajak aku gi berbuka kat sini..
so dah faham sangat..
plus anak2 pun suka sangat makan kat situ..

so here we go!!!

memula rasa cuak jugak..
kang jalan jam ke apa ke??
hubs pun dok zikir2 kat aku cakap ni sure jalan jam nih..
aku bukanla semata saje2 nak jejalan..
cuma nak ada planning nak beli bebudak ni punya tudung..
kot2 adala kan..
sekali dengan baju melayu dak Aish..

tapi...





rupa2nya lengang jek erk..
lengang dalam erti kata takdela jammed ke hape kan??
orang still ramai
tapi takdela nak berjalan pun berlaga montot ke hape..
tula hikmahnya bila keluar petang2
sebab dah buat kajian mesti ramai shopping belah pagi kan??
so petang tuh dah kurang la sikit orangnya..


my precious ever...

sempat posing menunggu hubs parking kereta..
kalau mai KL hubs aku memang terror cari parking free..
cuma menapak sikitla ye..
so dia tinggalkan aku ngan anak2 dekat sogo..
biar dia sorang yang letih menapak..
ehhhh???
bahahaha..



umminya pun nak menumpang sekaki...
mehmehmeh...


nak tangkap gambar dengan minah kaku atas ni kena bayar rm2
hehehehe..
semua orang tengok je dia..
kejakunan sikit!!




posing dengan anak dara i
masa ni aku dah otw nak berbuka kat Ibramsha
husb aku dah menunggu siap2 kat situ sementara aku dengan anak2 jejalan cari tudung..
tapi serius takde 1 pun yang aku berkenan..
nak cari baju melayu dak Aish pun tak terbeli sebab aku tak berkenan sangat kualiti dia
takut panas jek..
so lepas berbuka decided nak berjalan lagi sat
sebab nak tunjuk kat abah dia dulu
hubs aku cerewet sikit...



aku tak snap banyak gambar dalam nih..
sebab dak Aish tak dok diam masa nih
fuhhhh...memang mencekik2 la aku dengan abah dia makan..
sebab dak Aish memang jarnag sangat buat perangai masa tengah makan
selalu dia enjoy je makan sekali..
tapi masa berbuka tuh
suara dia kuat melalak ko..
memang mengganggu konsetransi awam sungguh...
hahahaha

at last nasi aku tak habis pun
kesian kat hubs aku sebab sebelum tu dia dh penat jagakan?
so aku beralah suruh dia makan dulu..
while aku??




bawak dia dok kat luar...
dia tau kat luar ni boleh main
tu yang melalak2 ajak abah dia keluar...

alahai anak
sabo jela ummi

lepas ni pikir 40ribu kali nak berbuka kat luar...
*muka kerut

selesai makan gi solat kat Masjid India..
take turn jaga dak Aish
pastu jejalan sekejap kat Bazaar Jalan Tar tuh..

tapi takde beli apa pun
sebab kesian kat anak2..

dah kepenatan kotkan??

esok dah sekolah..

mohla kita balik...






ni hubs aku nak sangat ambik berlatarbelakangkan lampu-lampuan KL


walaugaimanapun masih tak serik nak jejak lagi Jalan Tar this week..
inshaAllah nak pegi lepas berbuka..
tengokla esok lusa ke...
ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee