U Click Me...I Click U Back

Saturday, November 29, 2014

Kisah Di Aeon Wangsa Maju

As salam..
another cerita basi yang tak sempat nak up kat blog
godek2 gambar dalam email baru teringat cerita ni belum up lagi kat sini
tak silap aku last 2 weeks kot aku and hubs bawak anak2 makan kat food court sini
nasib gambar2 ni sempat aku forward kat email aku..
so adala kenangan nak share kat korang...

sesampai je kat Aeon aku bawak derang gi dinner dulu..
dah janji dengan derang ikut suka nak order apa...



kakak ngn kakcik Yaya order nasi ayam..
katanya lapar so bedal nasi lebih afdal...
hahahaha
ko tengokla dak Aish..
kerja dia berlari sana sini tak dok diam sungguh..
fenings sangat aku melayan
dengan mana nak order..
hubs aku geleng pala jek..
ko tengokla dia dok atas meja tuh
selamba dia jek...


peace la ko sorang2 kat situ dik..
aku risau kang terlentang jatuh ke belakang tu aje..


dalam banyak2 makanan kami order kakngah punya paling WIN
western kemahen lagi ko kan kakngah...
dia ni makan payah sangat..
so apa yang dia nak tu aku layan kan aje...
hubs aku tak makan dia dah makan awal2
saje bawak anak2 aku je membedal kat luar..
so tugas hubs aku jaga dak aish dok main lari2 fefeling macam ada kat playground
pfftttttt...


aku makan yeemee tomyam jek..
takdela sedap sangat
tapi beda jela labu..
lapar punya pasal!!!


kakak dengan kakcik yaya


me...kusyuk...


kakcik yaya masa nak kua umh tu dia nangis2 mintak nak pakai tudung...
aku korek2 shawl aku dapat tudung tak payah gosok ni dari moreena (sempat iklan)
pakai pun senang je..
belit2 3 saat je siap...hahahaha

setel makan bawak anak2 gi jejalan sekejap pusing2 aeon..
tengok2 ada MPH buat pesta buku kat ruang legar mall..


ko nampak tak dak Aish macam dia yang nak pegi sekolah
eh dasyat sekolah belum cuti MPH dah buat pesta buku kat sini...
fenings mak ayah yang baru nak relax2 minda nak cuti sekolah..
dah kena mengadap benda2 ni awal2 kan?
ko buatla masa nak masuk bulan 12 nanti ke kan?
tak faham aku..


pastu abah dia dok melayan dak Aish lari sana sini
ko tengok dia langsung tak dok diam..
siap berenang2 atas lantai aeon tu
ko ghase???
terus hubs aku ajak balik..
bahahahaha


hubs aku penat layan anak
aku pulak penat lepak2 keletihan kekenyangan sambil
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


selfie dengan depa 2 nih...
hahahha...
haru betul dapat bini camnih ek..
takpe yang penting kami selfie kami comelkan??
#tangandibahumatakeatas

Thursday, November 27, 2014

Tempat Shopping Best!!

As salam..
Firstly aku nak say tq kepada kekawan..
Yang banyak bagi aku nasihat pasal kisah semalam..
Actually aku takdela nak berlagak kijam dengan anak2 aku..
Cuma aku nak dia jadikan pengajaran atas apa yang dia dah buat..
Next time apa2 tanya orang dulu baru bertindak kan?

Ini cara aku cara orang lain tak sama..
Semalam pun hubs aku yang pujuk2 aku suruh cukup2la marah..

Aku bukanla marah sangat..
Cuma aku kecewa je sebab perangai anak aku yang careless tuh..
Aku dah pasrah dan redha je gambar2 tu tak dapat balik..
Infact gambar2 lama dalam tu semua ada backup actually..
Gambar2 yang latest tu je yang takde backup..
Sebab 2minggu akhir sekolah tu aku busy sangat..
Mana sempat nak kelebek gambar2 tu masuk lappy..
Lappy pun aku tak bukak langsung kot..
Aku buat keje pakai pc sekolah je..

Takpe2..
Aku nangis sebab gambar2 kakcik Yaya hari anugerah cemerlang tu banyak sangat..
Nasib sebahagian tu aku dah masukka dalam fb hari tu jugak..
Pasti ada hikmah atas kejadian tuh..

Ok..mukadimah kemahen panjang nau..
Aku nak citer pasal tempat shopping best..
Aku tau perempuan dengam shopping memang tak dapat dipisahkan..
Takyahla nak memalukan.
Sure ramai je nak tau tempat ni kat mana
Korang jangan marah aku pulak kalau korang rasa tempat ni tak best plak..hahahaha

Pagi tadi aku ngan hubs setelah sekian lama tak pergi sini..
Telah selamat datang ke sini untuk shopping lauk basah..
Welcome to Pasar Borong Selayang
After so ages not been here..
Adalah dalam 10 tahun kot..

Dah lama planning nak datang sini..
Tapi masa tu asik dengki je kat aku..
Ni dah cuti sekolah dapatla aku ajak hubs aku beli lauk basah kat sini..
Aku tak bawak purse..
Aku just bawak rm100..
Aku dapat beli lauk basak stok seminggu..
Ayam sekor, daging sekilo, ikan kembng 2kg, ikan bawal 1kg, sotong ngn udang sekilo, ikan tenggiri 4 potong ngan sayuran..
Berbaloikan??
Tu pun ada balance rm5..

Kalau kat area umah aku rm30 untuk stok 2hari..hehehe
Tapi memangla dah katanya borongkan
Lagi murah la kan..
Cuma aku nak bagitahu ko kat sini..
Kita bolehla berjimat kalau datang sini..
Dok dekat2 sini bolehla korang datangkan?
Since aku anak 4 dah besar2..
Memang satu penjimatan yang besarla untuk aku..
Tambahan lagi cuti sekolah ni lagila..
Pagi petang malam nak kena masak


Pecah rekod hari ni aku masak siap kul 10.30
Hubs aku sempat makan sebelum keluar job ke Kuantan kul 2..
Gigih bini mithali (lalala) ni masak sebab hubs aku ni pesen hardly makan nasi kat luar..
Kalau ko tanya dia manjang dia jawab makan roti canai je even lunch..
Kesian je bila dengar..
Dia pesen tak lalu makan kat luar mungkin atas faktor umur jugak kot ek..

Okla..
Nak zohor nak gi sekolah jap gi..
Ada kerja nak setelkan sikit kat sekolah..
Biasala banyak je undone works even sekolah dah start cuti kan?