U Click Me...I Click U Back

Tuesday, September 30, 2014

#Kelantan2014~ Bercanda di Pasiran Pantai...Gitewww...

As salam...
aku ada hutang entry #Kelantan2014
takpela aku update slow2 ye..
aku takde buat part by part ke episode ke
aku buat secara random je la..
sebab aku pergi kelantan bukan pergi jejalan pong..
so memang takde apa yang menarik pun sangat nak dikongsi
sekadar untuk abadikan kenangan dalam blog aku sajok..
so silala bertabah kalau ada banyak gambar syiok sendiri..

krikk..krikkk..

actually kampung ma aku bukanla kat kelantan
tapi dekat Besut, Terengganu
cuma orang2 sini semuanya kecek kelate
macam dah takde beza sangat..
so aku memang still cakap aku balik kelantan
boleyla kan??
hahahaha


Date : 15 September 2014 - Isnin
Lokasi : Pantai Air Tawar, Besut, Terengganu

dua beradik ni aje yang aku bawak sebab kakak2 dia dok dengan ma abah aku kat kampung..
aku lepas sarapan terus bawak anak2 aku jejalan sini

dak Aish steady jek sebab aku pakaikan selipar
kalau tak memang geli geliman je dia pijak pasir...

pantai air tawar ni considered open sea..
so memang tak boleh mandi actually...
tapi hari selasa kami nak balik tu hubs aku pergi jugak mandi..
nak bagi kulit dia rasa air masin..
sebab hubs aku punya kulit jenis kurang garam..

 masa ni dak Aish siap benti dan sebut "wahhhh!!!!"
konon teruja la tetiba ada pantai plak depan mata dia..
hahahaha

kak cik Yaya pun takut dengan ombak..
maklumla setahun sekali pun belum tentu jumpa pantai...
kuang...kuang..
so tahap kejakunan dan kegelabahan tu tinggi sikit...

 masa ni muka dak Aish still control macho lagi bila ombak tu terkena kaki dia..

 dah mula mengelak sikit...

dah mula cuak!!!
derrrr...aptb!!!

Monday, September 29, 2014

Kisah Sabtu Lepas

As salam..
al-maklumla sepanjang minggu busy kat sekolah..
even sekarang pun masih busy..
tapi weekend pun takkan nak kerah tenaga nak kerja jugak..
padahal at 1st aku memang planning nak pergi sekolah menyibukkan diri kat ofis
ada 1 laporan flying squad aku tak setel lagi tick2 borang dia..
konon siap bawak balik rumah..
tapi bila dah bawak balik rumah jangan harap nak siapkan...
banyak lagi kerja rumah yang nak kena setel weyhh..

pastu kebetulan anak hubs aku yang dok bandung tu ada kat Malaysia berkursus
Ahad dah nak balik Bandung balik..
datang rumah aku nak ajak abah dia sarapan..
konon nak makan nasi kerabu kat House of Nasi Kerabu
tapi tutup dah pulak..
aku tak sure derang ni bukak petang ke tengahari..
sapa2 yang tau nanti bagitahu la..
nak jugak try makan kat sini..
aku baca review semua cakap sedap...
tengok gambo menjejeh2 ayaq liur..
nasib ceq tak ngandung weyyhhh...

fuza in the house...posing dalam van pun boley...

bila dah tengok House of Nasi Kerabu tutup
kami makan kat Azhar Maju jek..
punyala ramainya ummat manusia
nak order makan pun jenuh tak mai2 mamak2 ngambik order...
huhuhu

********************************************

setel cerita belah pagi..

balik rumah aku sambung sikit kerja sekolah yang tertangguh..
pastu buat nasi goreng dekat anak2 aku..
tu jek yang sempat..
sebab banyak kerja undone lagi..

then hubs aku kol ajak gi buat spec mata aku..
spec aku retak sikit..
actually memang ada planning nak buat spec baru..
sebab power spec aku pun dah naik rasanya
pastu sebelum ni buat spec biasa2 jek..
kali nak buat hat elok sikit..
hubs nak banje..jom ajela kan??
hahahaha
hubs aku tunggu je aku kat sana sebab dia memang dah ada kat KL
tunggu job dia...

here we go!!


menuju ke fahrenheit bukit bintang...

sampai sana dalam pukul 3 camtuh..
perut memasing dah kenyang..
terus tuju ke kedai spec je terus..
dak Aish plak masa ni asik nak aku dokong je..
semua orang dia takmo..
abah dia pun dia rejected..
so sambil aku pilih2 spec sambil2 dokong dia..
jenuh jugak!!!

rambang mata nak pilih yang mana satu..
hat aku berkenan hubs tak berkenan..
at last aku pilih yang ni..
hubs pun berkenan...
muka aku payah sikit nak pilih spec bentuk pelik2..
so kita pilih yang play save sajok...hehehehe

then dah setel cek2 power mata..
dari 175 naik 200 power aku..
okla dalam masa 2 tahun takde la banyak sangat naikkan??
*sedapkan hati

spec aku siap dalam masa sejam...
sementara tu kami turun kat brand outlet..
sempat aku rembat seluar sehelai..
belikan anak2 aku sorang satu blouse...
aku memang suka sangat shopink kat brand outlet ni sebab blouse dia lawa2..
dan murah..rm69.90 dapat 2 helai..
konsep beli 1 percuma 1
dan paling penting kain dia kualiti sangat..
memang blouse2 aku semua beli kat sini...mostly la..

dalam tandas pun jadi daaa...
ni semua idea alyaa..
umminya pun sama gewdiks sesekali...hahahha

setel ambik spec..
aku cakap kat hubs aku nak balik..
sebab kepala aku dok mikir kerja yang belambak2 lagi tak setel..
lagipun nak jejalan sangat..
dak Aish nak berdokong jek pong mamat tuh..
pfffttttttttttttttttttttt.........
so balikla kami...
sebelum balik sempat lagi...









































posing sedas dengan spec baru gitewww...



untuk sesapa kot2 yang nak buat spec kat fahrenheit..
aku suggest korang buat kat sini..
spec dia banyak pilihan..
hat harga 1k pun blh bargain dengan harga yang lebih rendah..
dan yang penting layanan pun terbaik..
aku dah 2x buat spec kat sini...
tu sebab aku repeat lagi datang sini..
ala..mana2 kedai spec pun sama jek aku rasa...
hehehehe...
tapi yang penting ko selesa membeli kat situ khen??

sesapa yang nak buat spec..
bolehla datang kedai spec kat atas ni..
alamat aku dah siap2 bagi dah k..
hehehehe