U Click Me...I Click U Back

Friday, November 21, 2014

Hilang STRESS!!

As salam..
Jumaat dah tiba..
The school will be out tomorrow..
Yehaaaa!!
Tapi kami still bertugas lagi esok..
Isnin pun still rasanya kena datang sekolah..
Check list belum lengkap lagi..
Huhuhu
Ok

Hari ni kalut sikit keadaan sekolah..
Sebab ada raptai hari anugerah cemerlang..
Hari ni pulak ada 2-3 orang parents datang nak tukarkan anak sekolah..
Macam2..
Aku pulak dok je kat ofis ni melayan sijil2 budak...
Kena sort out mengikut kategori giliran budak naik pentas esok..

Hopefully majlis kami esok berjalan lancar..
Aminnn..

Tadi dok tengah buat2 busy..
Yumi pengasuh dak Aish bagi gambar dak Aish and the gang baru nak mandi..


Menunggu giliran tu nak mandi..
For uols info semua tu anak2 cikgu sekolah ni..haha
Yumi ni pun isteri cikgu sekolah ni..
Alhamdulillah syukur dapat pengasuh yang baik macam yumi

Yumi cakap rindu nanti kat budak2 ni sebab dah mula cuti sekolah kan?
Yumi pun takde masa cuti..
Balik kampung..


Setel dah mandi kata yumi..
Semua dah wangi...hahaha..
Betul la tengok muka anak2 kita ni memang boleh hilang stress..
Dari penat terus hilang penatnya..
Tak dapat tatap muka depan2..
Tatap gambo pun jadila ek..
Ish dah start rindu kat dak Aish nakai nih...
Hehehe..

Korang2 yang anak2 bersekolah..
Cuti nanti gi mana?
Sharela sini..

Thursday, November 20, 2014

Realiti Bukan Mimpi

As salam..


ye..aku tak nafikan memang camnila kami bila nak habis sekolah
realiti seorang cikgu bila dah sampai akhir tahun
tapi alhamdulillah banyak kerja dah setel..
pelaporan KSSR pun hampir nak siap nih..
dok pulun beri skala mengikut topik..
yang paling pasti cuti sekolah ni seminggu memang kena datang jugak sekolah..
minit meeting guru yang terakhir pun belum siap lagi nih
haih...pendek kata memang banyakla benda yang dok berlegar2 kat kepala nih..

lagi 2 hari je tinggal sesi persekolahan..
but sabtu ni kena datang ada hari anugerah cemerlang..
alhamdulillah datang sebagai cikgu yang bertugas..
dan juga sebagai parents yang anak dia dapat anugerah
nantila aku buat satu entry khas ye pasal benda nih...


bahagian aku dah setel dah selamat masuk dalam bilik GB pagi nih..
setel printed lebih 300 sijil untuk hari anugerah cemerlang..
hopefully takde apa2 masalah berbangkitla lepas ni...
berpinau mata2 ngadap komputer...
lega dah siap sebab ai is risau..
ketua hari anugerah cemerlang is garang...
kang dia bebel2 dalam telefon keje ahkak tak sempurna di mata dia plak..agagagaga
..sory kak rose...i luv u kak rose...!!!
tetiba!!


last tuesday punya cerita..
we were having jamuan akhir tahun..
aku kan tak pegang kelas..
so dok merayapan dengan cikgu syikin (tudung oren) gi kelas2 yang jemput kami..
sampai sengkak2 perut banyak sangat makan...
pastu mula la bising berat dah naikla apala..
tapi makan tak pernah sedo diri...
eh..ada banyak gambar2 masa nih..
that was the candid one..
budak2 kelas anak aku yang ambik..
ko tengokla yang posingnya pun sapa...hahahahaha

akan ada entry khas aku buat nanti2 la ek..
which is entah bila tuh..
memang banyak sangat benda nak cerita tapi tula..
masa sangat dengki dengan aku tau...hahahaha
alasan!!!


comot je aku punya agar-agar roti
buat pun dah malam2 badan letih sangat..
takpela asalkan rasanya sedap khennn???hehehehe
aku buat untuk jamuan kelas kakngah ngan aku bawak sikit untuk dijamu cikgu2..
resepi ada aku share kat [Link] nih...


budak rambut perang kat atas nih sekarang dah panjang akai
sekarang dah pandai main sorang2 pastu tidur lambat..
aku dah malas nak layan okeh..
aku tidur je and aku tutup lampu gelap2 pun dia main jugak..
pastu bila dia boring dia selak baju bf..
pastu sambung balik main..
kalau malam aku rasa ada 4 helai baju kena tukar sebelum dia tidur..
sebab dia suka sangat minum air sembur2..
habis basah baju..
makan tak payah cakapla..
10x ko makan..dia pun nak tumpang jugak..
pfffttttt...

ni pun salah satu faktor buat aku penat sangat kat rumah sebab melayan boboy ni sorang..
eh memang boy ni lasak lain macam la kan..
tu nasib la sorang je..
aku terpikir2 camne la yang ada anak laki semua tuh..
fitammmm 48x kot...hahahahaha