Followers

U Click Me...I Click U Back

Friday, July 25, 2014

Salam Aidilfitri

As salam...

hari ni datang sekolah last day la sebelum menyambut aidilfitri
datang je sekolah tengok2 ramainya murid tak datang.
ada kelas yang hanya 2 orang murid sajok..
bia betik??
hahahaha

tapi cikgu2 wajib masuk ke kelas seperti biasa
biasala kan..
cikgu2 kot mana pun mesti masuk mengajar
tu tugas utama kami sebagai seorang cikgu..
gitewwww...

**********************************************

dikesempatan ini aku nak menyusun 10 jari...
memohon maaf kepada semua followers, readers and silent readers too..
jika ada entry2 aku yang menyinggung perasaan korang..(kot2 adala)
ampun maaf dipinta (extremely sincere)

dengan ucapan

v
v
v
v
v
v
v
v


untuk sesapa yang dah mula bergerak ke kampung halaman memasing..
drive safely..
semoga selamat sampai ke destinasi korang memasing ye..

aku akan gerak balik penang esk
ada sesapa orang penang??
mehla singgah pokok sena kepala batas, penang ye..





lama dah tak selfie tau..
siap bernyx (monte carlo)
bagila chance iols fefeling raya merah ang..ang!!!
auwwwwwww!!!
*gediks
cuma muka tembam tu memang dah tak boleh nak blah dah..
ai is redho ajela...uhuk

Thursday, July 24, 2014

Borak Raya

As salam....

alhamdulillah...
genap 26 Ramadhan dah hari nie
tak sampai beberapa hari lagi kita nak jumpa dengan Syawal..
seronok memang seronok..
tapi sayangnya nak tinggalkan ramadhan..
uhuk..

korang dah setel ke persiapan raya korang..
aku 80% je done..
kasut kakak2 je belum beli lagi..
bukan pasal tak sempat..
dah merata pergi semua depa tak berkenan
yang depa berkenan aku plak tak berkenan
pfttttttttt

semalam gi giant beli rice cooker baru
terpaksa beli baru sebab yang ada ni asik rosak je..
aku pun tak fahamla rice cooker pesen baru ni 
memang tak fitla aku rasa
cepat no rosak..
at last semalam aku beli yang pesen lama tu jek


 yang pesen gii je aku beli..

yang lama aku beli gini tapi selalu rosak 
perabih duit hanta baiki jek..
aku pun tak faham why selalu rosak..
uhuk!!!

pastu masa nak gi bayar aku try tengok baju melayu budak
ada plak size dak Aish..
kain sejuk ko..
memang elokla
tanya hubs ok tak kalau kita ambik yang ni jek
tak payah dah nak cari2 lain..
hubs setuju..
harga pun rm50 je 
oklakan?

pastu masa punch nak bayar..
aku tengok budak tu punch rm30..
aku tanya kenapa rm30 dik..
aku risau takut dia salah punch ke apa kan?
dia cakap memang ada disc sebab nak clearkan stock..
wahh..memang rezeki dak Aish la kan?

kain elok sangat korang..
aku tak suka sangat baju melayu kain hat licin2 tuh..
hat ni kain dia elok je..
tak mudah kedut
nanti aku show off raya nanti
bahahaha

then setel semua balik2 tu aku terus masak untuk bebuka semalam
semalam teringin nak makan kari daging..
hahaha
kalau teringin tu baikla buat..
sebab lately selera makan aku merundum yang hamat
hubs dh tegur kenapa aku nampak cengkung..
last week aku timbang dah turun 5kg..(motif sangat boldkan 5kg tu ek)
terkejut aku ko!!
so kalau aku teringin tu memang kena la buat..
nanti aku makan banyak sikit kan

so lepas ni kalau berat i naik
dah tau dah cara nak bagi senang turun
silala pose sunat..
banyak pahala boleh dapat kan?

pastu balik tu try2 kat dak Aish
gelebeh plak!!
sebab masa beli memang aku tak bawak dak Aish..
belum ambik dia lagi kat pengasuh
aku dah cakap kat hubs aku nak ambik size 16
tapi hubs refused cakap nanti kecik sangat
macamla anak dia tu besar sangat kot
dak Aish badan kecik tp tinggi
memang size 16 tu cam elok2 je ngan badan dia

so malam tu jugak pegi tuko
nasib ada lagi size 16 warna yang aku nak
lega dan alhamdulillah
kasut baru untuk dak Aish aku tak beli
sebab kasut dia masih elok
n knowing bila balik kampung ni memang pakai selipar je la..
sebab payah nak tanggal2 kalau pakai kasut..
so rasa macam bazir je beli kasut

raya ni aku raya kat Penang..
inshaAllah pagi sabtu selepas sahur perancangannya nak gerak balik
semoga selamat perjalanan pergi dan balik..

begitu jugak dengan korang..korang yang balik kampung untuk aidilfitri nih

eh..btw warna tema korang apa??
aku inshAllah pakai warna merah..
ang..ang giteww...
hahahaha

duit raya dah tukar ke korang?
aku dah selamat tukar..
sebab kakak ipar aku keje bank
memang tiap2 tahun akan tukar dengan dia..
last minit pun bisa buk..
sampai dia pencen la aku nuko dengan SIL..
ngeeeee
dasar!!!





nak tayang lauk aku masak semalam



kari daging campur kentang dan kacang panjang


bendi goreng (sayur favourite aku)

gu kan dengan ayam goreng untuk anak2..
sambal belacan untuk sang suami...

persiapan raya korang pulak camne??
cer habaq mai!!!