U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 21, 2015

Aish Iskandar - Update 2 Tahun 7 Bulan

As salam
Rasa dah lama tak citer pasal anak bujang aku nan sorang nih..
Since dah banyak sangat keluar perangai baru nih..
Huwaa...huwaaa...sadis sebab ummi dia selalu kena pedepuk jugak dengan anak bujang ni...hahahaha
Garang ikut sapa entah...

Krikkk...krikkk



Tu ko tengok kemahen seronok dapat aiskrim conetto...
Ni la sorang2 anak aku yang kemahen pandai pilih2 barang kalau gi kedai..
Bawak turun dia kalu..
Aiskrim yang ko nak beli bajet rm1..
Dia nak jugak yang lain..
Ko tengok la gambo atas tuh...
Kemahen sengih dapat aiskrim mahai...

Peel baru dia kalau aku ambik dari rumah pengasuh...
Pastu terus balik rumah..
Dia gelepar dalam kereta nak singgah 'dai' kata dak Aish..
At least aku singgah beli spageti bolognese rm3.50 je dekat gerai area rumah aku..
Memang sebekas tula dak aish makan ko..
Dia memang suka...
Kat rumah pengasuh makan awal kul 12..
Balik rumah dah kul 3..
Lapo la dak Aish...
As dia jenis makan kerap..
Lapo sure ngamuk...ngantuk pun ngamuk..

Peel baru hat lain suka sangat bukak tv tutup sound..
Sapa bukak sound dia marah..
Eh ko dah kenapa dik??
Kalau dia main tab aku suruh dia perlahankan sound lagi dia kuatkan...T___T
Haiyoo..ini budak..

Nasib baik dah anak bungsu..
Layankan ajela kamu dik..
Dengan dia ko kena cakap elok2..
Kalau tak melayang atas kepala ko kalau dia pegang apa2...
Hangin 1 badan dak Aish ni..
Aku ni tahan je marah..
Kecik beso kecik beso mata aku pandang abh dia..
Kalau dak aish buat perangai...

Hari ni genap umur dia 2 tahun 7 bulan..
Budak ni tak reti2 nak benti nyusu badan
Dapat 5 minit pun jadila..
Lepas gian....
Aku memang nak wean off terus..
Tapi aku tak tahan dengar amukan ablasa dia..
Terutama waktu kul 2-3pg..
Dia tak kira waktu ok nak ngamuk..
Siap sondol aku dengan kepala dia..
Sakit tahuk!!!

Aku macam planning nak letak minyak cap kapak je kat breast aku..
Kejam tak ko rasa???

Wednesday, May 20, 2015

Nasi Lemak Sedap di RnR Serdang (Utara)

As salam...

aku pernah buat entry pasal nasi lemak marveles ni kat ENTRY NIH
setiap kali lalu memang singgah samada makan kat sini...
atau kalau aku sorang aku tapau jek..
sekali tapau 8 hingga 10 bungkus sekaligus...
tapau sikit sat gi menangis tepi bucu meja makan sebab tak cukup...T____T


tempting tak??harga sebungkus rm1.20
nasi lemak dia banyak tau bukan kecik2 tuh..
sorang 2 atau 3 bungkus pekedehal...
sebab sedap sangat..terpejam2 mata kalau makan...
hahahahaha


last monday aku ke Bangi..
otw balik ke KL tu aku singgah...

korang nak tau lebih lanjut kat mana segala..
boleh rujuk entry bawah nih...

http://azrinzfamily.blogspot.com/2014/06/nasi-lemak-marveles-hentian-plus.html