U Click Me...I Click U Back

Friday, October 31, 2014

Apa Korang Rasa Bila HP Korang Hilang?

As salam..
Benda apa yang korang akan nangis kalau hilang?
Kalau hp korang yang hilang camne?
Tolak anak2 dengan laki korangla..
Yang tu bukan takat menangis..
Tahap meraung sampai keluar air mata darah...huwaaaaa!!!

Ni cerita sat2 tadi..
Aku gi sekolah macam biasa..
Kul 6:50 a.m. dah keluar rumah..
Sebelum keluar aku akan make sure aku akan cek hp aku ngab charger dah ada dalam handbag aku..
Then baru aku keluar rumah..

Aku ni ada pesen suka tak zip handbag tau..
Sebab aku nak mudah..
Nak mudah capai apa jek yang aku nak ambik masa aku drive..
So sepanjang driving ke sekolah aku memang takde tengok hp langsung..

First gi hanta dak Aish umh Yumi..
Pastu aku sampai sekolah 7:15 aku punch in..
Pastu aku terus gi bilik peperiksaan sebab dah janji dengan mawar nak masukkan kertas objektif dalam paper sains tahun 5..
Derang exam last paper hari ni..
Ok find..setel kerja tuh..

Turun gi kantin sebab aku takde kelas pagi2 nih..
So masa kat kantinla nak bawak keluar hp..
Tengok2 takde..
Haahhh..sudah!!

Punggah 1 handbag pun takde..
Masa tu pinggan dah berisi nasi lemak dah..
Aku suruh KakLimah bungkuskan nasi lemak..
Terus aku start enjin balik rumah..
Tapi naluri aku mengatakan yess...
Aku bawak hp tu masuk dalam handbag aku..huhu..

Balik rumah cek2 takde..
Kecuakan melanda!!
Dalam kepala aku dok pikir apa nak jawab dengan laki aku nih..
Kompem 40 hari 40 malam tak habis bebel2 kat aku nih..

Alahai!!
Aku sayang giler hp aku tuh..
Tak sampai setahun pun lagi gunanya..
Pun hubs aku belikan..
Tapi ayaq mata belum keluar lagi nih..
Sebab aku think positif lagi ni..
Berharap ada sesapa yang akan jumpa hp aku kat sekolah..
Kotla aku tercicir kat mana2 ke kan?

Sampai je sekolah..
Kak maliza tegur aku..
"Rine..jumpa tak hp?"
Sebab masa kat kantin dia je yang tahu hp aku takde dalam handbag..
Pastu aku jawab.."takdela kak"

Terus dia jawab..
"Ada pada akakla..jumpa kat bilik peperiksaan"

Ko rasa???

Aku rasa nak pergi peluk cium kak maliza time2 tu jugak..
Tapi sebab ingat budak2 tengah exam..
Aku matikan niat aku tuh..
Nak menjerit kegumbiraan pun tak lepas..hahahaha

Rupa2nya aku bawak keluar KOT masa aku tengah isi kertas objektif tu tadi..
Tapi sebelum aku balik aku dah gi cari kat bilik exam..
Takde pun!!
Mungkin aku tak cari betul2 sebab aku lorat..cuak..takut kot..
Kak maliza cakap ada kat hujung2 meja..
Mungkin aku tak cari kat situ..
Sebab seingat aku memang aku ada pergi kat bahagian hujung nak kolek paper tahun 6 yang aku mengajar..
Mungkin masa tu kot aku letak hp aku kat situ..

Ish..aku tak penah tinggal2 hp camgitu..
Nak jadi cerita jugak nih..
Allah nak duga aku..
Sebab asikla dok belek hp manjang kot..
Macam wake up call jugakla untuk aku..
Huhuhu

Alhamdulillah..
Allah masih panjangkan jodoh aku dengan hp samseng kesayangan aku..
Alhamdulillah once again..

Hp ni dah macam nyawa kita kot kan?
Orang lain aku tak tahula..
Tapi hp sangat berharga kat aku..
Dear hp..tolong jangan bagi tuanmu cuak macam ni lagi naa..
Be good to your boss..ok!!

Thursday, October 30, 2014

Fatin & Kamal Wedding Reception (My Colleague's Daughter)

As salam..

wah tajuk pun ko takmo kalahkan??
tajuk omputih..cerita bahasa melayu..
barula 1 Malaysia khennn *matakeatas

ni last saturday (25hb) punyer cerita...
reramai dengan cikgu2 SKTM 2..
berpakat2 ke majlis kahwin anak kak wana..
kak wana ni cikgu sekali tempat aku mengajar..
aku rapatla dengan kak wana nih..
dah macam kakak aku dah haaa...

dah ada anak dara dah ko..
dasyat...mak macam anak daro lagi hahh.!!

kak wana dengan anak beliau si aida jebat (200% tu hah)
hahaha...acah ajek..nama anak kak wana fatin
muka derang dah macam kembo kan??

selamat bernikah sehari sebelum majlis persandingan..
tahniah fatin dan suami
semoga berbahgia hingga hujung nyawa..
dan selamat menetap di UK bersama suami ye..
jaga diri elok2...:-)

the reception was held at Merbau Sempak..
kak wana ngan family dia sewa banglo untuk buat majlis nih
jenuh aku cari tempat nih..
aku tau dia atas pada Paya Jaras jek..
the rest aku serahkan bulat2 kan Abang Waze...

sebelum masuk moh kita isi guest book dulu...

 ini view belah belakang banglo..
memang syiokla tempat ni..
dak Aish buat my blood went upstairs je manjang
asikla dok dekat dengan pool nih..
seram mak!!!

upon arrival..wajib bergambar dengan mak pengantin dulu..
kang sat2 lagi memang kompem tak dapatnya haih nak bergambo..
hahahaha

pelamin anganku musnah gitewww...
hahahaha

masa aku datang orang masih takdela ramai sangat
plus kalau ramai pun still tak nampak crowded..
bestla majlis buat kat tempat camni..
nak posing2 pun tak rasa segan..
sebab orang tak perasan pun..
hahahaha

selesai bagi anak2 makan..
aku pun setel makan..
lepak la dengan gang2 sekolah aku..
ramaila gang aku yang datang..
terkejut aku sebab most of them pakai warna hijau..
aku memang takde planning pun nak pakai hijau jugak...
aku memang dah takde baju nak tibai pakai hari tu
aku tibai pakai lace lama aku hat penah pakai sekali jek..
aku dengan lace ni cannot go la..
nampak sangat aku gemuk pakai lace...
pfffttttt...(padahal memang dah gemuk)

diantara gang2 SKTM 2 yang attended..

ko mampu selfie2 macam ni kat majlis kahwin orang???
hahahaha

bosan tunggu bilala pengantin nak bersanding...
kami selfie2 syiok2la kami..
hahahaha

ko tengok mata dak Aish mandang ke mana??
tak habis mulut dia tu dok sebut air...air...
hahahaha..
tapi aku bawak gi pantai idokla kamu sibuk sangat nak main air...
pffftttttttttt

melayan fish...
suka sangat dengan fish!!

umminya busy selfie...
hahahaha...
ni kes bosan tunggu pengantin ni bilala nak munculla hai...
hahahaha

finally....


persembahan tarian zapin dari anak kak wana faris and the gang
pandai betul derang ni berlenggok2 menari..
kalau aku menari...failedddddd!!!
hahahaha
keraih macam kayu..

dah moh kita balik...
pekes dok lelama majlis orang nih?
nasib majlis anak BFF..
bolehla buat muka tembok dok lelama majlis orang...
hahahaha




















last but not least..
belanja satu gambar tuan tanah...
aku posing pun siap kepit2 badan sebab takmo nampak gemuks..
muahahahaha...
layankan ajela ek...