U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 23, 2014

Resepi Jeruk Mangga Asamboi

As salam..
bukan sebab fenomena pun..
tapi sebab teringin sangat nak rasa..
ramai yang up2 ngan jual kat ig, fb semua..
memang tak boleh tahan menengoknya..


ya Allah bila aku buat semalam..
serius memang sedapla..
aku kalau jeruk2 macam Pak Ali tuh aku tak makan..
cicah/colek aku sukala..
tapi kena ada gu makan..
takde gu aku tak makan pung...

korang boleh je tukar mangga tu ke betik muda atau jambu..
pun sedap!!!

buat pun senangnya..

Bahan-bahannya

  • Buah mangga / jambu batu / betik muda
  • gula dan garam (ikut banyak mana buah)
  • asamboi atau apa2 asam yang korang suka
  • cili api

senang je kan?
nanti tunggu dalam 3-4 jam baru makan sebab air buah dah start sebatikan jeruk tuh
macam semalam aku buat terus ngap..
tokdang tunggu2 dah..hahaha

kasi zoom out sikit!!!!
bia semua terliur berjemaah...

ish..aku type ni pun kecur2 air liur aku..
haihhh!!!

Wednesday, October 22, 2014

Fenomena Mangga Jeruk Asamboi



As salam..
Fenomena baru..
Mangga Jeruk Asamboi..
Korang tak terliur ke?

Dalam ig ramai yang dah start jual.
Alahai rasa macam nak order..
Tapi hubs aku cakap tunggula buah mangga depan umah kita berbuah..
Tak lama dah lagi..
Pastu buatla sendiri..
Nasibla aku tak mengandung..
Kalau tak menangisi tepibucukatil
Uhuk!!

Gang2 wasap sekolah plak bagi cadangan..
Suruh buat reramai kat sekolah..
Bawak bahan2 sorang sikit kat umah..
Dahla kami menunggu nazir nak datang minggu lagi satu..
Derang siap cadangkan kita ajak nazir join makan sekali..
Sapa berani nak kena pelangkong..
Silakan ajak..
Hahaha..

Aku dok teringin sangat nak buat nih..
Huwaaaa!!!

Korang2 dah penah makan ke?

Sumber gambar : ig