U Click Me...I Click U Back

Tuesday, March 31, 2015

Shopping Raya di Ampang Park...

As salam..

Shopping la sangat...
Macam biasa tajuk harus WIN giteww...

korang dah shopping raya ke??
aku dah setel beli kain untuk buat baju raya anak2 aku ngan aku jek..
hanta belum lagi sebab tak berkesempatan...huhuhu
aku sebenarnya masih mencari2 lagi tailor yang nak jahit baju kami anak beranak..
tapi tula kan...
aku tak mo pisang berbuah 2x..
raya tahun lepas baju raya anak2 aku tak siap okeh...huhuhu
so dah takmo hanta kat tailor yang sama kalau boleh...

last 2 week (punyala basi punya cerita tapi ada aku kisah!!)
aku nak gi bayar duit lawyer kat KL
hubs aku suruh aku dengan kakcik naik LRT Putra
dak Aish aku tinggal kat pengasuh (masa ni cuti sekolah)
so turun dekat Ampang Park hubs aku ambik kat sana..
sebab pagi tu hubs aku ada job dekat Nilai..
so dia suruh aku keluar after zohor..



peneman setia aku si kakcik Yaya
sekarang nak bawak dak Aish bejalan merata aku kena pikiaq banyak kali..
dia punya perangai alahai..
kalau mengamuk tengah jalan pun dia guling2 sambil baring
drama ni dia sellau buat kat kedai makan..
semua orang tengok anak aku terbaring menangis mengamuk atas lantai...
Kembang kepis hidung aku tahan marah...
ko ngase???
pffftttttt....

sampai2 je stesyen Ampang Park..
kol hubs aku..
hubs aku cakap dalam masa sejam baru dia sampai..
dia suruh aku jejalan atau makan dulu kat dalam Ampang Park shopping mall..
so here we are...
jalan2 cuci mata jek...

gaji pun belum dapat masa nih..
pokai giler kot...hahahahaha
takde maknanya aku nak shopping raya okeh...ahahahah

dan baju2 kat sini alahai...
cantik2 dan murah2 la jugak..
cuma tudung je bagi aku mahal dan harga macam tak patut..
tu pendapat aku la..
mungkin korang rasa murah tapi bagi aku mahal..
terpulang!

Moh cuci mata...;)




Tak banyak gambar aku snap2..
Sebab segan pun ye..
Ko dah kenapa dok tak habis2 ambik gambar khen??
Tapi memang betul2 punya cuci mata la..
Bolehla tanam dalam kepala nk buat design baju raya camne nanti..hehehehe

Pastu si yaya katanya lapo..
Bagi isi perut dia dulu..
Yaya ni selagi tak makan selagi tu dok bunyi kata lapo..
Pesen dah..
Kalau aku ambik dia balik sekolah..
Dalam kereta dah tanya "ummi dah masak..ya lapa"..


Layan yaya makan mcD sampai kembang2 hidung...
Dia sekarang dah pandai order burger.
Tak main dah ayam2.
Siap rekues takmo sayur..
Macamkan pekerja mcD tu layan sangat...
Hahahahahaha..

Syiok jugak sekali sekala lepak camni...
Boleh cuci mata tanpa cuci poket...
Hahahahah

Monday, March 30, 2015

Cara Simple Aku Masak Ayam Merah

As salam...

minggu lepas dengan minggu ni minggu paling busy..
sebab this coming sabtu nak sukan dah...
so semua cikgu busy dengan sukantara..saringan segala bagai..
minggu ni jugak nak key in segala mak nenek markah..

alhamdulillah..setel dah aku isi markah 7 kelas sains aku..

**************************************************************

hari ni takde citer syiok pun nak cerita..
mohla aku cerita pasal resepi jela..

just a simple recipe pun boley??
kot2 memberi idea atau faedah kepada hampa2 yang nak masak dengan mudah...
kan??

untuk bahan menumis aku kisar cili kering dengan 2 biji bawang besar..
pastu aku tumbuk sedikit halia, lengkuas dengan bawang putih..
tumis bahan yang tumbuk dan kisar kat atas sampai hilang hamis cili kering...
jangan lupa boh sedikit gula dan garam secukup rasa

bila dah pecah minyak baru masukkan ayam..
masukkan sekali sos tiram, sos cili dan tomato ikut banyak mana ayam...
then masukkan bawang besar yang dipotong bulat (sebaiknya bawang holland)
gaul sekejap dan ready untuk diangkat...

siap my simple ayam masak merah...
tak payah renyah2 sebab ni tak sampai 15minit punya masakan..
yang nak lambatkan hanya nak bagi hilang hamis cili kering tu jek...

abaikan kecomotan pinggan...kofkof

selamat mencuba...giteww....