U Click Me...I Click U Back

Friday, September 19, 2014

Mengidam Laksa?

As salam..
Hari yang hat aku demam tuh..
Aku kan takde selera nak makan nasi..
Sebelum gi kelinik tu aku bawak anakw aku gi makan nasi ayam kat area klinik tuh..
Aku tak makan pun just minum air panas jek..

Pastu balik fuza cakap nak datang umh aku..
Saje bawak cucu2 aku lepak sini..
Cuti sekolah dorang tak kemana..
Aku pun stok lauk segala takde kat dalam peti ais sebab baru balik dari kelantan tuh..

Then aku cakap kat fuza teringin nak makan laksa..
Minah ni jangan diajak..
Dia memang hantu laksa..
Kebetulan dak Aish tidur..
Hat lain dah makan semua..
Korang tolongla jagakan dak aish..
Hehehe

So mohla kita menapak kat belakang umah aku je..
Ada gerai laksa kedah..
Kuah memang likat terbaikla..
Hahaha..

Sedap je tekak aku melayan laksa..


Gerai belakang umah aku je..
Ada banyak francais dia..
Merata..
Danau kota pun ada..


Ko tengokla aku makan..
Memang licin sedap sangat baq hang!
Tertutup2 mata aku masa hirup kuah laksa nih..
Aku bukanla hantu laksa sangat..
Tapi masa mengandung dak Aish..
Aku banyak kali jugak mai kedai abang ni membedal laksa..
Menapak tengah panaih pun aku sanggup..hahaha

Sekian cerita mengidam laksa masa demam..hahaha