U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 28, 2016

Iftar2016 ~ Saba Restoran | Pekena Nasi Arab!

As salam...

last weekend aku belanja familia aku makan kat Saba..sebab hubs aku kan pencinta nasi arab..so sajela nak belanja dia ngan anak2 makan..as anak2 aku pun suka jugak makan nasi arab...laju je hah makannya...kehkeh

plus dekat je hah dengan rumah kami...
so sempat balik solat maghrib lepas berbuka..


Saba ni dekat Dataran Jelatek..memang senang je nak cari....cuma bagi aku takdela besar sangat..masa aku gi book tempat ramai yang take away...sedap sangat kot!sebab 1st time nak cuba so aku memang tak pernah rasa...

masa booking tu kena siap2 order dan bayar ye...

masa aku sampai pun dah dekat 6:30 so tunggu jela kat bawah tuh sampai nak dekat berbuka..melayan la ketelah dak Aish yang tak dok diam tuh...


sebelum menunggu nak berbuka katanya..masa ni tak boleh nak sumbat semua sekali selfie..hahahaha....segan aku nak bangun2 ambik gambar sebab ramai ummat...lol


aku order Mandy Chicken ni 2 set..untuk Mandy Chicken ni kalau reramai aku suggest ko ambik yang half chicken instead of quarter sebab sesuai untuk makan 4 orang untuk 2set yang aku ambik macam atas ni..harga satu set rm22 


Lamb Mandy untuk husb aku...rm24...ini memang untuk sorang makan...

air aku takde snap gambar sebab tak kose dah haih..masa ni dak Aish merajuk sebab aku tak order air untuk dia..so aku gi tambah order air mangga kecik je rm10...huhu...


total RM94.35 termasuk GST tapi aku ada tambah order air mangga (takde dalam resit)


bagi aku nasi arab dia memang sedap..dan recommended la...beras pun berkualiti sangat...dan harga dia tak mencekik..dan nasi dia banyak berlebih siap boleh tapau bawak balik...

still affordable..cumanya takde la tiap2 minggu nak makan kan?once a while aku rasa takde hal pun...inshaAllah..masih mampu...

Monday, June 27, 2016

Nak Dekat Raya Dah Kan?

As salam..

korang2 dah habis ke preparation raya ke?

aku kalau ikut takde apa dah nak membeli pun..tapi tula..bila belek2 ig ada je benda yang gatal2 nak mengorder..walawehhh...
tu buat masa ni boikot dulu ig shop...hhahaa

banyak citer kot aku tak sempat update sini..lepas kakcik Yaya baik demam mula busy kat sekolah...pastu masa free dah tak banyak sebab bulan puasa jadual waktu pun dipendekkan sebab murid pagi balik awal...murid petang masuk awal dan balik 5.30...so takde masa sangat nak membelek blog...aku jejalan rumah korang pun guna hp aje...nasib data banyak...hahahaha

meh2 aku share sikit citer yang berlaku sepanjang minggu lepas...update sekali harung ni senang sikit...lol



last week hari Khamis sekolah aku mengadakan majlis berbuka puasa dan solat hajat khas untuk murid2 tahun 6...disebabkan aku bertugas sebagai ajk PIBG aku hadirkan la jugak diri..selalunya aku tak join sebab tak sampai hati nak tinggal hubs berbuka sorang2...tapi dah hubs cakap dia boleh berbuka di masjid je..so aku ok kan ajela..lagi pun SYMP kan?

malam yang sama jugak dak Aish dah mula badan dedar dan panas jugak la sampai hari Ahad..aku dah bawak ke HKL..tapi DR cakap kalau dah 3 hari demam baru boleh ambik darah...syukur alhamdulillah...hari Ahad tu dah takde demam dah...syukur sangat...



kakcikyaya the latest!!!
alhamdulillah semalam baru aku bagi dia mula berpuasa balik since warded hari tu...maklumla..aku takmo tanggung risiko dia penat ke apa..sebab someone told me..antibody akan drop selepas kita kena demam denggi...walahualam..

sempatla bawak kakcikyaya berbuka dekat pelita nasi kandar...she's the big fan of nasi kandar...kehkeh...



ni kisah beli baju anak2 lepas berbuka..
pergi brand outlet dekat fahrenheit tu je...
saje je ambik gambar anak2 dara aku tuh..
cantik pulak suasana malam kat KL kan?

so dapat la setel seluar sehelai buat tambah2 dekat kakak ngan kakngah dia nak baju tshirt..selamat dah la aku beli baju fav dia..hadoiii...tak habis2 dok sibuk mintak baju pesen camtuh...fening ummi ko kakngah!!!

untuk kakcik aku dah setel sebelum2 tu lagi cari kasut dia...baju bajan semua dah selesai termasuk dak Aish...

yang belum setel kat tailor jela...
tak sabar nak ambik baju raya anak2 aku...



sepanjang puasa ni dapatla jugak turunkan berat dari 67kg ke 62kg (current weight)..baju pun pakai dah longgar sikit...syukur sangat...aimed aku nak dapatkan 58kg...tapi kalau dapat 55kg lagi baik dan maintain aje dengan tinggi 162cm..aku kalau kurus lagi nanti lagi nampak mata aku besar sangat dan buruk...sebab kompem muka akan turun dulu dan nampak cengkung...huhuhu...

korang doakan aku ye semoga terus istiqamah dalam mengawal berat badan aku...amiinn