U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 25, 2016

Cerita Kontroversi????La Sangat!!!

As salam...


this week is my busy day...tapi dah setel dah pun semalam...lepas ni boleh la nak tumpu keje2 kat sekolah pulak...sekarang dok busy nak menghias sekolah sempena bulan kemerdekaan...


semalam tak sempat nak update blog...tak sempat jugak nak blog walking sebab menyiapkan kertas konsep untuk 1 seminar hujung oktober nih...due datenya semalam...terkejar2 aku siapkan...sebab kena buat dalam BM dan perlu diterbitkan dalam english...hampa tau la tang english tu kompem lambat la nak siap...sapa suruh buat kerja last minit kan??lols


semalam sebelah pagi bertugas sebagai juri pertandingan koir sempena bulan kemerdekaan murid2 tahun 4...tak pegang kelas memang sokmola jadi mangsa...hahahaha..tapi seronok tengok budak2 nyanyi koir nih..menghiburkan!


nak habaq kat hampa semua...hampa pegi mana2 7E...boleh beli susu uht 200ml ni RM1...pastu coklat kitkat pun RM1 jugak...sampai 28hb ni sajok...cepat2 sebelum kehabisan stock..ceq dah rembat semalam 24 kotak..habuan Yaya bekal sekolah agama...


pagi ni kat kantin sekolah...kak wana bawak cucuq bilis...pekena pulak dengan neskepe...terus kenyang sampai lunch...

dah tak tahu nak update apa dah...nanti sambung...

Tuesday, August 23, 2016

Dari Kecik Sampai Besar Tak Penah Pandai Belajo

As salam

hari tu kan aku scroll gambar2 lama dalam album fb aku..kebanyakan gambar2 dalam album fb aku..aku dah lock..aku je boleh tengok..dan ada sesetengah album yang friends boleh tengokla..tak semua aku lock..yang personal sangat tu aku lock senang...

scroll punya scroll jumpa la 1 gambar nih...

v
v
v
v
v
v




gambar kami di makmal biologi...opkosla subjek biologi..yang aku rasa giler jugak susahnya sebab belajo level universiti ni lain tau tak samala bila ko masuk mengajar sains sekolah rendah kat sekolah...

lagi pun apa yang ko belajar memang 10% je kot ko akan aplikasikan di sekolah sebab sains kan based pada dapatan yang ko dapat selepas membuat sesuatu eksperimen atau based pada fakta la...sebab masa zaman U aku belajo sains....aku belajar semua virus2 hiv bagai..details ko..aku jadi serius takut nak duduk exam takut failed...hahahaha

yang paling best kelas fizik..datang kelas balik rasa kosong je macam tak belajo apa2...giler ko susah kot fizik..dan subjek paling aku tak suka ko...tak habis2 kira...speed...joule...bagai tuh....dah la belajo dalam english...kalau fizik susah kimia pun takde kurangnya jugak...entah apa2 persamaan kimia entah yang aku kelentong masa exam...hahahaha

pastu dahla ada kelas matematik jugak sem lain..memang tak lari la semua susah2 even bila ko dah jadi cikgu ko mengajar sekolah rendah je pong...huhuhu

tapi kan bila exam alhamdulillah sangat..takde pulak repeat paper...takde la failed ke apa..tapi memang study hard la ko..dah kata belajo pure sains kan susah....bersengkang mata je belajo...aku memang jenis last minute punya..aku tak reti belajo awal2...last2 minit baru dapat..pastu mesti kena buat banyak latihan sebab jenis tak terror sangat add maths...aku 2x failed paper statistik masa kat UiTM...kali ke3 baru lulus...lalalalalala

masa sekolah dulu pun bukan student cemerlang pun...rezeki aku jugakla dapat belajo sampai menara gading...aku ni bukan jenis pandai sangat...tapi ada yang cakap aku jenis cepat tangkap...dan cara aku mesti last minit punya..aku siapkan assignment pun last minit...belajar pun last minit....sanggup tak tidur tak makan...huwaa..huwaaa...

tapi alhamdulillah murah rezeki aku sampai sekarang masih lagi belajo sampai hubs aku cakap dah nak masuk 18tahun kawen u masih belajo lagi...maknanya dah 18tahun la aku belajo tak habis2 lagi ni...hahahaha

..korang doakan aku ye supaya dipermudahkan urusan aku ke next step....:-)