U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 21, 2015

[Tahniah] ~ Team Softbol SK Taman Melawati 2 Johan MSSD 2015 Peringkat Sekolah Rendah

As salam...

Tahniah team softball SKTM 2 di atas kejayaan kalian meraih johan peringkat daerah..


alhamdulillah setelah berpenat lelah berlatih softbol hampir setiap hari...
sampai aku pun bising2 kat athirah sebab tak dapat pergi sekolah agama..
aku bukan apa tahun ni tahun 6...ada ujian PSRA untuk sekolah agama..
so dah banyak sangat ketinggalan kat sek agama...
tapi alhamdulillah baru2 ni kakngah dapat no.1 dalam kelas di sekolah agama dia..
syukur sangat..

cikgu2 sekolah kebangsaan pun ada personally datang jumpa aku..
bagitahu athirah dah banyak improvement dalam subjek sains dan maths..
kertas 2 maths pun dapat 40/40 kata kak ainun..
aku tersengih2 jela..tak reti nak excited sangat sebab athirah ni aku kenal sangat..
dia budak average je..kena usaha baru dapat camtu...

yang aku risau sekarang ni subjek english jela..
inshaAllah end of this month nak hanta kat cikgu english dia masa tahun 5
aku memang tak hanta anak2 aku tusyen kat pusat tusyen sebab memang takde faedah...
menyesal je hanta tahun lepas..langsung takde improvement
so stop tusyen kat pusat tusyen..
sori ye..no offence...
aku tak kata semua pusat tusyen camtu..
cuma ada sesetengah sekadar nak kaut untung semata2..d
dunia sekarang ni semua dunia bisnes...duit...duit..
matlamat tolak tepi...
huhuhu


smart baju softbol tahun ni...
semua sponsored by ........... aku pun tak tahu..
tapi seluar tu memamg win gilerla..
ramai cikgu2 yang nak tempah kalau ada...hahahhaa
siap dengan belt merah...

nasib cikgu saadah ada snap2 gambar dorang tengan lawan kat padang...

macam nak menangis pun ada ko kakngah....hahahahaa

oo..memang main softbol kena tonggek2 camtu ek....hahahahaha
apa2pun tahniah kepada player sekolah dan juga juruletih2 yang sesama melatih murid2 ni sampai berjaya menjadi johan peringkat daerah...

dan juga kalau ada rezki jadi Johan jugak untuk peringkat negeri..aminnn..

TAHNIAH ONCE AGAIN!!!
#tumpangbangga

Monday, April 20, 2015

Fefeling Pakistani...

As salam...

sekalang ni cukup susah nak culi time update blog..
wa busy looooo....
hahahahaa

tapi wa tau lu taktak helan kan??

eh..lupa la..kena tuko bahasa urdu la..
sebab aku nak bawak hampa masuk Negara Pakistan..tanah tumpah darah datuk aku
...hahahahaha

welcome to Samira The Fusion of Pakistani & Arab Cuisine
jomla nengok apa yang kami makan...
sori aku memang tak sempat nak snap2 menu bagai...
tapi mostly menu dia semua ala2 pakistani arabian la ek..
nasi ala2 beriani memang ada...
aku bedal capati dia sampai 2 keping okeh..
memang sedap la...

ni capati cheese...aku bedal dua keping #tanparasabersalah...hahahaha
credit gambar : fuza (menantu aku)


fuza makan kebab macam gambar kat atas tu..
aku ada rasa satu memang sedapla sangat...

sebab kami pergi pun dah lewat kan?
so makan yang light2 ajela..
anak hubs aku yang bawak datang makan sini..
macam tahu2 jek aku memang INTO makanan belah2 timur ni..hehehehe

the selekeh me....and the gemuk me...hahahahaha

kedai dia tak besar sangat...biasa jek tapi serius capati dia lembut dan sedap nak arwah...



korang kalau nak datang sini senang aje...
wazekan aje alamat macam kat bawah naa...

No.9, Jalan SS 5B/6, Kelana Jaya, Selangor