U Click Me...I Click U Back

Tuesday, July 28, 2015

#Aidilfitri 2015 ~ 1 Syawal

As salam..

tinggal dulu cerita pangkor..
mohla kita cerita pasal raya dulu..
raya bukan tinggal lama lagi dah..
nanti jadi basi pulak ceritanya...

kahkahkah...

dalam entry raya yang lepas...
aku ada cerita yang aku takde ambik gambar full sekali dengan hubs aku kan?
sebab husb aku dah selamat pegi solat raya dulu..
lepas tu dok la tak dan nak snap...

yang ada hanyala gambar kami selepas depa pi solat raya...
kuikuikui


 tema peach + blue turqoise jadi pilihan tahun ni
aku pilih warna ni pun masa aku gi beli kain..
sebab takde idea kot nak pakai warna apa...
uhukkkk...
tapi menarik jugakkan bila gabungkan 2 warna nih..
terus meletup!!! 



 ecewah!!!!


ni masa menunggu hubs aku dan anak dia habis solat raya..
berlatarbelakangkan rumah pusaka arwah parents hubs aku..
klasik je nampak kan??


family adli dan fuza..raya bersama dengan kami..
anak2 hubs yang lain balik on 2nd raya...




cara mintak duit raya style baru dekat abah memasing....
sila jangan tiru okeh...
hahahahha


jom kita start raya...

kita pusing2 dulu kampung hubs...
rumah pak lang hubs dengan mak ngah...


memula kita terjah rumah pak lang belah hubs..
derang buat nasi lemak..
ada nasi impit kuah kacang..
ada lemang ngan ketupat makan dengan rendang...
sedap semuanya!!!


lepas tu singgah beraya rumah mak ngah satu kampung jugak dengan hubs aku...
kat sini menu wajib setiap tahun is laksa ngan sate...
fuhh...que panjang ko dekat stall sate..
hahahaha



dari satu rumah ke satu rumah sampai sengkak perut bak hang!!!


3 dara pingitan yang dah belengas....
nunggu abah dia sudah solat jumaat...
masa ni aku membedal durian kat rumah kawan hubs aku...
hahahahaha


jom kita sambung lagi raya....
yeahhhh!!!!


Monday, July 27, 2015

#TeamBuilding Pangkor 2015 ~ Seronok Sangat Walaupun Penat!!

As salam...
hai..hai...hai..
lambat bersiaran hari ni..
sebab baru free...dan fresh...hahahaha
alhamdulillah.... 
selesai sudah tugasan yang berat hari ni..
jadi mc untuk program karnival sains dan teknologi..
walaupun aku nerbes tahap apa ntah...
tapi syukur sangat sebab dan lepas 1 beban atas kepala aku nih...
*************************************
weekend lepas aku dan cikgu2 SKTM2 diarahkan ke Pulau Pangkor bagi menghadiri kursus profesionalime selama 3 hari 2 malam..
seramai lebih daripada 90 cikgu yang dapat hadir...syukur...
Allah permudahkan
yang asalnya aku pun takde mood nak gi..
turned out ya Allah seronok giler..
dan paling best aku dapat jugak rehat2 dengan hubs dan anak2 kat situ..
kursus merangkap cuti la kiranya..
sebab jadual kursus tak pack sangat...
yang tak bawak family derang pergi by bus...2 bijik
those who bring along family...
pergi sendiri..yang penting check in before 7pm jumaat tuh...

tak boleh nak citer panjang..
sebab gambar terlalu banyak dari pelbagai sumber...
kalau rajin aku masukkan semua ek..
tapi kena sort2 la dulu...
gambar official belum dapat lagi...
so aku teaser2 jela dulu ek..
kira HALAL!!!

kakakakaka


cikgu2 SKTM2 yang havoc sungguh dapat gi snorkeling....


dalam ferry dari jeti marina ke pangkor island...selpiah itu is a MUST!!
 

hari ke-2...bengkel ICT...
sesi "ice-breaking"...semua kepenatan dan kemengantukan...
tapi....


terus jadi hilang mengantuk...giler punya best..dari mengantuk terus segak bugar mata...paling syiok...ada group yang kelentong sebab takut kena denda...lawaks cikgu2 dah macam murid2 plak...

krikk...krikkk....
hahahahaha...

ok2..ada kelas lepas ni...
nanti sambung balik kisah pangkor...
korang jangan muntah pulak..
sebab banyak gambar nak tempek2 dan show off kat sini...

kwakkkk...kwakkkkk