Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, April 21, 2014

Just EXTRA Alert!!

Kita ni terutamanya kalau dah namanya perempuan suka tak ambik endah berapa liter minyak kita isi usually kan?

Ok meh nak share benda penting ngan uols semua especially women out there..

Di bawah ini sukatan minyak RON95 (Liter) yang anda patut dapat bergantung kepada wang yang anda bayar.

RM10 — 4.762 Liter
RM20 — 9.524 Liter
RM30 — 14.286 Liter
RM40 — 19.048 Liter
RM50 — 23.810 Liter
RM60 — 28.571 Liter
RM70 — 33.333 Liter
RM80 — 38.095 Liter
RM90 — 42.857 Liter
RM100 — 47.619 Liter
RM110 — 52.381 Liter
RM120 — 57.143 Liter
RM130 — 51.905 Liter
RM150 — 61.905 Liter
RM160 — 76.190 Liter
RM170 — 80.952 Liter
RM180 — 85.714 Liter
RM190 — 90.476 Liter
RM200 — 95.238 Liter

Perhatikan meter RM dan Liter semasa mengisi minyak di stesen minyak.

Jika anda dapat kurang daripada sukatan yang sepatutnya, sila laporkan kepada pihak berkuasa!

Pernah keluar dalam paper yang ada station minyak yang menipu dengan mengubah suai pam pengagih minyak tuh..

Katakan uols isi 100 tapi jumlah liter yang uols isi tidak sama banyak dengan jumlah wang yang uols isi..

So extra alert on this matter..

Aish Iskandar ~ 18 Bulan

As salam...

morning uols..

jangan MONDAY BLUES erk hari nih...
aku pun kepenatan melayan weekend pun tak habis2 lagi..
hadehhhh!!!


macam biasa..meh tempeh gambar dak Aish dulu
bagi fresh sikit penglihatan pepagi nih
bahahaha...

kalau tengok gambar latest dia
kemahen nampak macam dah besar2 sangat 
makin besar makin banyak perangai2 baru yang muncul ye dik..

aku ni nasib baik dah jadi ibu kategori 30-an tau
kalau tak mau aku tangan2 kan aje..
wahhh..ko jangan kata aku tak garang...
budak ni sekarang dah pandai mengamuk tau
mengamuk stok lembikkan badan..
berguling2...
tahuk???!!!


favourite ever dak Aish is makan..
dia sangat suka makan..
kalau dia bangun tidur harus ko bagi dulu air putih atau susu (bf) untuk bagi dia tenang..
dia ada peel bangun tidur mood weng2 sikit..

pastu ko kena bagi upah dia biskut ke apa ke...
kalau ada kopok ikan tu yang goreng sendiri tuh...
yang tu fav dia tau..

aku kalau goreng boh dalam tupperware besar tuh..
kemahen lagi dia tunjuk benda tu 36x...
"nak...nak...nak"
selagi ko tak bagila..

makan nasi pun senang...
ko suapla selalunya dia akan nganga...
alhamdulillah...part makan memang senang..
macam kakak2 dia jugak..
lega aku sesangat...

ni pengasuh dak Aish yang share..
ko tengok dak Aish mengkonker nasi..
hahaha


cuma dak Aish ni takmo minum susu dalam botol
dia dah campur susu..
aku dah cuba bagi dugro yang mix vege and fruits tuh..
susu tu takde masalah..
yang masalahnya dia takmo botol susu langsung...
bingong aku mikirin tahuk!

takde banyak sangat perkembangan dia dari 17 bulan..
cuma toddler ni makin lama makin cerdikla kan??
ada je benda baru yang dia belajar day by day..
fish bird dah pandai tunjuk..
sebut nama sendiri pun dah ada bunyik2 dah..
hahaha..

yang paling ketara perubahannya ialah...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


dia dah tak takut kalau orang ambik..
aku pun terkejut clown pun dia tak takut..
siap babai2 lagi aku ko!!
hahahaha