Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, February 9, 2009

Amirah 8mos old and her first tooth!!!

hehehe... recently aku rajin sangat buat entry baru... tak tahula kenapa yek?? nak kata dah tak da keje... banyak keje tahap gaban... kalau kepala aku boleh ckp.. sure dia akan ckp... "berat giles kepala azrine ni"... hihihi... ni pun baru jek sudah prepared lunch for my children...

tak... aku bukan nak cite psl aku byk keje... nak cite today genapla amirah 8mos... alhamdulillah... actually dah lama nampak she's going to have her first tooth.. but so weird when it's never turns out for so long... jenuh menunggu until the early of Feb when i was realized and saw that Amirah has her first tooth on the lower gum and i'm soooo happy... hihihi... mcm tak penah ada anak plak before... mybe i'm sooo excited as my daughter has grown up so fast and maybe been a long time not having a baby for almost 5years... i guess... hihihi... how fast time flies...

Amirah's Progress :

* dah angkat bontot and dah crawling dua tiga langkah... then terus jd askar balik... rajin anak ku ni... :-)
* dah pandai gedik-gedik... ngadas suruh angkat... tak mo nya dok lama-lama ats walker... siap bunyi-bunyi yang aku dah faham dia suruh angkat
* dah tersangatla kenal manusia-manusia di luar sana til abah aku (tok ayah) ckp yang ni langsung tak mo kt org... hihihi
* officially on 'solid' food... hihihi... maksud solid kat cini bukan bubur yek... dia suka makan makanan org-org beso... adehhh... jenuh mak oiiii!!!
* alhamdulillah berat badannya masih maintain sometimes her weight gain and sometime loose... huhuhu
* sebut pasal makanan solid... amirah mmg tak suka langsung bubur tau... ish jenuh dah bertanya itu ini kt kwn2 yang experienced as her sis tak da masalah plak tak mo makan bubur... anyone... help!!!

oppss... baru je terima text drpd my SIL... katanya nak ajk celebrate FEB BABIES' BIRTHDAY... kalau yg dah tua bangka tuh kira baby jugak ke???.. kompius!!!

okla...dah lapo nih... nak makan dulu... insya Allah... piccas will upload later... if sempatla as petang nak panjat class room nak pasang langsir and kain kat papan kenyataan.... tema.... HIJAU GITEWWWW!!! semalam tak sempat... maklumla sibuk tahappp gabbbannnn!!!

Sunday, February 8, 2009

Good To Be a Man...???

Before i go through about this title... i like to tell that this is not my point of view about Man... also not to tell that i'm not proud to be a Woman... but juz wanna share with u people... because i had these list from one of my UKM's lecturer named Prof Madya Dr. Ramlee Mustapa. He's the one who teaches Statistics... one of the most difficult paper for master students... (hope to get A for this paper)... huhuhu... so i thought i have to share with u people... hehehe

Here the list goes :-

1) You can be a President

Not agree at all... below are List of Women Presidents that i know which is more than i listed :

- Liberia: President: Ellen JOHNSON SIRLEAF

- Philipines: President: Gloria MACAPAGAL-ARROYO

- India: President: Smt. Pratibha Devisingh Patil

- Argentina: President: Cristina Elisabet Fernández de Kirchner

- Bangladesh: President: Sheikh Hasina

2) The World is your urinal

so shame of you...

3) If you are 34 and single, nobody notices.

Ek eleh... sape cakap ni...???Toksah pasan okeh!!!

4) You never have to worry about other people's feelings.

Yang ni memang pun.... kita jek nak kena jaga hati depa... tak aci langsung...!!!

5) You can open all your own jars.

tak bermakna semua laki kuat... perempuan sekarang pun dah ada yang boleh angkat berat pe...

6) You can change your own flat tires.

i also can change my OWN flat tires... hubby aku yang ajo...

7) You can wear a white shirt to a water park.

tak de sape pun paksa pompuan WAJIB pakai hitam mase mandi kt sungai ke laut ke... sendiri mau ingat la beb... camne yg mmg suka show off tuh...???

8) One mood, ALL the time.

ye la tuh... tak payah cari contoh lain... ambik je contoh hubby aku... huhuhu

9) People never stare at your chest when you're talking to them.

dah namanya lelaki... nak tenung apa...?? ek eleh...

10) If another guy shows up at the party in the same outfit, you might become lifelong buddies

memang menjadi kepantangan perempuan... so what...???

Friday, February 6, 2009

So excited and So Bzzzz....

cewah...dengar bunyi tajuk je wahhh gitu... tp citenya biasa-biasa je... saje nak cite betapa excited abah kepada anak-anakku ini.... excited apa..??? hmmm... excited nak mencuci gamba yg diedit oleh aku... katanya gamba-gamba yg aku edit tu sesuai untuk diframekan and digantungkan kat dinding umah... huhuhu... tak excited ke namanya tuh??? tapi tak pe la kan... mujur gak dia nak gantung gamba anak-anak... buatnya dia gantung gambo org lain.... aku jugak yg gigit jari... hikkkss... ngadas la tuh...

gamba mane...??? adela... nnti aku tempekkan kat sini... by the way... nak cite betapa bznya aku lately nih... bila pikir balik... rase mcm tak akan habis je bz tahap gaban ku ini... ngan nak layan peel-peel bebudak kt sek lagi... mane nak kena buat kajian tindakan lagi... dasat skang jd cikgu pun kena buat kajian camnih... huhuhu... kompem letih beb... pastu balik ngadap notebook plak... siapkan itu ini... ngan belajo lagi... tp insya Allah... akan aku usahakan buat yang terbaik...

itu cite sekolah... kt umah byk plak peel-peel yang aku kena layan lagi... ngan siapkan hal-hal sekolah anak-anak... jaga anak kecik... membasuh... which is so tiring... tp aku tahu... dalam dunia ni bukan aku sorang je manusia yang paling letih... hehehe... byk lagi... tp kat sini je la tempat aku melepaskan luahan hati aku... so after this... i'm so relieved... leh la tido lena sikit malam ni.... oppss by the way i got class tomorrow... malasnya nak drive... kalau boleh nak je aku heret anak-anak aku jd teman aku mase drive... tp sape nak jaga mase aku tgh class nanti...?? ish boringla kalau camni...

ni la gamba-gamba yang abahnya excited itewwww...


kat bawah ni... gamba-gamba lain yang suka-suka je nak tempek kt sini...boleh ke camtu...???

My Alyaa and Atirah (Kak Ngah)


we with my youngest...

Monday, February 2, 2009

Being a class teacher...

today... i've been through a lot of troubles to "ceriakan" my class... huhuhu... so excited but a little bit lazy as well... as before i never been held as a class teacher and being a class teacher is so tiring... to be frank... it's hard to be a teacher especially if you are chosen to be a class teacher (all works to be done asap) and not to KIV...

seriously... i have to do a lot of things such as duty roaster, timetables(of course the nice one) provides curtain for class... huhuhu... all on your own shoulder... as nak harapkan pupils tolong-tolong... they are still budak-budak lagi... tolong-tolong angkat itu ini... okehla... hehehe...

ermm... to tell u all what... our class' theme colour is striking green (betul ke i spell 'striking' tuh???)... insya Allah i'll upload some piccas for our class new look in the later entry... hope so...

Sunday, February 1, 2009

why blogspot...???

ermm...i juz like the view...then the background can change once a while if we like to do so...hehehe...then easy access (mesra pengguna)..boleh plak update bebila with easy way...tp aku tak kata others are not so good..but blogspot ni is differ than others'...dan paling aku suka sesangat dia mudah jek nak edit...nak buat entry baru ke...kira macam-macam ade...lg satu blogspot ni bukan sekongkol israel....tang tu yg paling aku suka...hikksss...

hopefully aku akan sentiasa dan cuba untuk sentiasa menghupdate blog aku ni...insya Allah... to myself happy blogger @blogspot ...hehehe....oppss..by the way..those who wants to know me better..don hesitate to drop by at my previous site...memories of the families..