Followers

U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 25, 2009

ENTRY BASI....

salam semua,

huhuhu, betapa busynya aku, sampai entry yg dh basi pun aku boh gak kt sini, tapi tak pe la kekawan, just enjoy the pics okeh...layannnnn!!!

murid-murid membuat gajet utk unit memasing...


murid-murid yang happy...




kakak-kakakku sedang membersihkan ayam yg baru disiang....hehehe




semasa pertandingan memasak...sebahagian makanan yang disediakan oleh unit TKRS....(kumpulan aku nih...huhuhu)








guru-guru bertugas pada malam barbecue...


barbecue time....yehaa!!!makan...makan dah lapo




Wednesday, June 24, 2009

Updates

Salam semua,

jeles betui aku melihat kekwan di blog sempat update blog memasing, aku langsung tak sempat, bila online utk mencari bahan pengajaran aje, aku hanya sempat melawat FB aku, melihat citer latest kekawan.

actually byk cite yg nak dikongsi bersama, tetapi cuma masa jek tak de nak menaip kt sini. bayangkan la last week betul bizi tahap gaban punya, dengan menyiapkan LAB murid, pihak Bp dtg untuk membuat Carbon Challenge (will story later), then last weekend jugak aku bertugas utk Kem Koko kt sek aku, ditugaskan utk guide murid-murid membuat persembahan utk malam barbeque kat sek. hari sabtu tu ada la berapa puluh kali dok mai sek, then balik plak sbb terpksa ambik anak kecik aku kt pengasuh, katanya nak g kenduri, mak aku plak ada kenduri kt keramat, so terpksa bwk amirah dok sek sekejap.

dalam kul 3.30 aku balik hanta kt mak aku, siap boleh landing sekejap til asar, aku bangun plak bekejar ke sekolah, ni semua pasal semangat nak menang persembahan, yela kalau menang, akan menyumbang mata kepada unit uniform aku, so klau byk mane tahu unit aku boleh menangkan...

ahad pula my sibs cadang nak buat makan-makan untuk celebrate father's day, tetiba terpikir pulak nak celebrate sekali beday amirah yg dh genap setahun on 9th Jun ago, planning nak buat next weekend, tapi nnti kena masak byk2 kali, alang2 terus buat, lagipun juz beli kek je. then aku order pizza hut, my SIL beli KFC, kakak aku buat laksa kelantan ngan koktel, perghh, dasat tu menu kami, muahahah, suka2 jek nak pasan sekejap.

p/s : hmm...gamba belum sempat download ke lappy, so layan cite je la dulu, nnti next entry will attach some pics related, ok, til then, salam semua.

Sunday, June 21, 2009

Happy Father's Day

Salam semua,



special dedicated to my Abah, Abdul Tahar @ Ariffin dan my Hubby, Hj Abdullah Mustafa. HAPPY FATHER'S DAY and sayang both of u.

Thursday, June 11, 2009

Amirah @ 1year....:-)

salam semua,



amirah dh genap setahun 2hari today, sejak tu, perangai dia byk berubah, skang dh pandai sangat mengamuk, mengamuk...mengamuk dan mengamuk, esp lepas mandikan dia, dia mengamuk sebab tak mo kua dr bilik air, adoiiaaiii...anakku amirah!!!



skang ni dia dah pandai tiru apa yg kakak-kakak dia selalu buat, contohnya adala kakak dia main pencil tulis kt belakang, pencil patah le, dorang main tukar2 tulis, so kena teka la tulis apa kt belakang, skang dia bila dia jumpa pencil, dia pun tulis kat belakang aku ni hah....soooo copycatttt!!

lagi 1, kalau kakak2 dia tgh menulis or membaca, kompem dia dtg kacau, even kakak2 dia dok kat meja makan, dia pun sibuk nak kacau, kalau kakak dia buat kt bwh, dia duduk ats buku kakak dia tuh, konon2 tak mo bg baca...adoooiaiii...entah apa2!!



dh pandai memanjat jugak ni, kalau kita letak kusi kecik kat depan tv tu, so that dia tak leh nak main drawer, pastu dia panjat plak kusi tu, pegang2 tv, bahaya tu nak oiii, semua solution tak menjadi, huhuhu



apa pun perangai adik, UMI tetap sayang kat adik n kakak2 dia sekali. semoga adik rajin belajo , masuk U, kalau boleh belajo sampai PHD, hehehe, tinggi harapan UMI nih, yela, sapa nak anak2 dia susah in futurekan...kan...kan.

Tuesday, June 9, 2009

Wedding and Jejalan KL

salam semua,

7-06-09 - DANAU KOTA - ZUNITA's WEDDING

suppose dah lama nak cite psl aku attended wedding kwn lama aku ni kat Danau Kota, hmm, jenuh gak la mencari umah dia as kawasan tu byk sangat umah tinggi, so difficult nak cari umah flat danau kota tu, so aku tersesat sampai kat SJK (c) Mun Yee, hehehe, then called helda, mntk no phone ezom, alhamdulillah, berkat dr petunjuk ezom aku sampai gak umah Ita. ezom tak dapat g sebab katanya ada kat perlis, maklum le musim cuti sekolah ni, ramai le pulak balik kg.

kawan aku yg kawen ni kawan masa zaman sek men lagi, ex-APGS, maklum le sek aku ni semua perempuan, jadi kwn2 aku pun mmg byk le perempuan ye, hehehe, mcm ye, ye jek ckp aku ni kan??

kat sana jumpa helda, syirah, nina, aisyah, dan ramai lagi yg tak sempat aku tegur pun, yela, aku ngn anak2, amirah plak dok tido je sepanjang kenduri tu, jd mmg tak leh nak tggl le, mujur bwk stroller, so senang le nak melayan anak dara aku yg 2 org lagi tu.

maleh sungguh nak karang cite panjang2, layan jela gambar2 yg aku attach kt sini yek, huhuhu


selamat pengantin baru




hantaran


kek pengantin


with ex-APGS's friends


08-06-09 - SG WANG, JLN BUKIT BINTANG

hari tu aku saje jek jejalan sg wang, mmg ada plan nak cari sandal le konon2nya, nak buat pakai2 ni, yg ada ni dh koyak kt belakang, dh setahun jugak la aku dok pulun kasut tu, boleh dikatakan aku mmg dok pakai kasut yg sama jek, ada kasut lain pun aku tak layan, tak sedap.

sg wang byk sikit pilihannya, kasut2 dia murah, sales, pendek kata mmg suka le soping kat situ, semata-mata nak kasut, jadi yg lelain tu sekadar mencuci mata je ye, hehehe, sendiri mau ingat la yek, dh nak masuk tgh bulan ni, huhuhu. layan piccas di bwh...

umi, alya and amirah


cutie pie


my precious...so lovely rite??


Happy 1st Anniversary Sayang....



wajah-wajah keriangan menyambut umur setahun...yehaaa!!!

Friday, June 5, 2009

done...!!!

salam semua,

yeayyy...dh boleh merasai cuti sebenar-benarnya, alhamdulillah dah berjaya menjalankan tugas menggantikan cikgu yang tak dapat attend kelas tambahan UPSR utk subjek Sains dan Maths, dan syukur jugak, at least murid-murid Tahun 6 dapat manfaatkan masa cuti ni untuk menambah ilmu yang kurang dan manfaatkan jugak duit mak pak depa yg dh dibayar utk kelas tambahan...hehehe

dan aku dh mulakan tugas marking exam paper yang tertangguh, menggantikan tidur yang tak cukup, weekend, attending old friends wedding, insya Allah, and maybe going to window shopping (jalan2 jek, dh pokai, hikhikhik)

p/s : nak pegi book fair kat The Mines this coming Ahad, nak tgok meriah tak pesta buku kat sana, hehehe. JOM!!!

Thursday, June 4, 2009

Countdown

salam semua,

this will be the first entry in June...layannzzz

nak kata aku sibuk sangat, tak la as cuti sekolah ni, cuma aku busy dengan hal-hal sekolah, tak pe, esok dah last kelas tambahan Tahun 6, yeayyyy!!!

hmm, surat kemasukan ke semester ke3 UKM dah pun diterima semalam, depa suruh setel dulu yuran untuk sem akan dtg, baru blh register, as usual la kan, semua benda dlm dunia ni nak duit dulu baru nak bagikan..kan..kan???

merepek je aku ni, dh tak de benda apa nak cite, cuma tak sabar nak tunggu anak dara aku Amirah dh nak masuk setahun on this coming Selasa, huhuhu, tapi masih belum boleh jalan lagi, why ek???

Lilypie