Followers

U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 30, 2009

Yesterday and Today in Kuantan

salam semua,

Semalam sesi pertama face to face berakhir pukul 11mlm, balik ke bilik, laki aku dh nmpk masam jek, mujur lulus memujuk, hehehe.



tak leh nak cite panjang ni, skang menghadiri sesi kedua face to face di Bilik Seminar hotel MS Garden

Thursday, July 23, 2009

Dari Rejab ke Syaaban

salam semua,

pejam celik, pejam celik dah masuk syaaban ye, alhamdulillah dpt jugak melaksanakan perkara sunat dlm bulan Rejab yg lepas, at leastkan, lagipun itu jek yg aku mampu, syukur alhamdulillah...

Fadilat Syaaban...
Bulan Syaaban merupakan bulan kedua selepas Rejab yang penuh dengan keberkatan. Sebahagian ahli hikmah menyatakan bahawa sesungguhnya bulan Rejab adalah kesempatan untuk meminta ampun dari segala dosa, pada bulan Syaaban adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala macam cela dan pada bulan Ramadhan adalah masa untuk menerangkan hati dan jiwa.

bukan le nak cite byk psl bulan syaaban ni, cuma aku just terfikir, cepatnya masa berlalu, aku rasa baru je hari tu 1 Rejab, ni dah Syaaban, meaning, byk benda yg aku tak setel lagi, sedangkan masa itu terus berlalu tanpa menunggu kita, kalaula dpt turn back timekan???

ni baru jek balik dr UKM, mengantuks tak payah citela, setan nirojim sungguhkan, bkn apa, dugaan sungguh, siang mengajar, malam plak have to attend a class, belum campur ngan traffic jam ala2 sengal dekat pekeliling, pastu stuck sekejap dekat ngan nak masuk tol sg besi, entah apa2, mata yg berpinar2 sbb tak makan dr pg (pose ganti), pastu terpk2 nak berbuka tmpt yg senang utk aku buat maghrib, so pk punya pk, aku decided nak tapau kt kolej ibu zain, then solat kat surau situ, selesa sikit, hehehe.

sampai td betul2 dh azan, lorat aku togok air mineral dulu sekadar utk syarat berbuka, then masuk cafe, terus order dulu nasi goreng kampung pedas, with nescafe, hehehe, WAJIB, then mntk brother tu simpan dulu kat aku, kang aku turun dari surau baru aku ambik.

setel tapau semua, aku terus ke fakulti, lepak dlm keta sambil makan nasi goreng, hehehe, kalau dipk2kan balik mcm kesian kt diri sndiri, tp nak wat camne, dh namanya nak berjaya dlm hidupkan, kenala bekorban sikit, its ok, setakat makan dlm keta tu bukan hal beso pun...kan...kan??

aku benti sebelum kenyang, minum sikit nescafe panas yg kaw (to me le), terus panjat tangga masuk dewan kuliah, mujur Prof Juriah Long belum masuk, hehehe, terus cari geng seminar aku, yg pangkat adik2 belaka, sembang2 sikit, Prof pun masuk, bermulala sessi menguap2 aku, as usual, tak tahula, aku mmg mudah betul mengantuks bila time kuliah tau, peliks, even though aku tak letih pun, kalau letih apatah lagikan, hikhik

alhamdulilah, apa yg aku doa2kan termakbul, kelas habis awal, hehehe, 9.30, apa lagi pecut 130km/h balik KL, jgn tak caya, hehehe, bukan apa, jalan tak byk keta, plus aku mengantuks kalau bwk slow, mengada plakkan. sampaila umah mak aku dlm kul 10.30, ambik anaks, terus balik umah, what a tiring day!!!

amboi panjang plak eden berceloteh, ok2, nak tido dah, hope have a sweet dream to myself, muahahaha, til then, salam.....daaaaa

Tuesday, July 21, 2009

Melaksanakan yg 'wajib'..

salam semua,

hari ni aku melaksanakan pose ganti yang hanya tggl 3 hari saje lagi utk dihabiskan, hari ni rasa mcm terkejut sikit sbb rase mcm dh lama tak pose plak, teruk betulkan??

bukan apa tau, mujur jugak hari ni aku tak byk kelas, kiranya hari selasa ni jadual waktu aku byk free la, so dari pagi hingga pukul 11, aku lepak library tempat biasa aku lepak n buat keje yang patut. kat sini la jugak aku setelkan lesson note aku, P&P aku (slide power point), update keje2 tertangguh, kemas2 library, dh namanya cikgu PSS, so kena la bantu apa yang patutkan, that's why i prefer to stay at the library rather than lepaking at bilik guru, huhuhu. kalau tgok meja aku sndiri pun dh tak bekenan, hikhik.(faham2 la maksud aku yek, syhhhh)

byk lagi benda yang 'wajib' aku tak setelkan lagi ni, td aku diarahkan mengedarkan borang utk murid2 mendapatkan kad bacathon sempena sambutan jubli emas sek aku yg ke50, wah hebat yek SKGS dh 50 tahun dah, caya la, caiyok3!!!memandangkan ramai cikgu dh balik, so esok saje la aku terangkan dan edarkan, huhuhu.

perkara wajib lain ialah cuci gamba, td dh singgah kt kedai gamba, pastu aku cari le negatif gamba aku, dah tak de pulak, kompem aku simpan kt celah handbag aku yg lagi satu tuh, tak kose la aku berapa kali nak ambik gamba lainkan, as yg latest pun baru jek ambik tuh. actually gamba tu kerani aku nak 4keping, katanya utk borang keselamatan yg aku isi recently, whateverlah...

hmm...apa lagi yek, hah, nak tnjuk perkara 'wajib' kat hangpa semua, hehehe, mcm la ramai sangat dok baca blog akukan, smug je lebey, okeh, til then, see yaaaaaa....daaaaaa.....ngantuks ni, nak lena sat, huhuhu.(nak masak apa yek for berbuka today??? :-/)

p/s : gamba ni tak de kena mengena dgn segala stories di atas ye, dan abaikan rambut si kecik yg baru je bangun tido, harap maklum...

Monday, July 20, 2009

The things must be done...

salam semua,



hmm, tgh dok relaks2 nih, padahal belambak2 keje dalam kepala aku ni nak disettlekan, bukan apa, mane nak settlekan keje kat sekolah, keje UKM lagi, adoiaiii, suka suki jek buat keje KIV, please azrine, don't takes things for granted okeh!!!

firstly, i need to settle my 3 pages assignment about recent education issues, then I will email to DR ANUAR AHMAD and will be presented on 31st, got 2 weeks to go. need to know my issue??? muahahaha. to be frank, i don have any in soft or hard copy form, huhuhu, but in my mind I just had one, isu pasal, hmm, I will story later okeh??

then needs to settle my proposal, chapter 1-3, end of this semester, will be submitted to DR ANUAR as well.

plus i have to settle our BpmyScience Project which is we, as a teachers' in charged have to present what we had done and going to be done at school in Kuantan soon, insyaAllah will be on 29th to 30th of July. doakan kami yek, :-)

alamak...okeh...okeh...nak sambung buat keje dah...hehehe

Walking...

video

Thursday, July 16, 2009

Last Weekend

salam semua,

last weekend we went to Fuza's house to celebrate her only daughter 1st birthday. we were enjoyed at the party and kakak and kak ngah met their friends and played together until tak hingat dunia, huhuhu, there goes my picture....



then we went to titiwangsa lake, just wanted to walk there, get some fresh air, feeling the lake view and of course get some posing, hehehe.

my lovely daughters...kakak and kak ngah




amirah sleeping....


me...

Tuesday, July 14, 2009

Visiting Part II - Aquaria - 30 June 2009

salam semua,

sambungan...

hmm...aku dh tak kuasa dh nak cite panjang2, jadi plak aku advertiser tak berbayo Aquaria...hehehe...tak kose...huhuhu...

so korang layan je la gamba2 yang aku ambik kt sana...cuma nak ckp...petrosains lebih best daripada Aquaria..to me la...terpulang kepada sesapa yg nak kata mane yg lagi bestkan...heheheh...layannnnn

just arrived at entrance of Aquaria..there is more exciting wild animals from small to the big one...so weird!!!(tang ni byk betul yg aku geli...eiii!!!)


pupils were witnessed the feeding sessions by Aquaria staff...


join me tripping to...errrr....???


posing with Kak Gee in Aqua Theater...


exciting view in Aqua Theater


Sunday, July 12, 2009

Visiting Part I - Petrosains - 30 June 09

salam semua,

banyak sgt hal recently, til tak tahu nak mula dari mana yek??

hah, cite psl visiting dulu,end of last month, SKGS' organised a visiting to Petroscience and Aquaria at Suria KLCC. Wau..what a superb and tiring visit, morning, we went to Petroscience and after lunch and solat, we went to Aquaria until 5pm.

i should prefer Petrosains rather than Aquaria, because PETROSAINS is the perfect place for students to experience the showcase of exhibits featuring the wonders of science and technology related to the petroleum industry. At Petrosains pupils will be able to gain and learn about Malaysia's rich resources and appreciate it. we had extremely fun there, hehehe. let's the pictures describe it...

the teachers...sempat lagi cikgu-cikgu bergambar sebelum bertolak ke Suria KLCC...hehehe.


the pupils...so happy at outside petrosains...




at speed area that will thrill visitors who are ardent fans of the formula one (F1) sport. this is one exhibition area not to be missed!!!


all pupils are listening to the petrosains staffs about the rules and regulations entering petrosains


the dark ride was the beginning of our journey in Petrosains. it will bring us in a dark and tranquil ambience through the rainforest of Malaysia, up to the peak of mountain, before diving into the sea, n finally going to through a video display about Malaysia's transformation n advancement into the new millenium...


welcome to exploration upstream section, where all the high-tech tools and technique used for petroleum exploration are displayed.




trying to process bijih...


Flight to the oil platform, so excited nak naik...huhuhu...like a real heli


after arrived at oil platform...


we were at Oil Platform. everything on the platform has been built according to scale, including the living quaters of the crew.








this is the place called "Molecul Nano World" and takes us to know further about nano world. chemistry can be so much fun rite??