U Click Me...I Click U Back

Tuesday, October 20, 2009

Weekend Activities - 17/09/09

salam semua,

last weekend adalah weekend yang sangat happening, sana sini org buat open house, maklumla minggu akhir Syawal, eh dah masuk bulan Zulkaedah, hmm, but still in raya mood, huhuhu, teruk betul asik ingat nak seronok je kan??

nak cite last weekend jugak, aku n family mendapat terlalu banyak jemputan rumah terbuka kawan-kawan satu sekolah ngan aku, ahad pun penuh undangan, tapi ahad hari duduk rumah, hehehe, so aku layan open house hari sabtu jela, ada dpt 3buah umah jek, yang jauh2 mntk mahap la ye, tak sempat, lagipun jauh sangat, ngan nak handle anak2, susah jugak tuh.

umah pertama kami serbu umah kak ina cikgu satu tempat mengajar dengan aku, heehhe, pandai kami, serbu sekali konvoi dengan cikgu2 lain, sbb ada yg tak reti nak pegi umah kak ina, so kami pakat2 pegi sekali

sedap makanan yang dihidangkan, ada nasi lemak, mee kari, meehun sup, segala macam jenis deserts, tak lupa cok kadok (pertama kali dengar, tgok dan makan), tapi sedap sangat, serius, :-)

okla, tak mo cite panjang, layan gambar dulu, k.

hero skgs...


heroin skgs...rubi, rine and sya


guru-guru giler glemer....




inilah cok kadok...huhuhu..sedap!!!




after that, terus pegi secara konvoi lagi ke rumah adikku, azerah (glemer azerah!!), layan gambar lagi...:-)







lepas layan makan-makan semua, terus balik umah, kesian Mr Hubby kena g kenduri sorang2 kat area taman perumahan kami, huhuhu, tapi tak pe, sbb dia yang merelakannya, hehehe, lepas tuh, petang kami layan makan kat umah ats pulak, kira jiran aku ler tuh, yela, umah kamikan umah town house, atas umah lain bwh umah lain, so tepi ats tengah, semua considered as neighbour, huhuhu, so sekian saje cite open house untuk kali ini, nantikan entry MALAM JUBLI EMAS SKGS 2009 sempena tahun ke-50 SK Gombak Setia.

Monday, October 19, 2009

Aduhai anakku...AMIRAH

salam semua,

dah lama tak update, tak de mood nak cerita, huhuhu, btw nak tempek gamba amirah suka memanjat skang ni..hehehe























Saturday, October 10, 2009

Entry dengan Cerita....:-)

salam semua,

lama sungguh tak updates dengan cite panjangkan, tak sempat actually nak mengarang, huhuhu, sejak akhir2nya asik dok berFB je la, nak mengarang tak de masa nak fikir nak tulis apa, lack of ideas kata org putih, hehehe.

skang ni sekolah sibuk dengan kehadiran malam kemuncak Jubli Emas SKGS (50 tahun), yang bakal di adakan pada 24 Oktober ni, di Hotel Dynasty, sesapa yang berminat nak hadiri pun boleh dengan bayaran RM50 hinggit seorang, makanan dan persembahan dijamin syok punya, hehehe, (sempat buat promosi percuma).

dengan adanya majlis ini, aku sebagai AJK PIBG turut terlibat menyibukkan diri dengan menjadi AJK bahagian hidangan untuk majlis tersebut, huhuhu, setiap seminggu, 2-3kali jugak mesyuarat diadakan pada sebelah petang, mujur Mr Hubby faham kesibukkan isterinya ini, huhuhu.

okla, cerita pasal pengajian aku di UKM, alhamdulillah, habis dh satu semester, got 2 more semesters to go, huhuhu, hopefully everything goes smoothly sepanjang lagi 2 semester pengajian aku di sana, amin...!!!

hari tu aku janji nak sambung psl entry raya tp tak sempat nak cite psl raya kedua n seterusnya, hmm, mmg tak sempat actually, dah tak syok nak cite, cite basi dah pun, huhuhu, tapi adala beberapa gambar raya yang aku rasa patut dikongsi untuk tatapan kekawan dan silent readers (mcm la ada).

jemputan rumah terbuka terdapat di sana sini, cuma aku jek tak larat nak pegi dah, ngan nk heret 3 org puteri kesayangan aku plak lagi, mmg tak jadi keje la, serius, plus kalau tempat tu jauh, lagila, lainla kalau Mr Hubby ada ikut sekali, huhuhu, kalau berempat mmg tak pegi dah, KOMPEM!!!

hari ini jek ada 3jemputan, satu kt Ampang, 2 kt area umah aku, hmmm, aku ni baru jek balik dari sekolah, ada LADAP, mmg tak larat dah nak g, lagi pun, ada satu setengah hari jek utk aku setelkan keje umah, assignments ada lagi 3 nak kena submit before deepavali, camne tuh, takkan la ada hati lagi nak jejalan cari makan kan??

okla, layan gamba2 dulu la, lain kali sambung cite, dh tak de apa lagi nak cite dah...

my precious...atirah...amirah..n alyaa..:-)


my cutie pie...


RAYAing at my parents' friend house..they used to stay with our family in SABAH


my parents' friend..auntie zah with uncle tamizi




my daughters with their cousin...


with cousin...




outing...jalan2 cari makan...at seberang jaya


raya umah kakak...at bandar tasik permaisuri


amirah comot...hehehe

Monday, October 5, 2009

Happy Birthday...Abang..:-)

salam semua,

HAPPY BIRTHDAY TO MY BELOVED HUBBY...SEMOGA DIPANJANGKAN USIA...SEMOGA BERJAYA DALAM APA BIDANG YANG ABANG CEBURI...INSYAALLAH!!