U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 14, 2010

Merapu Meraban...

salam semua,

how are uols today??

hope everything will be just fine..

aku jeles betul dengan those yang selalu updates blog, ada masakan, aku pulak bila sampai mood nak updates tu, tak de story lakkan...

okla..okla..aku MALAS!!

amirah dah besar..:-)


ni aku ada masa pun sebab nak ambik feel nak masak makan malam, huhuhu..

saje nak cerita kat sini, yang aku suka singgah blog blogger2 tegar yang memang best bab2 menulis blog, macam2 ada, sedih, gembira, kelakar, tak kurang juga menjadikan blog sebagai diari kehidupan, menceritakan masalah, their experience, especially those yang further study peringkat PHD...

hmm, at least bila baca cerita mereka, aku menjadi semakin bersemangat untuk teruskan perjuangan aku, insyaAllah...

paling memberi semangat ialah those yang belajar tapi dalam masa yang sama sudah berkeluarga dan beranak pinak, just imagine, how they handle all the things and at the same time being as housewives, looking after their kids, cooking, laundry, sebab aku dah rasa experience tu, dengan tak tido, curi2 buat assignments during my working time (tapi tidak waktu P&P, waktu free okeh)..

sometimes rasa macam nak give up je, serius, bila fikir pasal keje sekolah, teringat segala macam assignments yang belum siap satu hapa pun, at the end, terjadila kisah membuat assignment secara last minutes, eh penah tau aku siapkan slide pagi2 di sekolah untuk dibentangkan petang nanti, dan kelas aku selalunya pada hari Jumaat, so aku memang freekan hari Jumaat aku daripada sebarang P&P dari pukul 9. Meaning that, kalau ada kelas pun, pagi sampai pukul 8.50, pastu aku free until balik time...

korang tahu kenapa boleh suka2 aku je ada jadual macam tu..??

sebab...

jadual untuk cikgu cikgi sekolah aku, aku yang bikin, so aku punya suka suki la nak letak aku free bilakan??

hahaha...

tu yang seronok kalau jadi guru jadual waktu(ala setakat jadi guru jadual waktu apa kelas!!)

budak tecit ni selalu membuatkan aku rindu2an bila aku kat sek, tak sabar rasanya nak balik ambik dia tau!!


sekarang aku berasa sangat happy sebab kehidupan aku bakal menjadi aman pada tahun depan, sebab segala huru hara due to my kebizian bakal hilang, insyaAllah...

kalian doa2kan ye...

semoga aku akan lebih rajin updates entry baru...

sekarang ni makin bertambah tembam, see!!

2 comments:

Nad Nazira said... Reply Comment

hye rine! nad baru je datang visit..nanti ade mase khatamkan blog u nih..:P

Rine said... Reply Comment

hai nad! thanks for visiting my blog...:-)