Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, November 22, 2010

Ada apa dengan Induksi?

salam semua,

untuk pengetahuan semua, induksi merupakan satu kursus yang perlu dilalui oleh kakitangan awam bagi membolehkan mereka disahkan dalam jawatan di mana-mana jabatan sama ada fully gov atau half gov..

setelah hampir 3 tahun berkhidmat di SK Gombak Setia, sudah tiba masa aku untuk pergi ke induksi setelah sekian lama menunggu...(maklumla kalau tak induksi tak sah jawatan wooo)

2 minggu yang lepas, kami dipanggil untuk menghadiri taklimat induksi di Perangsang Golf and Country di Templer Park, kami telah ditaklimat bahawa induksi hanya akan diadakan selama 3 hari, instead of 2 weeks, so yeayy to us!! selain itu, kami juga diberi 2 tugasan individu untuk dihantar semasa kursus induksi diadakan nanti.

dan alhamdulillah, aku telah dipanggil untuk berinduksi pada Isnin depan, 29hb hingga 1hb Dec 2010, di Pangkor hanya selama 3 hari, so kalau nak rindu dendam kat anak-anak aku pun hanya untuk 3 hari sahaja...hehehe

kepada semua yang bakal berinduksi tahun ini, selamat berkursus dan semoga anda cepat2 disahkan dalam jawatan dan menjamin masa depan anda dalam jabatan anda masing2

sekian...

2 comments:

Nad Nazira said... Reply Comment

kak rine, induksi sekarang 3 ari je eh? biase 2minggu kan..selamat berinduksi..kat Pangkor tu..best betol..kalau boleh bawak family lagi best lah kan :)

Rine said... Reply Comment

Nad, kami special kes kot dorang ni cakap..yup biasanya 2minggu, cuma kami ni batch pertama them nak testing untuk 3 days...but of coz..will be soo occupied...let see how it goes...