Followers

U Click Me...I Click U Back

Friday, January 8, 2010

Standard la...

tired of traffic jam in KL... huhuhu...


habis kelas kul6.. then lepas ke surau menunaikan yg wajib... terus gerak balik.. nak kua UKM jek adalah dlm satu jam kot... then smooth je traffic sampaila tol sg besi.. standard la jumaat mmg cenggini... plus kalau hujan.. lagi worst... huhuhu.. nak wat camne... bak kata MR HUBBY.. kenala tahan je just for this sem... yg leganya plal.. esok aku tak de la letih nak kocoh2 bangun g sek.. as esok sabtu... alhamdulillah... camne pun aku tetap akan meneruskan perjuangan yang belum selesai ini...

go.. go... CAIYOK!!!

Thursday, January 7, 2010

Recently...

salam semua,

lack of idea...

actually dah tak tahu nak citer apa even though banyak jgk citer2 yang happened recently...

dah hampir jam 12.30, mata tak ngantuk lagi ni, baru sudah selesai mengiron baju anak2, sejak dah ada 2 anak yang sekolah, kena gosok awal2, kalau ikutkan malam ni dah kira lewat dah ni, supposedly aku gosok balik sek tadi, tapi tak kesampaian sebab aku kena rushed ke UKM untuk selesaikan pasal e-group yang sepatutnya didaftarkan melalui email, hmmm, to be frank, aku pun tak paham sebenarnya apa kebendanya e-group tu, then after explained by En. Mansor baru faham rupa2nya kena jadi ahli baru blh dapat segala updated berkenaan dengan program2 siswazah termasukla jika adanya postponement of class or anything else related to postgraduate students...

masalah tak setel jugak sebab email tu dah lama dapat, disebabkan aku baru je mendaftar sebagai ahli, so it's bit late for me to receive updated news about PA2 clas, so idea tetiba sampai utk terus pegi tanya lecturers terlibat, ada 5 lecturers terlibat, and two of them were not my lecturer, according to friend of mine, two of them will be supervised those who taking management and science courses, so got 3 lecturers left to be searched, then tetiba rasa idea tu kurang wajar memandang kurang sopan untuk terus bertanya mereka secara direct...

terlintas pulak di benak nak terus tanya kat pejabat fakulti, mana tahu depa ada simpan info tentang e-group ni, so aku terus terjah ke pejabat fakulti mencari kak zizah yang fofular among postgraduate students, tanya punya tanya, so dapatla tahu aku di bawah selian Prof Datin Dr. Amla, fuhh, lega sesaat, then tanya pasal time, alamak, dah depa tak tahu, sudah!!!

aku pun mencari2 mana letaknya bilik Prof Dr. Amla nih, jumpa jugak sebab aku mcm penah terpandang tag nama beliau kat pintu, mcm dekat jek ngan bilik Dr. Razak, so aku try cari jumpa, tengok kat luar papan kenyataan bilik beliau ada satu notis pemberitahuan bahawa kelas PA II yang akan diadakan pada 7hb Januari dibatalkan, tapi tak juga dinyatakan kelas tu pukul berapa, adoiaaiii, aku buat la satu assumption, the time of class is still stick as stated in smpweb, hope so...

aku pun maleh nak pikir lelama, terus gerak balik KL, dah ler mengantuk, sorang2 plak driving dr Bangi ke KL, tetiba terlintas plak dalam pikiran aku untuk call pejabat Prof Amla, dalam hati berkata, "sure RA dia yg angkat", so dengan beraninya aku pun called off beliau, ada sorang pompuan yg angkat call, at that time i wished that the person is totally not Prof Amla, terus aku dengan selamba tanya pompuan tu samada dia RA Prof Amla, dia ckp, "iye"...

lepas bertanya itu ini, RA beliau dpt kompemkan yg kelas ialah pada setiap khamis at 6-8pm, lepas dapat tahu baru lega...:-)

atirah went to Standard 1 at SK Taman Setia


my precious...

Sunday, January 3, 2010

Saturday, January 2, 2010

02012010 - Housekeeping

salam semua,



hari ni aktiviti dok umah aje...

relaxing...



tadi baru sudah aktiviti mengemop satu umah...


(korang bayangkan ini akular tengah mengemop...punyala lawa even tgh mengemop...hehehe)


sat g nak setel kemas bilik anak2 plak.. tengok dah rupa stor plak...



then nak bwk anak2 g saloon potong rambut bg pendek.. lusa dah nak sek...



petang SIL(adik abang dr penang) nak datang.. so kena pikir nak masak apa... hmm.. mybe buat mee goreng basah kot...sodappp!!!



p/s : esok orientasi day atirah masuk darjah 1..aku tengok muka dia selamba ajek.. mcm tak excited pun nak masuk sek...kenapa ntah..???

Friday, January 1, 2010

01012010

salam semua,

actually aku tak de la beria2 sangat pasal azam tahun baru ni... sbb benda yang aku aku dah mulakan tu belum ada endingnya lagi... tapi aku amat berharap pengajian sarjana aku akan habis dalam tahun 2010 mengikut perancangala...

pengajian aku cuma tinggal setahun lagi untuk diselesaikan... dan sangat berharap selepas ini dapat bertukar kerjaya... tapi masih lagi menjadi seorang pendidik yang aku dapat rasakan sangat sesuai dengan jiwa aku..

untuk pengetahuan.. aku telah direkemen untuk memulakan kerjaya baru aku di sebuah IPTA oleh SV aku.. cuma aku kena fikirkan betul2 untuk menerimanya ats sebab2 tertentu..(akan aku citerkan bila aku dah ready)

dan aku sangat berharap dapat memulakan tahun baru ini dengan penuh makna.. semoga kehidupan keluarga aku lebih dirahmati Allah.. kami lebih gembira dan dikurniakan kesihatan yang baik untuk meneruskan perjuangan hidup.. dan paling penting stress akan berkurangan bila balik ke sekolah nanti... huhuhu... extremely hope soooo...:-)