Followers

U Click Me...I Click U Back

Wednesday, September 29, 2010

Raya @Penang

Salam lebaran semua,

wau, i think this is the 1st time we went to hubby's hometown so early to celebrate Eid's festive. We got there on Wed nite.

As usual, we never did the "sistem giliran" as anyone else did, due to we lived nearby my parents', so every hari raya, we celebrated at Penang and am being honest, i love to raya there, seriously...:-)

ayoo, no mood to story further, just enjoy the piccas!!









































Monday, September 6, 2010

Raya oh Raya...

salam ramadhan

giler malas, dah genap 40 hari baru nak update...

ni kira 1st entry bulan pose, huhuhu, sangat pemalas punya aku!!

sepanjang ramadhan ni, tak de apa yang istimewanya, melainkan berpuasa dan berbuka, attended master classes, siapkan assignments, presentation sana sini, marked exam papers murid2, soping raya, wah, kali ni soping agak sakan!!!

meh nak citer!!

Alhamdulillah, syukur kepadaMu ya Allah kerana limpah rezekiMu, dapatlah kami anak beranak merasa berbaju baru, bersepatu baru, berambut baru (itu aku) ngan berhandphone baru, oppsss, terlebih sudah, hehehe...

rezeki kami tahun ni, kelengkapan anak2 dipenuhi terlebih dahulu, sampai ke hari ni tak habis2 lagi kami survey sana sini, takut2 ada apa2 lagi yg tertinggal untuk anak2, terutama sekali kasut depa ni, sangat susah nak cari, sebab aku cari yang sangat murah, sebabnya, dorang ni nak pakai sekejap tu jek, lepas tu dah tak pakai2 dah, so aku cari yang sangat budget, supaya tak membazir, membazirkan Allah tak suka, hehehe..

raya tahun ni kami akan beraya di Pulau Pinang, kampung Mr Hubby, kat Kepala Batas, beraya bersama ipar duai dan anak2 sedara yang dh beso2 panjang belaka, seronok sangat sebab dapat raya kampung, yang paling seronok, anak2 sebab dorang dok menghitung hari bila nak balik kampung. BTW, kami akan pulang ke kampung pada Rabu ini, mungkin selepas berbuka, tak pun, selepas sahur, tengok keadaan Mr Hubby, tahap kelaratan dia camne, aku ikut ajek, huhuhu...

mungkin akan lama di Penang, sebab cuti pun lama, bkn selalu dapat balik sana, MIL pun dah tak de, so kami2 je la, ngan sepupu2 n ipar duai aku.

citer pasal kelas master aku, alhamdulillah, dah berada di sem akhir ni, aku berasa sangat gembira campur bedebar, sebab pertama, aku kena habiskan tesis projek aku sebelum November, dan paling penting kena siapkan kertas kerja untuk dibentangkan dalam satu seminar sebagai syarat untuk grad, hmm, doa2kan ye...(semoga dapat grad on time)

okla, tak mo update panjang sangat, bkn ada sapa pun nak bacakan...


dikesempatan ini, saya sekeluarga mengucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin, kepada sesiapa yang memandu balik ke kampung, have a safe journey, ingatlah orang tersayang!!