Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, November 29, 2010

update..

salam semua,

having induction course here, really tired and sleepy, but have to stay up for studying for examination on 1st December (our last day of coursing)

Sunday, November 28, 2010

only they can make me happy











p/s : entry untuk lepaskan rindu, sebab esk aku kena kursus kat Pangkor...waaaa!!! (kena tinggal them kat abahnya...huhuhu)

Wednesday, November 24, 2010

Kenangan - Hitea at Grand Season - 13th Nov 2010

salam semua,

actually dah lama dah hitea ni tapi terlupa nak buat entry about it..

last 2 weeks we had hitea at Grand Season Hotel..

was our event for celebrating ourselves as a teachers and organized by BKGK (Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan) SKGS..

actually i did survey somewhere else, but its too late for searching the worth ones...

i was the one who sibuk2 survey because i am the secretary for an association, so guess what, full of headache, but I've tried my very best to give them satisfaction during the event, insyaAllah...

i did try Corus Hotel, we went last year for celebrating our pengawas sekolah, but fully booked..sigh

then I've no choice to choose Grand Season again, actually this is my 1st time having HITEA here, but for our school, might be 3 times if i am not mistaken..

so here the moments happened...













our hadiah for lucky draw, but unfortunately, our BIG BOSS left some at school, so forgetfull!


our door gifts, payung cap SKGS, hehehe


p/s : next year i'll be looking forward to terjah Corus, due to their food and services..

Monday, November 22, 2010

Cemburu

salam semua,

Semua tahu apa itu CEMBURU

Adakah anda rasa anda seorang daripada mereka yang suka cemburu atau kuat cemburu??

dulu-dulu aku pun jenis yang cemburu, cemburu dekat husband le, bukan cemburu dekat orang lain2, aku pesen susah nak cemburu kat orang lain melainkan husband aku sendiri, tapi cemburu aku cemburu bertempat..

dulu husband aku buat bisnes sendiri, dan aku belajar di UPSI, so kami kiranya suami isteri jarak jauh gitu...

oleh sebab itu, perlulah aku cemburu sebab husband alone kat KL, aku berhempas pulas kat Tanjong Malim with anak2..(masa tu anak baru 2 orang)..

dan aku seorang yang suka berterus terang kalau aku tak suka apa2 perbuatan atau perangai husband aku, contoh, aku tak suka dia keluar berdua dengan staf perempuan dia untuk hal kerja, even mmg terpaksa bawak staf tu untuk urusan bank atau anything else, sebab bagi aku, kalau sekali tu okla, kalau dah banyak2 kali, nanti jadi cerita lain, uols get me rite??

so kat situ aku cemburu bertempat..kan??

fortunately, husband aku dengar nasihat aku, dan dia memang tak keluar bersama dengan staf perempuan dia kecuali adanya aku, bila aku ada time cuti sem, atau, staf lelaki yang lain akan bwk staf perempuan ni pergi mana2 atas urusan kerja...

kebetulan aku memang baikla dengan staf perempuan husband aku ni, so apa2 hal, masalah company husband aku dia cerita kat aku, memang kami closed le, dan aku tahu hal2 secret yang husband tak cerita pun...hahaha

ok, tu cerita dulu..

lepas aku keluar UPSI dan posting di sekolah sekarang, aku dah kurang cemburu sebab kami duduk sekali, dan memang husband banyak habis masa dengan family instead of hanging around with his friends, or lepaking tak tentu pasal ok...

so dekat situ dah tak dela perasaan cemburu timbul..

masalahnya sekarang, sejak aku kerja, husband aku cemburunya makin menjadi2...

so bila tanya kawan2 aku kenapakah husband sedemikian rupa (ayat tak boleh blah!!), mereka membuat andaian bahawa beza umur husband aku dan aku agak ketara, that's y he behaved like that...

aku tak kisah kalau sikit2 je cemburu dia tu, but its getting worth, sampai tahap aku stressed la, sebabnya bila hp aku masuk sms, he will be the 1st person will ask about the sms, sapa sms, semua la dia nak tahu..

bab dia nak tahu no hal la pada aku, sebab memang kompem2 kawan2 perempuan aku yang sms, dan selalunya closed friends la, aku ni pesen mmg tak de kawan baik jantan, sebab aku faham sangat tahap kejelesan husband aku..

ok, ok back to the story, masalahnya sekarang ni dia macam curious sangat bila ada some one yang called atau smsed aku, bukan tu aje, bila ada salah faham ke, sure tetiba dia ambik hp aku and checked inbox sms aku, hahaha (memang lawaks kan??)

apa yang korang rasa??

aku rasa dia dok ingat aku macam dok bersms ngan JANTAN...

tang tu yang aku tak berkenan tu, sebab aku memang tak buat la benda2 camtuh, insyaALLAH, even di masa akan datang, i will always faithful to him, doakan ye...dan aku kawen pun bukan nak kawen sekejap, insyaALLAH, sehingga akhir hayat aku...

kadang2 aku pernah terfikir sebab2 husband jadi macam tu, aku rasa sebab dia ada feeling unsecured because of aku sekarang dah kerja, belajar pun tinggi daripada dia, so dia ingat aku nak cari husband better than him kot, nauzubillah... aku masih waras dan ingat his JASA pada aku sewaktu aku buat 1st degree dulu, and until now, he still be by my side, supporting me in his way (suka bebel2 kalau aku malas g kelas kt UKM), was helping me when i faced financial problem, and always be my BIG supporter when deal with study...

sometimes, even aku pakai lawa2 g ngajar pun, husband suka usik2, aku nak tayang kat sapa pakai lawa2...hmmm...adoaiaii..makin menjadi2!!

camne nak handle erk?? kadang2 tu aku buat2 tak paham je la, sebab malas nak cari gaduh, serius, aku lebih suka dengar jela gurauan dia tu, dan senyum, dan kadang2 paling tidak pun aku jawab.."nak pakai baju buruk2 ke g sek?"...

dah tak tahu camne nak handle kadang2 tu, sebab terang2, dia suka fikir benda yang memang tak berlaku pun..sampai tahap aku just abaikan aje masalah ni sebab menganggu je bagi aku, tapi alhamdulillah, tak de la kerana masalah ni, kami bergaduh or tak bercakap, atau perang besar ke, tak de la, cuma sometimes benda remeh ni le boleh jadi besar, itu je yang aku takutkan...

aku ada dapat satu doa untuk sejukkan hati suami, ada sorang ustazah kat sek aku bagi,aku adala cerita kat dia yang husband ni agak cemburu, so dia tuliskan kat aku supaya suami sentiasa sejuk dan dengar cakap isteri, jangan salah faham pulak, ini hanya doa je, tak bermaksud nak bodoh2kan suami ikut cakap kita, tapi doa ni untuk membuatkan suami sentiasa sejuk hati dengan kita, dengar nasihat kita, insyaAllah, kalau ada doa tu dalam internet, nanti aku akan post dlm entry yang lain k..

sentiasa berdoa semoga our marriage will always blessed by HIM...amin

Ada apa dengan Induksi?

salam semua,

untuk pengetahuan semua, induksi merupakan satu kursus yang perlu dilalui oleh kakitangan awam bagi membolehkan mereka disahkan dalam jawatan di mana-mana jabatan sama ada fully gov atau half gov..

setelah hampir 3 tahun berkhidmat di SK Gombak Setia, sudah tiba masa aku untuk pergi ke induksi setelah sekian lama menunggu...(maklumla kalau tak induksi tak sah jawatan wooo)

2 minggu yang lepas, kami dipanggil untuk menghadiri taklimat induksi di Perangsang Golf and Country di Templer Park, kami telah ditaklimat bahawa induksi hanya akan diadakan selama 3 hari, instead of 2 weeks, so yeayy to us!! selain itu, kami juga diberi 2 tugasan individu untuk dihantar semasa kursus induksi diadakan nanti.

dan alhamdulillah, aku telah dipanggil untuk berinduksi pada Isnin depan, 29hb hingga 1hb Dec 2010, di Pangkor hanya selama 3 hari, so kalau nak rindu dendam kat anak-anak aku pun hanya untuk 3 hari sahaja...hehehe

kepada semua yang bakal berinduksi tahun ini, selamat berkursus dan semoga anda cepat2 disahkan dalam jawatan dan menjamin masa depan anda dalam jabatan anda masing2

sekian...

Sunday, November 21, 2010

November

salam semua,

ada apa dengan November??

hmm, banyak benda nak citer pasal bulan November ni, bagi aku the most special, to me la...

pertama sekali, bila masuk November, bermakna makin bertambah la usia perkahwinan kami yang sudah pun masuk ke usia 12 tahun, sila jangan terkejut, sebab nak cakap gak aku belum TUA lagi tau!!

hahaha, ayat perasan sikit kat situ okeh..

alhamdulillah, 12 tahun dengan 3 anak, pencapaian dari segi kerjaya juga agak baik, bakal bertambah satu lagi koleksi gambar konvo untuk tahun 2011 akan datang, so tungguu!!

bulan November juga menjadi saksi pertambahan usia aku ke angka 31, tua dah ko Azrine.. huhuhu.. agak cuak di situ okeh!!

Pendek cerita memang banyakla benda yang berlaku setiap kali November muncul, dan kali ini, paling best sebab aku berjaya menamatkan pengajian aku dalam bulan special ni jugak, alhamdulillah, so grateful and thankful to HIM...

aku di usia 31 tahun...

Saturday, November 20, 2010

Allah's heard the prayer of His servant

salam semua,

alhamdulillah, bersyukur kerana masih mampu meneruskan perjuangan menulis dalam blog yang baru saje aku buang sawang-sawangnya...hahaha (ayat tak boley blah)

banyak aktiviti had happened last weekend, but no time to blog here...

kerja terlalu banyak sampai tak de masa untuk diri sendiri..

even kerja-kerja yang supposedly will be submitted to our pentadbir, have to KIV, i have to due to my busyness...

maklumla, due date kerja-kerja sekolah tersama lak dengan due date submission of assignments, so dua-dua considered as priority to me, so nak tak nak, kena gak kejar both of it, and make it done on time...

boleh senyum sedikit lebar di sini, cause my pengajian almost done, tinggal proses penyemakan akhir oleh my SV, hope everything will be just fine and going smooth without any failure, i really hope so, and readers out there, please do pray for me k..

lepas setel semua ni, aku boleh hip..hip.. horay!!

no more stay up until 2 to 3 p.m.

no more thinking about doing assignments, journals to critic, slide for presentation, driving alone to UKM...and many more...YEAYYY!!

cuma kenangan ini sahaja yang bakal dirindui...


so what's your next target..Azrine??

insyaAllah, setel semua, baru cerita ok??

But I'm still waiting for my confirmation letter in April 2011, and still waiting for my induction course, insyaAllah, will be held at Pangkor on this coming 29th...

and please do pray for me ok...

nak cerita kejakunan we all had a Hitea bersama anak-anak murid dari Badan Pengawas dan Pusat Sumber Sekolah di Restoran Sri Angkasa, Menara Kuala Lumpur last weekend, what i can tell u, so happening, because that was the 1st time I've been there, and not to forget, the food were tasty, varied and so many desserts and do not know which is the best to select

ok let's the pictures describe what's going on there...























NOTE : akan datang lagi tahun depan..insyaAllah untuk jamuan hari guru pulak.. dah ada request dari cikgu-cikgi...