U Click Me...I Click U Back

Thursday, March 24, 2011

Suratan atau Kebetulan

as salam..

hari ni aku rasa sangat gembira sebab dah dapat geng nak ke Conference di Universitas Pendidikan Bandung, Indonesia (UPI)...

memula sekali tuh.. aku post email kat yahoo group under UKM bertanyakan tentang sesiapa yang berminat nak turut serta aku ke UPI untuk pembentangan kertas kerja memasing.. then adala 2-3 orang yang replied back.. kata nak join.. after dah keep in touch.. so semua jadi pergi bersama2..

nak dijadikan cerita kelakarnya.. 1 of students yang kata nak ikut tu nama dia Maliza, dia ni aku tak kenalla.. sebab kenal tru email je.. dia bagi no phone.. so aku cadang nak booking tiket Air Asia hari ni.. so aku pun sms dia tanya jadi tak nak pergi sebab those yang nak join dah booked tiket.. dia replied... nak ikut.. then aku tanya lagi dia part time master ke full timer and mengajar sekolah mana.. then she replied back... "part time.. sk taman melawati 2".. what??!!!.. eh takkan satu sekolah ngan aku.. aku tak kenal lak.. yelar.. aku pun baru 3 bulan kat sekolah SKTM (2)... so might be aku tak kenal sebab dia pagi.. so aku pun terus kol dia tanya further info.. and betul.. dia satu tempat mengajar dengan aku.. tapi dia masih belum habis master.. and dia buat kos Kurikulum dan Pedagogi while me sociology... so takperla kan.. dapatla kawan meronggeng di Bandung nanti.. kawan satu sekolah lak tuh..

nak cerita pasal tiket.. tunggu punya tunggu tak tiba2 pun promo daripada Air Asia ke Bandung.. so aku bedal je la beli tiket mahal.. pergi balik plus taxes semua... RM581.. nak wat camno... nak bentang punya pasal.. benda WAJIB.. syarat wajib convo UKM masters.. kena bentang di mana2 conference dalam atau luar negara.. tapi aku prefered bandung sebab nak kutip pengalaman di tempat orang...

SEKIAN.. nak ke sekolah.. dah lewat.. tak sempat BW...:-(

6 comments:

cik pulau said... Reply Comment

wahh.. tahniah kak..
dah nk wat conference..all the best yer..
kovo 24=27 sept..
ehmm.. nanti kite leh la konvo same2 yer...
hehhee

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Reply Comment

wah..best..suka tgk ibu yg masih gigih belajar walaupun dah beranak pinak..tahniah ye..

rohaadam said... Reply Comment

sambil ber' conference ...boleh lah ber shopping kan :-)

Bella Bell said... Reply Comment

wahhh..akak dah buat master ke??gud lark kak!^__^

ni rasa nk mintak tolong akak jadi sifu saya ni..boleh3??hehhee

Bella Bell said... Reply Comment

wahhh..akak dah buat master ke??gud lark kak!^__^

ni rasa nk mintak tolong akak jadi sifu saya ni..boleh3??hehhee

Chekgu Azrine said... Reply Comment

bella bell

akak pun bukan hebat sangat.. biasa2 jek.. akak rasa ramai je boleh buat mcm akak.. yang penting di mana ada kemahuan.. di situ ada jalan rite..

kalau nak mntk tolong apa2.. tanya je.. akak sedia membantu ye