U Click Me...I Click U Back

Tuesday, August 23, 2011

Shopping Raya...Uols dah??

As salam

sory for late update

might as well.. lack of ideas.. maklumla bulan pose nih.. hehehe (alasan xmunasabah)

sempat BW rumah kekawan.. and thanks sebab sudi baca entry2 mengarut chekgu azrine..

sepanjang Ramadhan ni.. ada la 2x kami berbuka di luar.. itu pun sebab shopping raya.. entahla tahun ni tahun tak berapa nak bernafsu nak makan itu ini.. banyak bersederhana.. lebih selesa berbuka di rumah dengan hanya dihidangkan dengan meehun dan sedikit kuih muih pembuka selera.. cukupla tuh.. nak makan best2.. kena tunggu weekend.. hehehe

ok.. back to tajuk daa..

semua dah shopping raya??

bila dah ada anak ramai ni (ramaila sangat!!).. tak boleh shopping sekali harung.. mau parak duit mak pak dia.. nasib la govt bg kat kami bernafas dengan duit bonus.. ada la lebihan sikit baju raya anak2 tahun ni.. nak kata raya sakan tu idokle jugak.. tapi aku beli banyak baju casual sbb boleh pakai banyak kali.. instead of baju kurung.. cukupla sorang sepasang kot..

during shopping raya pertama..

bila anak2 dah membesar bagai johan ni.. beli baju pun kena mintak pendapat dorang gak.. dorang pun ada hak memilih rite.. maklumla nak sarong pun kat badan dorang.. macam kak ngah kurang sikit kecerewetan dia berbanding dengan si kakak.. sangat cerewet.. nak baju semua lengan panjang.. aku dah ckp.. kalau lengan pendek still boleh pakai inner.. then barula ok.. sebab baju budak2 mostly lengan pendek.. lengan panjang ada.. tp kain tebal2.. tak sesuai utk cuaca di Malaysia.. hehehe

us at Ampang Park LRT Station.. going to meet Mr Hubby

operasi mencari baju anak2 bermula di Sogo.. tapi memula tuh operasi soping tingkap di Jalan TAR dulu sebab nak berbuka di Ibramsha Nasi Kandar... so dah dekat2 area situ.. takut fully reserved lak.. so kami jejalan area situ jek..

jejalan di Jalan TAR.. dapatla rembat 3 helai tudung wat pakai tukar gi mengajar.. tak beli tudung raya sebab baju tak ambik lagi kat tailor.. so kena ada 2nd shopping raya lak lepas ni.. hehehe

lepaking with anak dara Alyaa after penat bejalan at Jalan TAR

selesai Jalan TAR.. kitaorang terus ke Ibrahmsha.. nak cop tempat katanya.. nanti kompem takde tempat sebab dh tahu sangat.. setiap tahun sure akan berbuka sini sekali.. mmg penah tak dapat tempat.. so cepat2 gi duduk utk booking...plus anak2 nak rehat as dh penat bejalan sakan.. lepas berbuka baru terjah ke SOGO

anak2 yang kepenatan bejalan sakan.. esp muka kakak.. hancus!!

aku pun dah lomah segala lutut... yolah tuh.. ko paling banyak soping tau...(syhh pecah rahsia)

masa ni Mr hubby mencari belon Upin Ipin utk Amirah sebab anak dara kecik ni dok ngamuk sakan nak jugak.. dok nangis wat malu je dalam kedai tu.. haru!!

takde gambar makanan sebab kami makan tahap lapar 88 hari tak makan.. fuhh.. alhamdulillah...

keriangan sebab dapat belon upin ipin..

masa ni dah lepak kat luar... abahnya menunaikan apa yang patut.. aku menunggu giliran jaga anak dulu.. so apalagi snap2 gambar ler di tengah ibu kota yang indah permai... (gediks)

then.. headed to Sogo.. belila baju anak2 sorang 3 pasang.. rege tak yah cakapla.. nampak sangat pembohongnya.. asal less 50% - 70%.. kompem harga asal dh dinaikkan.. so sama mcm tak sales.. but we have no choice.. masa raya ni la nak beli yg branded sikit... ye dak??

cuma tak dapat beli jeans kak ngah sebab takde size.. later on cari jela dekat JJ ke.. tak pun Giant belambak.. hehehe

hasil rembatan...

walaupun nampak tak banyak.. tapi habisla $$$.. maklumla baju anak2 je nak dekat rm300 utk 3 orang.. bukan beli apa pun.. just baju2 jek.. dasatkan??(fenings sat..kurang darah)

sekian sahaja entry shopping raya edisi pertama...

thanks for reading...:-)

p/s ~ uols dah habis shopping raya??

8 comments:

Si DauN CeRi said... Reply Comment

Ewah kak azrin kitaaa.. siap ada second trip taw shopping raya die.. dasyat tu kak. sy ni nak shopping lama2 ksian kat ibu ayah sebab diorg tak larat nak tunggu lama2. sy ni da la cerewet. hr tu shopping ibu sy sampai menguap2 tunggu sy.. haha ksian plak nengok.. tp dlm hati memang teringin nak beli lagi.. hehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Si Daun Ceri - memula sopink utk anak2.. then baru soping mak pak lak..

kalau sekaligus.. kopak gak duit sis.. huhuhu

kenapa sis tak soping sndiri je.. senang..kesian mak ayah kalau kena tunggu lelamakan??

Ely Hasrul said... Reply Comment

amboii maknye pon mcm anak dara hehe.. tu la mmg nmpak sgt dorg mark up harga sbb xdek le murah mana pon.. kecuali la dpt satu baju lps less rm10 ke mmg sedap sgt la kan hihi

tiefazatie said... Reply Comment

wah..best tue soping!hehe..ifa xde soping2 pun..

juanita said... Reply Comment

Takper la berabis utk anak...sapa lagi :)

mama tims said... Reply Comment

rin aku dah soping mggu lps..kami 6 beranak habis kat seribu..pheww..
pengsan papanya..

cik pulau said... Reply Comment

klau sy still kat ukm.. sy pun mesti g kalan TAR n sogo neh..hehhe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Mama Tims - fuhh.. dasat.. yelar.. satu family sekali harung dak

@Cik Pulau - mai la sini gi jalan TAR n SOGO cik pulau