U Click Me...I Click U Back

Friday, September 23, 2011

Mood Bengang / GH Penang Tak Efficient Langsung

As salam..

actually malas nak citer pasal benda ni..

tp nak luahkan jugak kat sini sebab dengan blog saje aku dapat meluahkannya buat masa nih..

last weekend we went to Penang.. berlaku satu kemalangan kat anak aku no2 atirah..

someone main2 sadung kaki.. then atirah jatuh.. kebetulan jatuh kat tangga..

and kepala dia benjol.. mujur tak kena mata.. and tangan tak leh bergerak sebab sakit sangat.. menangis2 tak benti2 ank aku..

kami gi GH Penang.. xray semua.. nak dekat 6 jam kami dok kat emergency tuh..

selesai xray semua.. one of the pembantu perubatan cakap.."tangan anak puan okeh.. xda retak takde patah ke apa.. puan boleh balik la camtu"..

aku pun dengan muka blurrnya oklakan.. dah dia pun siap tunjuk xray tu kat aku.. aku mana pandai nak tengok2 ni.. so dengan takde bandage ke anduh apa.. ubat sirap panadol je.. kami balik terus ke KL..

otw balik tu Mr Hubby plan nak bawak gi urut la sebab dah terseliuh urat tukan..

so sampai KL.. kami bawak her berurut 3x berturut2...

then semalam..kat sekolah anak aku menangis katanya berdenyut2 sakit tangan dia..
ada sorang ustaz tu pandai urut.. dia tengok tangan anak aku bengkak sebelah.. hmm.. susah nak komen sbb aku tak biasa alami benda2 camni..

then tadi.. aku received call from 1 of the Dr from GH penang... Dr Khoo.. tetiba dia cakap report xray anak aku baru sampai.. aikk.. bkn ke hari tu dia cakap takde apa.. boleh balik.. kenapa tetiba ada report lak...

macam nak cover salah dorang je.. kurang asam jawa betul!!

then DR Khoo tu mntk alamat email aku.. siap attached gambar xray tangan anak aku.. dan suruh buat susulan dengan pakar tulang kat HKL..

kalau korang berlaku benda2 camni.. apa perasaan korang..??

gambar xray yg diemail oleh Dr Khoo

no wonderla bengkak..

p/s : tak semua GH bagus..tp apa yg aku nampak GH Penang one of the worst!!

8 comments:

Si DauN CeRi said... Reply Comment

hurmm... mcm ada dislocation je kat tangan anak akak tu.. kalau ikut sy belajar kan, dislocation tu boleh betulkan tanpa operasi dalam masa beberapa jam terawal.. sebab masa tu patient takkan rasa sesakit mcm dah melepasi jam2 terawal tu..



kesiannya anak akak.. kalau saya pon saya jadi marah~

Tina Othman said... Reply Comment

sakitnya lah hati, mcmana dorang ni buat keja

moga athirah cepat sembuh ye dear

Aku Ibu Muda said... Reply Comment

grrr....salah bg report xray ke sebelum tuh???

nasib baik GH serdang ok bab2 xray ni...

░♥si lampu neon♥░ said... Reply Comment

harap cepat sembuh tgn anak sis ni..hurmm dugaan betul..apelaa macma ni punya kes pun boleh jad..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

pembantu perubatan tu xreti baca x-ray kah?

kasihan atirah..cepat-cepat buat rawatan susulan ya..

Kak Aya said... Reply Comment

hmm kenapa agaknya jadi macam ni? tak abis belajar ilmu kedoktoran ke apa? yang jadi mangsa adalah pesakit...

Ely Hasrul said... Reply Comment

ya allah.. tbyg la atirah tahan sakit selama nih.. hishhh..

harap dh ok tgn tu..

Zainur said... Reply Comment

mudah2an tgn anak chekgu tak apa2...