U Click Me...I Click U Back

Saturday, October 29, 2011

Campak oh Campak!!

As salam

pagi Sabtu yang indah..

cuma tak berapa indah to me sebab Amirah's having a measles.. kesian sangat..

patutla malam tadi badannya dedar2.. rupa2nya nak keluar benda alah ni..

seingat aku dulu dah keluar jugak.. tapi mungkin tak habis kot..

ramai bagi panduan suruh buat itu ini..

bagi minum air kelapa erk??

bukan dah habis keluar baru bagi minum kan??

boleh kongsi2 sapa2 yang terror bab2 jangkitan campak ni ye..

daun semambu dan mandi air beras tu biasa buatla..




kesiankan??

p/s : planning nak bawak her ikut sekali majlis hitea petang ni at Corus Hotel.. nampak gayanya kena tinggal kat my parents... huhu.. takde rezki nak bawak dia..:-(



2 comments:

Teratak Hami said... Reply Comment

Orang tua2 kata minum air kelapa untuk keluarkan cepat campak tu. Susah2 pergi klinik jer :-)

Chekgu Azrine said... Reply Comment

Dah setel minum air kelapa..dh mandi air daun semambu..dh kua byk dah...thanks for sharing the info sis..