Followers

U Click Me...I Click U Back

Saturday, December 17, 2011

Ariff Alfian..Pelajar 'Hilang' di Dublin Berkahwin dengan Jonathan

As salam..
 
saya dapat email berkenaan dengan Ariff Alfian.. pelajar perubatan di Dublin yang dilaporkan 'hilang' oleh keluarganya di Malaysia..

saya agak terkejut sebenarnya setelah melihat gambar2 perkahwinannya sebab diakan seorang Islam.. tak ingatkah dia dengan pegangannya.. ibu bapanya..nauzubillah..
 
Mungkin ramai yang dah tau kesah seorang pelajar perubatan di University College Dublin (UCD) bernama Ariff Alfian Rosli yang dirayu kepulangannya oleh keluarganya di Malaysia selepas dia telah di laporkan ‘hilang’ di Ireland dan tidak habiskan pelajaran di Ireland dalam bidang perubatan di UCD. sekarang keluarganya telah menganggung saman dari Petronas untuk membayar balik bayaran hampir satu juta ringgit berikutan dari ‘kehilangan’ Ariff Alfian Rosli.
 
inilah yang dikatakan gambar perkahwinan Ariff Alfian dengan Jonathan..





NAUZUBILLAH..

aku terus speechless dan teringat kat family dia kat Malaysia.. kesian sangat..

thanks for reading and dropping by..

8 comments:

ⒷⒽⒶⒾ ⒸⓄⓄⓁ said... Reply Comment

uhh~~ truknyaa`~

'aishah (◕‿◕✿) said... Reply Comment

kesian dekat family :(
xdpt bayangkan mcm mna kecewa nya parents die, kena saman plak 2.. huhuh

Alin Marlini said... Reply Comment

kesian mak bapak dia cikgu. Semoga Allah membuka pintu taubat buat dia. Amin

Lizan said... Reply Comment

dekat dia saya tak kisah langsung,,tapi simpati yg amat sgt kat kluarga dia especially mak bapak dia..kita ada anak..dapat rasakan betapa remuknya hati anak sendiri buat perangai camtu... shilaker... oopss

Pen Biru said... Reply Comment

masa sy tgok gamabr ni kat fb..sy memang x terkata apa2..bygkanlah, kita yg bukan ada kena mengena pun bleh terkejut ini kan pulak parents dia.pd sy dia ni anak yang derhaka sebb dah hantar mak bapak dia ke neraka..moga Allah ampunkan diorng semua

Si DauN CeRi said... Reply Comment

what the.....pffttttttt!!!!


wow.ini satu penghinaan kpd islam ni.hish.nauzubillahi min zalik

ANNUR said... Reply Comment

kesian parents dia.. kecik2 kena tanggung anak, anak dah besar, kena tanggung hutang anak pulak. smpai ke tua kena cari duit.. pity em! :(

Teratak Hami said... Reply Comment

Gelinya tengok gambar 1st tu .. nauzubillah ... ada pulak pakai pakaian MElayu ... bedebah punye budak!!!!