U Click Me...I Click U Back

Saturday, April 30, 2011

Cikgu pangai cenggini ke??

As salam

hari berat sikit kepala.. mungkin lama sangat berpanas di kenduri kawen anak cikgu sekolah lama aku.. nasib dekat je ngan rumah aku.. so kami pergi jalan kaki je.. malas nak cari parking.. sure penuh...

lepas balik kenduri masak lak untuk Mr Hubby coz he just got back from his work.. masak simple jek.. sambal tumis ikan bilis.. goreng ikan dan goreng sayur kobis.. done...

after Asar.. gi pulak Giant Bt. Caves.. beli pampers Amirah.. coz tengok dalam paper ada promotion pampers huggies... 29.90 je.. murah gak.. so rembat sekali 3.. senang buat stock...

dah telan panadol ni baru boleh mengadap pc.. kalau tak mau berpinar2 bijik mata aku.. sleepy je ni.. harus tido lepas nih.. huhuhu

eh.. dah lari tajuk.. ngeh.. ngeh..

nak citer psl semalam kami celebrate birthday our penyelia petang.. Madam Lee.. nice woman.. bestla dapat penyelia petang camni.. sporting.. and we able to discuss anything with her.. glad!!

kami diminta membawa apa2 makanan untuk makan petang.. ala2 potluck la... so aku juz sempat buat agar2 laici + strawberry resepi bedal sendiri dan sandwich telur mayonis...

layan gambar jela..

sandwich telur

agar-agar laici + strawberry

with Madam Lee... berbaju kurung putih.. happy birthday Madam...!!

we yang giler2.. pantang nampak camera.. there we are!!

tengokla aksi2 kami nih.. nasib anak2 murid tak tengok.. hahaha

with kak rose.. penggempar sekolah.. best giler dapat kawan ngan kak rose.. takde dia.. sunyi sangat!!

norazrine vs norazreen ( sama nama.. kadang2 kompius dalam meeting kalau nama kami disebut.. so sila sebut sekali ngan nama bapak tau!)

with ayien and kak fizar yang selalu tersenyum and ketawa bila kami berlawak.. baik betul akak nih...

KADANG2 BILER GILER2 CAMNI HILANG STRESS KERJA.. MAKLUMLA PEKERJAAN KAMI NI MEMANG STRESS SEBAB SELALU KENA JADI TARZAN.. HUHUHU

Sukan Sekolah Aku.. SKTM2

As salam...

hari ni nak citer pasal last week punya citer best.. sekolah aku dah sukan sebenarnya.. tapi ni sukan melibatkan tahap 2 je.. so akan ada lagi satu sukan mini nanti on Julai

wah gitu.. aku adalah guru pasukan rumah hijau...

guru-guru senam seni... senam seni tu alal2 aerobik

kontinjen rumah hijau.. caiyok2..

rumah merah daaa....

rumah biru

kuning.. menyilau

ungu.. kelas!!

cikgu2 pun nak posing dengan t-shirt free sekolah bagi.. hehehe

posing with my dear sis.. kak rose..

anak-anak menumpang sekaki...

dah nak balik dah.. sakan budak2 berdua ni posing no...

cepat sukan sekolah ni berlangsung.. berbanding dengan sekolah2 lain.. lambat sukan.. sekolah anak sulong aku katanya Julai nanti baru sukan..


Thursday, April 28, 2011

Maya Karin bertudung dalam Ombak Rindu


As salam.. lawa giler maya karin bertudung dalam Ombak Rindu.. cerita ni aku baca novel masa zaman belajar UiTM kalau tak silap.. lama dah citer ni.. skang dorang ambil dan filemkan.. memang best lah kalau baca versi novel.. menangis tangkap jiwang weyhhh...

ni versi novel.. cover novel Ombak Rindu..

maya karin pertama kali berpenampilan bertudung dalam filem

korang baca tak citer ni?? cer citer... cer citer.. best tak??


Rindu Rinduan.. after so long...

kata rindu.. so aku tepek la muka aku kat awal2 entry.. hehehe

As salam.. rindu ke semua.. hehehe.. pasan.. macam la ada sesapa nak rindu-rinduan kat minah senget macam aku dak??

camne nak jadi blogger tegar seumpama Ben Ashaari ni kalau penyakit "M" mari menyerang.. ko dok layan je.. dok belai penyakit tu.. camno...?? (tak dapet nak nolongnya)

banyak tol cerita-cerita yang aku kumpul untuk diblogkan.. mintak mahap le.. aku akan update satu persatu nanti erk.. (budget macam ramai nak baca ko punya blog dak.. pedulik apa aku.. ko hadoooo??)

eh dah lama tak citer pasal menu2 yang aku masak erk.. sepanjang kebizian tak sempat menghupdate blog.. sesi menternak lemak masih dijalankan seperti biasa.. kalau dak.. kebulur la family aku.. huhuhu..

recently.. a lots of things happened.. happy and sad all together... as usual.. life must goes on.. sakit pening.. tak larat.. ngantuk.. semua harus kita lalui dengan tabah.. lawan segalanya.. itu prinsip aku...

firstly.. welcoming Hanne's (my frend) bundle of joy..

anak sulong my friend.. boy.. lahir pada 21 hb lepas... ada aku citer pasal kawan aku ni kat entry SINI.. tahniah to her.. semoga cepat sembuh.. and very happy confinement at Perak.. k

jom layan menu sepanjang tidak berhupdate.. layan gambar ajela.. malas nak citer2.. huhuhu


masak lemak tumis sotong

sambal sardin

sotong kicap

nasi lemak sambal udang

sambal udang

sekian dulu.. nak setel kerja rumah sikit...

note : next entry ada lagi menu2 simple yang akan ditempek.. dan gambar2 sport day SKTM2.. layan sampai muntah... hahaha

Sunday, April 17, 2011

Sesi Menternak Lemak / Masak Lemak Tumis Ikan Kerisi + Sambal Tumis Udang + Sayur Kobis Goreng

As salam

bosan la hari nie.. semua kerja rumah dah disetelkan semalam.. yang buat hari ni cuma menyental dua bilik air.. mop dapur.. laundry jek..

yang lain apa lagi.. masak je la.. menunggu Mr Hubby yang tak kunjung tiba.. kerja malam tadi ke Felda.. mungkin OTW... huhuhu.. so bila called suruh kami makan dulu.. rupa2nya lepak2 di Kelana Jaya ngan ipar duai bincang pasal masalah kerja dengan anak sedaranya..

tak de benda best nak citer.. layan je la menu hari ini...

Masak Lemak Tumis Ikan Kerisi...

resepi di ambil dari adik ipar.. tak sama macam masak lemak kuning biasa kita buat tuh.. yang ni kena tumis dulu.. then letak serbuk kunyit.. dah garing baru masuk santan... ikan kerisi tu goreng dulu.. actually aku tengok dia masak masa kat kampung.. so Mr Hubby suka sangat.. apa lagi selalula buat..


Sambal Tumis Udang Chekgu Azrine... hehehee

favourite anak2.. bila buat dorang makan banyak.. so harusla buat selalukan...

Sayur Kobis

~JEMPUT MAKAN SEMUA!!~

Oh.. Nasi Goreng!!


jom sarapan.. menu pagi tadi.. dah licin.. simple nasi goreng udang... tapi tak leh lawan Mat Gebu.. hehehe..

Wajah Rozita Che Wan Bernilai 1 Juta??


Kerana rupa parasnya yang cantik, ia telah memberi kelebihan buat pelakon jelita Rozita Che Wan, 38 apabila dibayar melebihi setengah juta sempena perlantikannya sebagai duta produk kecantikan Safi Rania Gold.

Enggan mengulas lebih terperinci mengenai angka berkenaan, beliau yang ditemui portal murai.com.my baru-baru ini berkata, jumlah berkenaan termasuk dengan kadar perlindungan insuran nyawa sebanyak RM200,000 sepanjang 2 tahun beliau bergelar jurucakap kepada produk berkenaan.

"Sememangnya saya tak sangka apabila pihak Safi menawarkan saya dengan tawaran yang cukup lumayan. Biarlah saya sendiri yang tahu angka sebenar bayaran yang mereka berikan kepada saya.

"Bagaimanapun saya lebih teruja apabila mereka sudi melindungi saya dengan kadar perlindungan insuran yang sangat tinggi. Inilah pertama kali saya mendengar seseorang duta produk kecantikan dilindungi dengan insuranyang sebanyak itu dan saya merasakan sangat bertuah," kata Rozita Che Wan.

Beliau ditemui anggun dengan persalinan tradisional emas rekaan Man Kajang selepas majlis perlantikan dan sidang media sempena perlantikannya sebagai duta Safi Rania Gold di Hotel Royal Chulan, di sini baru-baru ini.

Safi Rania Gold yang mula diperkenalkan tiga tahun lalu adalah produk anti penuaan yang diperkaya dengan formulasi teknologi Nano Emas 24K bagi mengurangkan kedalaman kedutan serta garis halus sehingga 55 peratus dengan membaiki keanjalan kulit dalam tempoh 3 minggu.

Rozita Che Wan berkata, ini adalah pertama kali beliau dilantik sebagai duta produk kecantikan, sekali gus membuatkan dirinya cukup teruja dengan pelbagai aktiviti serta agenda yang telah disusun buatnya.

Jelasnya, selain terbabit secara langsung dengan penggambaran iklan TV untuk produk berkenaan dan penggambaran di majalah, khidmatnya juga diperlukan bagi menghadiri beberapa siri jelajah bertemu pengguna Safi Rania Gold di lokasi terpilih.

"Bukannya saya tidak pernah ditawarkan untuk menjadi duta bagi produk kecantikan tempatan, tapi mungkin produk mereka kurang sesuai dengan kulit wajah saya.

"Safi Rania Gold bukan saja sesuai untuk digunakan buat wanita yang akan memasuki usia 40-an seperti saya, malahan ia juga boleh diamalkan si kalangan i wanita 20-an sebagai penjagaan awal memulihara wajah daripada kesan kedutan," katanya.

Pelakon bertubuh cantik itu berkata, dia mula menggunakan produk berkenaan sejak sebulan yang lalu, namun dia sudah pun mengetahui kebaikannya menerusi ibunya yang merupakan pengguna setia produk berkenaan.

Terang Rozita lagi, selain membantu melambatkan proses penuaan, dia cukup tertarik dengan pencuci wajah produk berkenaan yang dapat membersihkan wajah pada tahap maksimum terutama sekali bagi menghilangkan kesan solekan tebal selepas seharian menjalani penggambaran.

"Sejak ibu saya menggunakannya untuk menghilangkan jeragat di wajahnya, saya mula tertarik. Saya sukakan pencuci wajahnya, serum dan juga krim kecantikan malam. Wajah saya nampak cerah, garis halus semakin berkurangan dan jeragat juga telah berkurangan," katanya.


sumber gambar dan berita : Murai.com

Saturday, April 16, 2011

Pengacara MHI Fedtri Yahya bakal kahwini cikgu


Seorang peminat Fedtri Yahya (Sebelah Kiri) berkongsi berita gembira menerusi email sebentar tadi.

Sekadar berkongsi bahagia, saya merupakan salah seorang sahabat serta peminat setia pengacara televisyen Ahmad Fedtri Yahya. Saya mendapat tahu bahawa Ahmad Fedtri Yahya akan melangsungkan perkahwinan pada penghujung bulan 5 iaitu pada 29 Mei 2011. Majlisnya akan diadakan di Kelantan iaitu di rumah bakal pengantin sebelah perempuan.

Majlis sebelah lelaki pula adalah pada 11 jun 2011 ini.

Difahamkan, bakal pengantin perempuan yang juga merupakan seorang guru fizik di Sekolah Menengah Kebangsaan Kepong itu merupakan orang Pasir Mas, Kelantan. Mereka berkenalan melalui sesawang Facebook. Beliau merupakan seorang yang kuat agama dan keluarga hafiz hafizah. Alhamdulillah.

Harap ohbulan dapat kongsi tentang perkara ini. Berkongsi bahagia, selepas pertunangan Ally Iskandar, nampaknya Fedtri dulu yang makan nasi minyak!


Sumber : Oh Bulan

pinky momma..tlg la sampaikan di angin lalu


joining the segment by Pinky Momma

nak join klik SINI


blog yang paling aku suka dan selalu aku singgah beberapa kali dalam sehari ialah blog MAMA Zharfan.. sebab aku rasa MZ macam satu perangsang kepada aku dalam dunia blog nih.. dan sangat kagum dengan MZ sebab dh berjaya dapat gelaran DR PhD.. Tahniah ye!!

Santapan Tengah Hari...Layannzzzz!!


As salam

lambatla plak ko publish chekgu azrine.. ni dah waktu malam.. dah kira dinner dah..hahaha

aku peduli apa.. nikan belog aku.. aku punya sukala.. kataku di dalam hati...

layanzzzz.. simple menu

pajeri terung favourite Mr Hubby

pagi tadi hujan lebat giler.. takde ikan.. stock dalam freezer hanya ada ikan selar kuning kecik je.. layanzzzz jugak!!(rezeki jangan ditolak)

sambal belacan daaa....

~JEMPUT MAKAN SEMUA~

Note : Baru balik JJ... jejalan cari pasal dengan Mr Hubby.. thats y lambat publish.. hik.. hik..

Semoga Hanne Selamat Bersalin...

As salam

semalam was the last day my best friend Hanne (atirah's class teacher) at school..

dan semalam kami dah pakat2 nak bergambar kenangan sebelum hanne meletop.. dan semua yang join bergambar itu adalah cikgu yang giler2 kepalanya.. so awas.. tahan muntah bila anda menengok aksi cikgu2 mereng lagi sewel bergambar... hahaha

my daughter Athirah with her beloved teacher

me with Hanne.. selamat bersalin ye beb.. we gonna miss u.. dear!!

kesewelan cikgu cikgi terselah!!

piece no war!!