Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, May 30, 2011

Maggi Oh Maggi!!

As salam..

malam semalam mood malas masak datang menyerang aku.. wahh.. ayat tak boleh blah!!

yelar.. siang kenyang sangat makan nasi kenduri.. so aku reka2 sendiri kuah sup utk maggi coz aku tak berapa suka anak2 aku makan maggi dengan perencah dia tuh..tak elok utk kesihatan.. and sebulan sekali pun payah kami nak makan maggi.. so once a while apa salahnya ye dak??

gambar fresh from dalam kuali lagi.. hahaha.. layankan aje.. actually aku buat kuah dia sendiri.. kacang goreng je.. campak2 punya style.. hikhik..

p/s : korang layan maggi gak ke??

Gambar Baby Boy Darling

Nur Nashrullah Nur Azlin
lahir pada 21 Mei 2011

sumber pic : Cari Forum

Gambar terbaru Ustad Akhil Hayy dan Waheeda

Sunday, May 29, 2011

Gambar Pelakon Elly Mazlein Bertunang


Elly Mazlein bertunang dengan duda anak dua bernama Azmi Hatta, 36 tahun dan bakal berkahwin pada Februari depan...

p/s : aku suka sangat elly mazlein ni.. sweet je muka dia.. suka sangat dia dalam citer Pulau Nami tuh.. tak hengat aku tajuk penuh dia.. Mawi buat citer tuh.. hehehe

Syadiah's Wedding

As salam..

penat balik kenduri.. lena sat.. lepas tuh baru wat entry pasal wedding my ex-colleague ni..

dulu masa dia engage.. aku make upkan.. aku pun tak berapa nak reti sangat tapi sebab dia paksa sangat.. so terpaksala tunaikan impiannya nak jugak kakak ko ni make up erk...

syadiah sewaktu her engagement day in last year

so semalam.. sahla dia menjadi isteri kepada seorang lelaki.. even cinta jarak jauh.. tapi si lelaki sanggup berkorban untuk mintak transfer dari hospital di Kedah ke Kuala Lumpur semata2 untuk isteri tercinta.. semoga mereka kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

gambar2 kenangan aku dan ex-colleagues di kenduri kahwen syadiah di Taman Keramat..

arrival with kak rosmah and dilla

these is all my ex-colleagues.. havoc sat kenduri kahwen tu ngan cikgu2 nakal...

posing sakan..

my kids..

pengantin bersiap2..

done...!!

with my ex-Penolong Kanan Ko...

SELAMAT PENGANTIN BARU SYADIAH DAN SUAMI.. SEMOGA KEKAL ABADI SELAMANYA!!

P/S : hari ni anak pengasuh amirah lak kawen...

Saturday, May 28, 2011

Cikgu rindu nak gi sekolah ke??


HAPPY HOLIDAY AHEAD TO ALL PUPILS AND TEACHERS OUT THERE!!

HAPPY WEEKEND TO ALL

p/s : cuti sekolah and weekend ni korang pegi mana?? aku sabtu ahad gi kenduri kawen kawan sek lama ngan anak pengasuh amirah kawen.. huhuhu.. kenyang nasi kenduri.. alhamdulillah..



Friday, May 27, 2011

Betul Ke Lisa Surihani dan Yusry Kru Bercinta??



tak tahula aku gosip ke atau betul2.. tapi sewweett je kan??

credit gambar dan berita di Oh Bulan dan Cari Forum

yusry memberi kenyataan bahawa..

"Ya, saya pernah berjumpa keluarga dia dan dia juga dah jumpa keluarga saya. Kami bukan nak main-main kerana hubungan kami memang serius. Jadi bagi saya cara yang paling baik ialah berjumpa dengan keluarga masing-masing. Tidak dinafikan, keluarga sangat selesa dengan kami. Namun terlalu awal untuk cakap yang kami menuju ke arah perkahwinan. Jika jadi, Alhamdulillah"

Dato CT dengan Teman Barunya


gambar masa Dato Ct bercuti di Cape Town..




comelkan Dato CT.. skang dah ada teman baru erk??

DSLR Sony Alpha

credit gambar : SINI

Thursday, May 26, 2011

Tomyam Lagi!! (dah takde idea nak masak apa)

balik sekolah tadi dah kering idea nak masak apa.. Mr Hubby lak dah siap2 nak gi keje.. alamak.. aku suruh dia hold dulu.. tunggu makan dulu.. baru gi keje..

baru teringat stock daging, udang ngan sotong still banyak lagi dalam freezer.. so Tomyam je la menu yang main2 di kepalak ku... hehehe

kebetulan anak sangat layannnzzzz!!

Selamat Menjamu Selera Semua!!


Menu Simple Dinner Semalam



dah lama aku tak masak sardin.. so disebabkan Mr hubby cakap dah lapo sangat.. aku buat nih jela.. anak2 suka..

sotong goreng kicap.. simplest!!


kobis goreng udang.. sodap gak!!

p/s : uols masak apa malam tadi??

Wednesday, May 25, 2011

Makcik ni pengkhianat Islam!!

As salam

ini adalah entry paling marah dan bengang pernah aku buat..

so please mind my language

tadi aku bukak FB.. ternampak update sorang kawan Rina Avail..

cerita pasal sorang Makcik sial ni bercakap pasal Islam, menyumpah seranah Allah swt dan pesuruhnya.. semoga Allah memberi hidayah kepada makcik sewel nih.. amin!!

update terbaru Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara

link SINI

Tuesday, May 24, 2011

Gambar Asyraf Muslim dan Tunang ke Jakarta








sumber berita : Forum Cari

mungkin membeli barangan untuk persiapan perkahwinan mereka di sini...

so sweet both of them..

mereka pergi ngan kaum keluarga mereka.. bukan berdua je tau.. tak baik korang tuduh2.. hehehe

Gambar - Aktiviti Hari Ibu di TTTW Part II

sambungan dari sini

selesai makan kami berjalan2 sekitar kawasan tasik and posing is a must!!

sila layan gambar bersama dengan sedikit caption.. malas nak wat karangan sebab aku bukan cikgu BM.. (ada kene mengene ke??)

kakak dengan posing ayunya.. hehehe

kak ngah.. mu ganaih!! bakponya

my precious and my sweet heart

selesai berposing sana sini.. aktiviti bersukaria kat playground lak...saksikan...

sakannya...


adik Amirah sangat suka buaian.. tiap2 hari mntk main buaian.. adoiiaiii!!

bergurau senda..

adik happy

we are happy spending time together

the sisters.. again

Ummi and adik.. again.. :-)

dah nak balik dah...



SAYONARA TASIK TITIWANGSA.. ADA MASA KAMI DATANG LAGI!!

p/s : sesapa yang tinggal dekat2 area lembah kelang... sure selalu mai sinikan?

Monday, May 23, 2011

Kek Coklat Moist Comot!!

sila abaikan tahap kecomotan dan ketidakpandaian aku mendecorate kek ini.. akan belajar lagi.. insyaAllah..
As salam

disebabkan tahap keboringan tahap dewa dah semalam.. aku menerai buat kek coklat moist.. kebetulan aku ada beli multi cooker yang dah lebih satu tahun setengah aku peram..

inila rupanya multi cooker tuh.. boleh buat pizza.. steamboat.. bakar kek.. kukus.. segala bagaila.. aku beli pun masa ada pihak arGEE wat promo kat sekolah aku dan bayar secara sistem kutu.. tak silap RM299 kot.. dah lama beli.. tak hengat beb!!

pic by pakcik google

terima kasih arGEE.. takde ko.. takdela aku nak bakar kek nih.. hahaha...

so next attempt.. nak buat pizza plak.. ada resepi tak??(tak penah buat pizza)

bekalan untuk kawan2 di sekolah.. hehehe..

p/s : korang suka buat kek tak.. aku sangat suka.. tapi MALAS!!

Jalan2 dan Makan2 di LWK @Wangsa Walk

As salam

last weekend dah tak tahu nak bawak anak2 gi jalan mana, so teringat nak usha2 t-shirt kat Wangsa Walk, plus dah lama tak bawak anak2 gi jalan2 belah sana, so petang dalam kul 6 camtuh bawak dorang kua, lewat sebab bagi hujan reda dulu..

sampai sana, ramainya umat manusia!! (tak reti2 nak duduk umah dorang ni!!), kata orang pandai erk...??

sampai sana gi jejalan dulu, bosan arhh jejalan kat sini, tapi we have no choice, course JJ pun dah selalu sangat jejalan, dah boring sesangat, nak gi jejauh, Mr Hubby keje, so tak berani nak jejalan kua dari area sini2 je...

amirah punya feveret.. godek2 benda alah nih...habis semua wangsa walk ni dia godeknya.. haru!!

bukan nak pandang camera pun.. busy godek2

jenuh nak mujuk Amirah keluar dari tingkat dua Wangsa Walk.. pujuk2 cakap nak gi makan ice-cream baru dia nak turun..

so pikir punya pikir.. decided nak dinner kat Little Wok Kitchen.. kalau tanya aku.. ada makanan dia yang sedap and ada yang kureng.. course aku tak rasa semua la kan.. cuma bagi aku restoran dia sempit sikit.. tak family type.. tak sesuai sangat to those who brings children along..

bosan menunggu makanan tiba

adik amirah pun dok togok air je.. lapo dah

chicken porridge.. sedap.. and licin

fries

chicken wing

kak ngah membedal!!

Ummi pun nak posing gak.. hehehe

p/s : uols penah makan kat LWK ke?? ok tak bagi uols, bagi aku biasa2 jek..