U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 30, 2011

Wad Bersalin Paling Busy di dunia.. fuhh.. dasat!!

wad bersalin paling sibuk di dunia ialah wad bersalin di Hospital Dr Jose Fabella di Manila, Filipina.



terdapat lebih daripada 300 orang ibu bersalin yang terpaksa berkongsi katil bertiga-tiga satu katil dan purata kelahiran sehari adalah 60 kelahiran.. huhuhu..



kadang2 dalam masa 24 jam.. 100 kelahiran dijangka berlaku.. dasatnya!!









~ sharing is caring ~

Wednesday, June 29, 2011

Bandung - Arrival Time!!

sambungan daripada entry SINI


landmark if you were here.. wajib ambil gambar sebagai kenangan ye..

airport Bandung sangat crowded.. huhuhu.. tapi kecik je pun..

the view

ni apa kes nih?? hehehe

panjang citernya.. tapi nak citer jugak.. dorang ni tak termasuk my lecturer yang berbaju biru itu.. Dr Razaq.. luggage dorang tinggal di Malaysia ya buk.. kerana masa dorang checked in.. ada sorang daripada our friends yang tak lepas kastam becoz of PTPTN problem.. so bila dah checked in by grouping.. so bila sorang tak lepas.. dorang bawak kuanya semua beg yang group tadi.. makanya semua beg tadi tak ikutla kami ke Bandung.. hahaha.. kesian kat kak waliz n kak jun.. as dorang nak kena hadir seminar UPI tu esk paginya.. alamat pakai baju yang sama la ye.. hehehe..

setel bab2 pengaduan ni.. kami terus menempah teksi dengan bayaran Rp50,000 untuk ke hotel kami...

arrival @Hotel Setia Budhi.. and we were posing and posing until lebam!!

posing at the counter of hotel.. hahaha

bapak yang sentiasa membantu kami menempah teksi.. so helpful and they semua peramah la.. serius...

ordered by one of my friends.. me dah kenyang sangat..so just having lemon tea...

tu dia.. sekali dia bagi lemon.. wah..mcam nak minum seminggu!!

kira rupiahnya ya buk??

posing even dalam kepenatan and keminyakkan.. ehehehe

sambung next entry.. kalau cerita sekaligus.. buhsan ya buk??

next entry.. day 2 - the conference...

Bandung - Departed Time!!

As salam..

actually cerita gi bandung ni cerita yang dah basi.. tapi sekadar mahu mengukir kenangan di sini.. so aku tempek gakla gambar2 dan tujuan aku gi bandung 8hb yang lepas...

booking flight pun lewat.. 3 months before depart.. and me flew with air asia sebab tu je yg murah masa nak tempah tuh...tapi mahal la gak sebab bukan promo time.. so habisla 600 je kat tiket.. mahalkan?? tapi nak wat camne.. dah tuntutan pengajian master yang dh habis tahun lepas.. tapi sebab syarat graduate ialah mesti membentang paper di mana2 conference antarabangsa... so that's was a main point why I went to Bandung.. tapi sambil menyelam sambil minum air la erk... hahaha

bersama rakan sepengajian dan juga kebetulan kawan satu tempat mengajar yang tetiba tersama buat master di UKM.. kak maliza.., tapi dia belum habis lagi belajar...masa ni baru sampai di LCCT.. btw.. flight saya masa ni dalam kul 7.15p.m.

bersama2 rakan seperjuangan yang mahu membentangkan paper di Universitas Pendidikan Indonesia (UPI).. for uols info.. dalam flight tu semua rakyat UKM je mostly.. hehehe.. and pelbagai Prof and Dr dari UKM, UPSI dan UM...

flight was depart at 7.15 p.m. Malaysia time

me with kak maliza.. melayan jela aku yang agak excited cam-whore dalam plane.. hahaha

ready to fly!!

shrouded in clouds

makanan yg boleh diorder tapi mahalnya sebab harga di puncak.. hahaha.. harganya ribu2 rupiah ya buk!!

mahal camne pun terpaksa order.. takut takdan nak makan bila dah arrive Bandung nanti.. incaselakan.. so pejam mata je la.. huhuhu

nescafe...wajib..kalau tak tidak keruan jadinya... hahaha...

upon arrival @Bandung's Airport.. bergambar kenangan sebelum keluar..


BANDUNG HERE WE COME!!!!


to be continued...

Tuesday, June 28, 2011

Lawala Perodua MYVi baru!!


gempaq kan myvi baru nih??

aku suka sangat.. tapi belum masanya nak pakai keta baru.. hehehe

aim skang nak beli rumah.. kereta kemudian cerita.. hehehe

tapi untuk sapa2 yang berminat boleh usha2 harga kat bawah ni...

Berikut ialah senarai harga Perodua Myvi 2011 Standard dan Premium -

1) Standard 1.3 SX (M) Solid – RM43,900.00

2) Standard 1.3 SX (M) Metalik – RM44,400.00

3) Standard 1.3 SX (M) Pearl White – RM44,800.00

4) Standard 1.3 EZ (A) Solid – RM46,900.00

5) Standard 1.3 EZ (A) Metalik – RM47,400.00

6) Standard 1.3 EZ (A) Pearl White – RM47,800.00

7) Premium 1.3 SXi (M) Solid – RM46,900.00

8 ) Premium 1.3 SXi (M) Metalik – RM47,400.00

9) Premium 1.3 SXi (M) Pearl White – RM47,800.00

10) Premium 1.3 EZi (A) Solid – RM49,900.00

11) Premium 1.3 EZi (A) Metalik – RM50,400.00

12) Premium 1.3 EZi (A) Pearl White – RM50,800.00


1 pergi 10 mali!!

As salam.. hahaha

tajuk mcam tak boleh blah!!

takde apa la.. juz nak bgthu BE paper mate dah jadi ME semalam..

dan pagi ni cek nuffnang... dah tambah 2 BE plak.. KFC and Taylors Uni.. yeayy!!!

THANKS NUFFNANG!!

Jatuh Cinta Plak dengan Stanza Cinta


jatuh cinta dengan drama episod.. tajuk Stanza Cinta.. juga drama adaptasi daripada novel yg ditulis oleh Nurull Halawati..

korang layan tak.. baru episod pertama jek.. sebab malam tadi Jom Heboh.. kacau daun jek!!

SINOPSIS...

Amni Sorfina(Ketenangan yang suci) seindah namanya seindah itulah peribadinya!! Dia hanyalah seorang wanita akhir zaman yang sedaya upaya untuk menjadi solehah. Namun..jalan yang terbentang dihadapannya selalu berombak dan tidak pernah tenang. Ujian itulah teman baik yang selalu mengikutnya kemanapun dia melangkah.

Ketika bahagia mula menyapa dirinya, ketika bunga-bunga sakura mengembang dengan indahnya, ketika dia mula tersenyum bahagia. tiba-tiba sahaja segalanya menjadi begitu menyiksakan jiwa dan menikam-nikam tangkai hatinya. Seolah-olah istilah bahagia itu bukan untuknya. Apa sahaja yang diimpikan dan diharapkan tidak pernah menjelma menjadi kenyataan. Sering sahaja Allah mengambil orang-orang yang disayangi dari sisinya.

Sehingga pernah dia merintih hiba, “Ya Allah…apakah tiada yang namanya bahagia itu untukku didunia ini?? Kenapa hidup ini sering tidak menyebelahi diriku? Andai dengan segala derita ini Engkau ingin menghapuskan segala dosa-dosaku, alangkah ringannya penderitaan ini. Andai dengan derita ini Engkau ingin selamatkan aku dari neraka-Mu dan memasukkan aku kedalam syurga-Mu yang kekal abadi..alangkah indahnya penderitaan ini”

Irfan Ikmal – “Amni itu seorang bidadari yang sangat lemah lembut dan penyayang…namun dia seorang yang tegas. Amni seorang wanita yang suka menangis dan mudah tersentuh hatinya…namun dia seorang yang sangat tabah!! Amni seorang Hawa yang mempunyai cinta yang begitu besar buat Sang Adamnya….namun dilindungi ia disebalik prinsip-prinsip yang dipertahankannya. Amni menunjukkan cahaya ketika aku teraba-raba dalam kegelapan. Dialah yang membuatkan aku mampu tersenyum dengan cintanya…juga dengan cinta Tuhan yang diajarkannya padaku”

Taufiq Imran, Bandung Indonesia – “Subhanallah…Amni adalah sosok wanita solehah yang ingin aku jadikan zaujah disisiku. Aku membutuhkan dukungannya sebagai peneguhku, aku membutuhkan doanya untuk kehidupanku, aku membutuhkan senyumnya untuk mengatasi kesedihanku…dan aku juga membutuhkan dirinya untuk membuatkan hidupku menjadi sempurna. Aku ingin selamanya melalui lorong-lorong dakwah ini ditemani zaujah yang seindah dirinya…Aku sungguh mencintainya kerana Allah…..”

Simpang kehidupan Amni begitu rumit dan melelahkan. Terhidang dengan derita dan airmata. Walaupun cinta itu ada didepan matanya, namun dia tidak pernah sempat mengecapi makna bahagia itu. Hatinya sering luluh dan terluka kerana cinta yang dimiliki.

Apakah Amni akhirnya berada disisi Taufiq…seorang lelaki yang begitu dicintainya, lelaki soleh yang mula mengajar Amni makna cinta sejati, Sang Adam pertama yang telah berjaya membeli cintanya yang paling mahal itu? Atau Irfan Ikmal yang selalu hadir dengan cinta yang luhur dan suci untuk Amni. Yang rela memberikan seluruh kebahagiaan yang dimilikinya untuk Amni. Mestikah dia memilih cinta ini? Tidak bisakah dia mengecapi bahagia tanpa perlu menyakiti insan lain?

“Ya Allah….segalanya kuserahkan kepada-Mu. Aku hanya hamba-Mu yang kerdil yang tidak bisa berbuat banyak. Biarlah Engkau yang memilih cinta dan memilih kehidupan untukku. Aku tidak ingin memaksa Engkau memberikan apa yang aku mahu…berikanlah apa yang terbaik menurut ilmu-Mu itu padaku. Kerana seluruh hidupku..cintaku..dan nyawaku adalah milik-Mu yang mutlak dan hakiki!!!!” – Amni Sorfina


Monday, June 27, 2011

Trip to Genting - 1 June 2011 Part 3

As salam... mood blogging kembali lagi.. yehaaa...

sorry sesangat sebab been busy with LAB students... kejar pelbagai due date... and macam2 kisah lagi..

ini ialah last part I shud write about my trip to Genting.. hehehe..

Part 1 - Read Here
Part 2 - Read Here

after done sesi posing2 dekat luar.. kami lepak plak area indoor games.. tapi punyala ramai umat manusia beratur.. so we just had lepak2 and posing2...jadila.. bg anak2 happy ye dak??

si kecik ni kalau jumpa benda2 cenggini dan seangkatan dengan.. sure tak mo lepaskan.. haru!!

kakak2nya pun sama naik daa...

posing lagi!!

piece je modal ko dik!!

terkejut jumpa clown tinggi melangit!!

us with the clown

yang ni kurang sikit anak2 aku takut... sebab dia tak tinggi... hahaha

athirah... alone..

bagai berada di Amerika..

crowded!!

anak2 makan ice cream mcD.. kat Genting McD mahal giler!!

riang gumbira dapat membedal ice cream!!


berposing sakan lagi kami sebelum balik...

the sisters

mana kami??

posing lagi.. dan lagi..

ok.. bye2 Genting.. semoga berjumpa lagi..

SEKIAN ENTRY GENTING...
Link