U Click Me...I Click U Back

Sunday, July 31, 2011

Gambar Terbaru Syeikh Muzaffar dan Dr Halina dengan Sophea Isabella

romantikkan mereka??

Syeikh Muzaffar with 10 days of Sophea Isabella..

sumber : Fan Page FB Syed Muzaffar

Rindunya Aku dengan Kamu!!

Ramadan kini tiba. Hati mukmin tidak sabar lagi untuk mengambil peluang semaksima mungkin dibulan yang berkat ini demi mendapatkan bekalan iman dan meningkatkan diri. Dihujung Syaaban, Rasulullah saw berkhutbah mengingatkan para Sahabat ra tentang Ramadan. Di sini saya mengambil kesempatan mengingatkan diri saya dan kita sekelian berkenaan Ramadan dan persiapan untuk memasukkinya.

Kita memasuki bulan berkat dimana pahala dilipatkali gandakan bagi mereka yang mengharap ganjaran dan keredhaan Allah swt. Dengan ini hamba-hambaNya semakin bertaqarrub kepadaNya dan lebih berpeluang memasuki Syurga yang disediakan Allah swt. Dari Qutaibah, dari Ismail bin Jaafar dari Abi Suhail, dari ayahnya dari Abu Hurairah ra. sabda Rasulullah saw bermaksud, "Apabila datang Ramadan, dibukakan pintu-pintu Syurga" (Hadis sahih riwayat Al-Bukhari).

Dengan berpuasa, kita menahan diri dari makan, minum, hubungan suami isteri, menjaga lidah, pemandangan dan hati hanya semata-mata kerana Allah. Oleh itu Allah sendiri yang akan membalasnya. Sabda Rasulullah saw bermaksud, "Sesiapa yang mendirikan (solat dan ibadah) di malam Lailatul Qadar dengan penuh iman dan mengharap ganjaran Allah, diampunkan dosa-dosanya yang telah lalu. Sesiapa yang berpuasa di bulan Ramadan dengan penuh iman dan mengharap ganjaran Allah, diampunkan dosa-dosanya yang telah lalu" (Hadis sahih riwayat Al-Bukhari).

Didalam Ramadan, kita melipatgandakan ibadah solat kita, dan lebih membiasakan diri kita mendampingi surau, masjid dan para jemaah didalamnya yang beriman. Sabda Rasulullah saw berkenaan Ramadan bermaksud, "Sesiapa yang mendirikan (solat Tarawih) di bulan Ramadan, dengan penuh keimanan dan mengharap ganjaran Allah, diampunkan untuknya akan kesalahan yang telah dikerjakannya" (Hadis sahih riwayat Al-Bukhari).

Ramadan mengajar kita erti persaudaraan dan kesatuan umat Islam. Dari Ibnu Syahab, dari Urwah bin Az-Zubair, dari Abdul Rahman bin Abdul Al-Qari' berkata: Aku keluar bersama Umar Al-Khattab ra pada suatu malam Ramadan ke masjid dan mendapati orang ramai bersolat sendiri-sendiri dan berselerakan. Ada yang bersolat sendirian. Ada yang bersolat diikuti beberapa orang. Umar ra berkata bermaksud, "Aku lihat jika dikumpulkan mereka dibawah seorang imam, itu adalah lebih baik". Kemudian beliau melaksanakannya dan mengumpulkan orang ramai (bersolat) diimami oleh Ubay bin Kaab ra. Pada suatu malam yang berikutnya, aku pergi bersamanya ke masjid dan melihat orang ramai bersolat di belakang seorang imam mereka. Umar ra berkata, "Alangkah baiknya bid'ah ini"... (Hadis sahih riwayat Al-Bukhari).

Ramadan adalah bulan Al-Quran dimana Al-Quran diturunkan Allah swt pada bulan tersebut. Jibril menyemak bacaan dan hafazan Al-Quran Nabi saw dijuga dibulan ini. Oleh itu kita jadikanlah bulan ini bulan yang lebih meriah bagi kita bersama Al-Quran, dengan membacanya dan melaksanakan ajaran-ajaran yang terkandung didalamnya. Ramadan adalah bulan bersedeqah, berkasih sayang sesama umat Islam dan makhluk Allah swt. Kita perbanyakkanlah bersedekah dan menjamu orang lain. Ibnu Abbas ra berkata bermaksud, "Adalah Nabi saw orang yang paling pemurah dengan kebaikan. Dia saw. lebih pemurah lagi di dalam bulan Ramadan apabila didatangi oleh malaikat Jibril. adalah Jibril bertemu Nabi saw tiap malam di bulan Ramadan sehingga pagi dan mengemukakan Al-Quran kepada Nabi saw. Apabila Nabi saw bertemu Jibril, Baginda saw menjadi lebih pemurah dari angin yang bertiup" (Hadis sahih riwayat Al-Bukhari).

"Sesungguhnya Kami menurunkan Al-Quran pada malam Lailatul Qadr. tahukah kamu apakah malam Lailatul Qadr. Malam Lailatul Qadr lebih baik dari 1000 bulan. Malaikat dan ruh turun pada malam itu dengan izin Tuhan mereka dalam tiap urusan. Sejahtera malam tersebut hingga terbit fajar" (Al-Quran).

Mukmin dan mukminah sentiasa mengejar peluang yang disediakan Allah swt untuk hamba-hambaNya. Ini termasuklah ganjaran berlipatkali ganda Malam Lailatul Qadar dimana ia lebih baik dari 1000 bulan (83 tahun). Sabda Rasulullah saw bermaksud, "Dapatkanlah (dengan tekunlah beribadat) pada malam Lailatul Qadar pada Sepuluh Malam Terakhir dibulan Ramadan" (Hadis sahih riwayat Al-Bukhari). Dalam riwayat Al-Bukhari yang lain bermaksud, "Dapatkanlah (dengan tekunlah beribadat) pada malam Lailatul Qadar pada malam-malam ganjil di Sepuluh Malam Terakhir dibulan Ramadan".

Ramadan adalah bulan Iktikaf, iaitu berada di masjid untuk memberi tumpuan sepenuhnya beribadah khusus kepada Allah swt. Iktikaf membersihkan hati dan akhlak kita, kerana kita berdamping dengan rumah Allah swt dan dapat tenang memuhasabah dan menilai diri kita yang sering alpa dan tergoda. Dari Urwah bin Az-Zubair ra dari Aisyah ra berkata bermaksud, "Sesungguhnya Nabi saw beriktikaf pada Sepuluh Malam Terakhir di bulan Ramadan sehingga Baginda saw diwafatkan Allah. Selepas kewafatannya, isteri-isterinya pula beriktikaf" (Hadis sahih riwayat Al-Bukhari).

Ramadan adalah bulan Jihad dan Kemenangan. Di dalam bulan ini orang-orang beriman mencapai kemuncak ikhlas dan taqwa, kedua-duanya adalah resepi kemenangan dalam Jihad. Di dalam Ramadan orang-orang beriman memenangi Perang Badar (Tahun 2H), Perang Pembukaan Mekah (Tahun 8H) dan Perang Ain Jalut mengalahkan tentara Monggul.

Semoga Ramadan pada tahun ini merupakan Ramadan yang terbaik buat kita, berjaya kita lalui sepenuhnya dan mendapat rahmah (belas kasih Allah swt), maghfirah (keampunanNya) dan itqum minannar (selamat dari api Neraka). Ya Allah terimalah puasa, solat Tarawih, qiyamullail dan iktikaf kami dibulan yang mulia ini. Ya Allah, terimalah ibadah dan taqarrub (usaha mendekatkan hati dan diri) kami kepadaMu.

Ya Allah, jadikanlah kami diakhir Ramadan dikalangan hamba-hambaMu yang bertaqwa seperti firmanMu bermaksud, "Wahai orang-orang beriman, diwajibkan keatas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan keatas orang-orang sebelum kamu, supaya kamu bertaqwa..." (Surah Al-Baqarah). Ameen.


sumber : iluvislam.com

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN DAN SELAMAT BERPUASA

Saturday, July 30, 2011

Buat Duit Dengan Kelab Jutawan

As salam..



sekadar berkongsi apa yang saya perolehi lately..




saya sudah menjadi Ahli Kelab Jutawan!!




saya sangat excited!! sapa nak bagi duit kat aku tiap2 harikan??




kalau anda berminat.. sila klik link INI untuk Rahsia lebih lanjut..




sangat mudah.. aku takkan percaya sekiranya yang memperkenalkan aku orang yang aku tak kenal sendiri..




2 orang klik aku (cikgu satu tempat mengajar perkenalkan aku dengan Kelab Jutawan ni).. dan mereka telah pun memperoleh komisyen memasing.. ada sorang tu dh dapat seminggu 400++.. sangat teruja okeh!!




Anda mungkin rasanya ianya seperti gurauan atau cakap kosong yang merapu. tidak mungkin duit masuk ke acc bank dengan sendirinya..belum cuba belum tahu.. dah cuba tiap2 hari mahu!!




klik SINI untuk keterangan lanjut...




p/s : Jika anda rasa Kelab ini adalah sama dengan program menjana wang internet yang lain, anda ternyata silap, dan jika anda mempertikaikan ianya halal atau tidak, sila ke laman web http://www.kelabjutawan.org/, anda pasti teruja, percayalah!!


Lelaki gagal tukar nama kepada perempuan meninggal dunia


KUALA TERENGGANU 30 Julai – Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, yang gagal dalam permohonan menukar namanya kepada Aleesha Farhana, meninggal dunia ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5 pagi tadi.

Beliau dimasukkan ke hospital itu 3 pagi semalam setelah mengalami masalah jantung dan tekanan darah rendah.

Bapanya, Abdul Aziz Ahmad, 60, ketika dihubungi berkata, jenazah anaknya itu dijangka dikebumikan selepas waktu Zohor.

Katanya, beliau menunggu kepulangan anggota keluarga yang lain untuk membincangkan di mana jenazah allahyarham akan dikebumikan.

Semalam beliau berkata, doktor mengesahkan anaknya mengalami serangan jantung yang tidak stabil atau ”unstable angina with cardiogenic shock”.

Katanya, Mohd Ashraf Hafiz, 25, sebelum ini mengalami kemurungan selepas permohonan yang difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu untuk menukar kepada nama wanita, ditolak pada 18 Julai lalu.

Mohd Ashraf Hafiz yang berasal dari Seberang Takir, di sini, memohon untuk menukar nama di dalam MyKadnya kepada Aleesha Farhana Abdul Aziz setelah beliau melakukan pembedahan menukar jantina di Thailand dua tahun lalu. – Bernama


sumber : Utusan Online

Bila Menderhaka Kepada Diri Sendiri..inilah akibatnya!!


ye.. aku menderhaka kepada diri sendiri... sebab aku pernah bertekad actually tak mo makan dah buah hazab ni.. tapi apakan daya..mata dan mulut aku tergoda dengan jualan sales katanya 4 bijik..rm10.. mana tak juling mata aku membelinya??

actually ada citer psal durian ni... aku mmg failed la bab2 makan2 durian ni.. sebab dulu ada kes makan durian tak bangun2 sebab sakit kepala..kesudahannya aku ambik MC

pastu mak aku cakap lepas2 ni jangan makan dah durian.. huhuhu.. tapi semalam aku menderhakakan diri aku... fuhh.. hazab sakit tengkuk..as FYI.. aku ada tekanan darah rendah.. mmg sangat rendah okeh.. sampai DR buat conclusion bp aku mmg pesen cenggini.. too low.. and aku mmg kena banyak minum air utk maintain my bp.. huhuhu


mereka dua ni je yang makan.. adik keciknya si Amirah menengok je...tak makan siap cakap.."eiii"..adoaiiiaaii...

rugi ko nak...

Friday, July 29, 2011

Gambar Zoom In Anak Jimmy Shanley



Zahrah Shanley ketika majlis cukur jambul yang berlangsung di Sungai Buluh semalam...

cutekan??

sumber : Oh Bulan

Bandung - Last Day - Dinner Surabi.. apa tuh??

salam semua..

sihat ke?

actually citer pasal Bandung belum habis lagi daaa..

lempangkan chekgu azrine ni.. lembap sangat nak bagi habis apesal??

hahaha.. bukan suka2..takde moodla weyhh.. seyess..mood nak upload gamba masuk sini tu kena tunggu broadband tak jadi berukband baru ada feel nak buat entry nih... boleyy??

entry diserikan dengan menempek gambar owner blog dulu.. lebih afdal katanya...hehehe

wah.. ko senyum kemain lagi erk.. sebab dh habis juta2 rupiah ko kerjakan di Pasar Baru tadi erk..

actually ni baru lepas packing barang siap2 utk our flight next morning at 6.10 am as scheduled..

sebab tu sebelum kami keluar berjimba2 kami setelkan dulu apa yg patut.. senang baitu!!

inila rupanya barang2 yg kami beli sebelum packing... fuhh.. gila babas weyhh nak packnya... mujur ada adik dentist ku sayang.. dia yg tolong pack hakak punya kasi licin!!

ni la akak waliz tercantik..sedang buat Phd di UKM...agak giler2 gak hakak sorang ni.. hahaha.. jadi lebih craziest bila masuk aku.. kuang..kuang...

menunggu taxi untuk ke Toko 3..misi mencari jeans Levi's untuk Mr Hubby... hehehe

inilah adik dentist ku sayang... dia ni belajar di Universiti Padjamaran (betul ke aku eja), Bandung, Indonesia.. so dia jadi co-pilot we olls masa kat sini.. adik ipar kawan aku kak june tuh.. hehehe

taxi yang menunggu kami sudah tiba daa.. okeh.. mari ke Toko 3 ya Pak!!

sampai dah Toko 3..jauh rupanya dari hotel kami.. lebih dari 1.2jam baru sampai tau.. nasib bukak lagi tokonya masa kami sampai.. alhamdulillah..

setel bab misi mencari jeans Mr Hubby... yeayyy!!(takde hutang dah ye bang!!)

bermula misi mencari tempat makan besh!!

so kami terjah sini..specialist in Surabi.. apa kebendanya Surabi tu??

tunggu next entry ye.. yang pasti Surabi tu sangat sedap okeh!!

previous entry pasal Bandung...

Entry 1
Entry 2
Entry 3
Entry 4
Entry 5
Entry 6

p/s : itu baru 3 hari pergi Bandung.. kalau seminggu berapa entry daaa??

Thursday, July 28, 2011

9 Perkara : Suami Perlu Peka

Adalah menjadi impian setiap wanita untuk memiliki suami yang dapat memahami perasaan dan diri mereka semasa mereka sedang sarat mengandung. Ini adalah kerana pada waktu tersebut, keadaan emosi mereka tidak begitu stabil dan memerlukan bantuan dan sokongan padu daripada orang lain terutamanya daripada suami tercinta.

Mungkin masih ramai para suami yang berada di luar sana yang masih lagi tidak berjaya untuk memahami situasi dan keadaan isteri ketika mengandung. Sebagai suami yang soleh dan mithali adalah wajar bagi anda untuk melakukan sembilan (9) perkara di bawah ini ketika isteri anda sedang mengandungkan zuriat anda agar mereka sentiasa ceria dan sihat sepanjang tempoh kandungan yang mencecah sembilan (9) bulan itu.

1. Luangkan masa bersama isteri- Sebagai seorang suami yang mempunyai pelbagai tanggungjawab samada di rumah mahupun di pejabat, sudah tentu adakalanya anda berkemungkinan menjadi terlalu sibuk dengan urusan-urusan yang perlu anda selesaikan.

Usah jadikan ini alasan untuk tidak meluangkan masa anda bersama isteri tercinta. Anda perlulah berusaha sedaya upaya untuk meluangkan masa anda bersama isteri. Wujudkan suasana 'relaks' antara kamu berdua dan keraplah berkomunikasi antara satu sama lain.

Ini kerana pada waktu seperti ini, seorang isteri amat memerlukan perhatian daripada anda. Dengan berada di samping isteri, ia pasti dapat membantu mengurangkan tekanan yang sedang ditanggung oleh mereka.

2. Membantu menjaga pemakanan isteri- Seperti yang sedia maklum, pada waktu-waktu seperti ini si isteri biasanya akan mengalami simptom mengidam. Sebagai seorang suami, anda sepatutnya bantu isteri anda dengan cara memenuhi kehendak mereka selagi termampu (selagi makanan yang diidamkan halal, tidak mustahil diperolehi dan sebagainya).

Selain daripada itu, si isteri yang sedang mengandung juga memerlukan makanan yang berkhasiat agar tumbesaran bayi tidak terganggu. Si suami wajar membelikan makanan-makanan berkhasiat seperti sayur-sayuran, buah-buahan, yogurt, madu dan lain-lain agar anak di dalam kandungan tersebut mendapat nutrien yang seimbang.

3. Memahami keadaan fizikal mereka- Suami perlu sedar bahawa semasa isteri mereka mengandung, segala pergerakan isteri akan menjadi lebih perlahan daripada biasa. Oleh itu, apabila anda membawa isteri anda keluar untuk bersiar-siar, berjalanlah dengan perlahan untuk menunjukkan bahawa anda memahami situasi isteri anda. Adalah sangat tidak wajar jika anda memarahi mereka hanya disebabkan pergerakan mereka yang lambat.

4. Bersikap ringan tulang- Semasa isteri anda sedang sarat mengandung, tidak perlulah anda bertanya mengenai perkara-perkara yang perlu anda bantu Apabila melihat kain yang bertimbun tidak berbasuh, ringan-ringanlah tangan untuk membantu membasuh kain-kain tersebut. Sama juga halnya dengan kerja-kerja rumah yang lain. Ringankanlah beban isteri anda bukan menambahkan beban tersebut dengan membiarkan cawan kopi anda yang tidak berbasuh, surat khabar yang anda baca tidak terlipat dan lain-lain lagi.

5. Belajar psikologi - Isteri yang mengandung akan mengalami perubahan yang besar baik dari segi emosi mahupun fizikal mereka. Suami wajar mengetahui tanda-tanda perubahan ini. Dengan mempelajari ilmu psikologi serba sedikit anda akan lebih bersedia sekiranya isteri anda marah-marah dengan tiba-tiba, menjadi terlalu sensitif, kuat merajuk dan sebagainya.

6. Membantu menyiapkan hidangan- Sekiranya sebelum ini tugas-tugas memasak di dapur hanya dilakukan oleh si isteri semata-mata maka apalah salahnya sekiranya selama sembilan bulan ini si suami belajar untuk menyesuaikan diri berada di dapur. Sekiranya anda tidak memasak sekalipun, anda masih boleh membantu isteri memotong bahan-bahan masakan, menumis dan sebagainya. Ini juga secara tidak langsung akan menjadikan pasangan suami isteri tersebut bertambah mesra antara satu sama lain.

7. Membantu menjaga anak-anak yang lain- Ini adalah peluang keemasan untuk anda sebagai suami dan ayah menghabiskan banyak masa untuk anak mereka. Jangan sesekali melepaskan peluang ini. Ia adalah cara terbaik untuk mengeratkan lagi hubungan anda dan anak.

8. Membawa isteri pergi ke mana-mana- Pada waktu ini, sebaiknya jangan biarkan isteri anda memandu seorang diri. Lebih-lebih lagi sekiranya usia kandungan telah mencecah enam bulan dan ke atas. Sebaiknya anda korbankan masa dan tenaga untuk menjadi pemandu kepada isteri anda dan bawalah mereka pergi membeli barang dapur, baju bayi dan sebagainya.

9. Menabung dari awal- Perkara yang ini anda perlu bersedia dari awal lagi. Kukuhkan kedudukan kewangan anda agar tidak ada masalah yang timbul di kemudian hari. Maklumlah harga-harga barangan, ubat-ubatan dan perkhidmatan kesihatan sekarang sudah semakin mahal. Setiap kali harga petrol naik dah sah-sah harga-harga barang lain pun akan turut naik bukan? Oleh itu, bagi yang baru mendirikan rumah tangga dan yang masih belum berkahwin tu, elok-eloklah menabung seringgit sehari mulai sekarang. Kalau lebih, itu jauh lebih baik.

sumber : iluvislam

Tuesday, July 26, 2011

Amirah Punya Citer

As salam..

rasanya sudah lama tak bercerita pasal karenah anak2..

especially the youngest one..

Nur Amirah nama diberi..

update tentang Amirah..

now alhamdulillah.. dah free diapers.. even malam masih kena pakai rite

tp siang skang dh tak pakai.. nak shi shi dah pandai pergi sendiri dan basuh sendiri.. syabas bete!!

yup.. i know its quite late sebab umur dia dah 3 tahun..

tp to me dah bersyukur sangat sebab Amirah kategori lambat bercakap

dan sampai sekarang masih pelat and payah tangkap

apa2 pun dah jimat duit UMMI beli pampers dia yg sebulan mau 3 packs okeh..

muka ceria naik LRT utk ke Ampang Park.. dinner at Pelita KLCC.. and jejalan at Berjaya Times Square (lain entry punya cerita..hehehe)

manja2 with UMMI..

p/s : walaupun ada 3 girls.. mereka tersangat melengkapi hidup!!

Monday, July 25, 2011

Formula Kejayaan

Mari kita bercerita tentang kejayaan. Kejayaan merupakan impian semua orang. Semua orang ingin berjaya. Ada orang mungkin ingin berjaya di dunia sahaja. Ada orang mungkin akhirat sahaja. Ada orang inginkan keduanya. Yang mana satu pilihan kita, kita yang memilihnya.

Banyak program motivasi yang meceritakan tips-tips untuk berjaya. Bermula dengan pemakanan yang sihat, tidur yang cukup, senaman setiap hari, belajar dengan kosisten dan macam-macam lagi. Pendek kata, andai kita menghadiri program motivasi, pasti jenuh tangan menulis dan menyalin tips untuk berjaya. Mudahnya, berjaya tidak semudah dikata =)

Kejayaan mempunyai daya tarikan yang unik. Semua orang akan tertarik kepada kejayaan. Cuma yang peliknya kenapa bukan semua orang berjaya?

"Kejayaan adalah tabiat!"

Orang yang berjaya adalah orang yang secara konsistennya berjaya. Keupayaan untuk menjadikan kejayaan itu sebagai satu tabiat adalah satu kejayaan sebenarnya.

Kejayaan itu bersifat 'konsisten dan terus', sebab itulah ia merupakan satu 'tabiat'. Tabiat itu adalah sesuatu yang selalu kita ulang-ulang dan akhirnya menjadi kebiasaan. Maka kalau kita selalu berdampingan dengan kejayaan maka kita akan sentiasa mengulang kejayaan.

Untuk mula berdampingan dengan kejayaan, mulakan dengan perkenalan dengan orang-orang yang berjaya. Memahami kehidupan orang yang berjaya akan memastikan kita jelas jalan untuk berjaya.

"Point yang kedua adalah kejayaan merupakan satu proses."

Proses memerlukan masa. Sabar dan istiqamah adalah dua persediaan diri yang perlu ada untuk berjaya. Semakin besar kejayaan yang ingin kita capai, semakin tinggi kesabaran dan istiqamah yang perlu ada dalam diri kita.

Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.

Cukup tepat sekali pepatah lama yang sudah berkurun usianya.

"Yang terakhir, kejayaan itu cukup untuk semua orang. Namun hanya yang berusaha untuk berjaya sahaja yang akan mendapat kejayaan!"


sumber : www.iluvislam.com

Saturday, July 23, 2011

Unforgetable Memories - Sukan Mini 2011

last week was the tiring week ever...cause everyday was having screening for our Sukan Mini..held on 16 July last week..

Alhamdulillah.. with our team effort and good cooperation.. our Green Team won 1st place in marching and canopy decoration.. so unexpected winning...seriously..

thanks to Ustaz Zahir for teaching students marching

also wore green as fanatics

yup... that was a last minute plans..which my 1st thought was.. wanted to wear them a hat and sunglasses and the idea of ​​wearing a triangular box is the result of my question to one of my BFF from my old school..and yes.. she given me the idea of wearing that... hehehe.. and alhamdulillah.. me successfully able to provide 20 slices before 3 am and came to school with sleepy eyes.. but what to do.. "saya yang menurut perintah"..I must say!!

Let's flashback

photo taken during screening day - facebooking.. hehehe

taking care of pupils who are not involved with screening

piece..chekgu azrine!!

with colleague..Cikgu Intan Shaeraz

an unforgettable memory.. hehehe.. Cikgu Rose was angry with me when I secretly snapping this pictures and I promised her not to upload this at FB and I uploaded here... haahaha

my crazy colleague.. Amanina.. so excited to blow the ballons.. "kita tak kawan sebab ko rumah kuning!!"

Cikgu Shukri was giving a briefing to the students for relay events (inila suami Syida Dangdut tau..xcaya tanya aku!!)

the athletes

while the students having briefing... we having our own photo shoot... hahaha

During Sukan Mini Event - 16 July

other than that.. we also got 'Senam Seni'.. something like aerobic... and FYI.. Awie's 2nd daughter.. also get involved in this performance.. so chomell!!

cikgu2 enjoying theirself!!

from right - my daughter won 3rd place in 80 m of tracks.. congrats!!

last but not least.. Green Team won 1st place in 4x50m and 4x80 meter of tracks.. congrats once again..

overall.. we won 3rd place and congrats to Blue Team for the big winning!!

Friday, July 22, 2011

'Awek' Zaman Sekarang!!

Zaman sekarang bukan main mudah nak dapat 'awek'. Umpama petik jari sahaja dah boleh dapat. Masakan tidak? Kenyit-kenyit mata sikit, bomkan ayat-ayat cinta sikit, 'confirm' dah boleh dapat.


Zaman sekarang bukan main mudah untuk dapat 'awek muslimah'. Mungkin tak semudah petik jari tapi kalau bijak bermain kata, cuba ucapkan ayat-ayat berbaur keinsafan sikit, tunjuk gaya penampilan yang nampak alim sikit, ucapkan kata-kata tazkirah 'confirm' dah boleh dapat.

Haih! Inilah yang terjadi apabila terlalu kerap disajikan program-program televisyen (drama/ realiti tv/ filem) yang konon-konon berbentuk keagamaan tetapi banyak yang tidak mengikut syariat.

Bagaimana boleh watak seorang ustaz dipaparkan sedang bercinta dengan seorang wanita 'alim'? Dan bagaimana pula sekumpulan pelajar mesir yang ditunjukkan didalam sebuah drama pergi melancong berempat ( dua lelaki dan dua perempuan) bersama-sama seolah-olah mereka tidak tahu bahawa perkara-perkara begitu boleh menimbulkan fitnah? (kerana bukan urusan penting)

Patutlah segelintir remaja yang tidak memahami konsep bercinta cintun menganggap bahawa 'couple' itu dibenarkan dalam Islam asalkan tak pegang tangan dan bersentuhan cukuplah untuk perkara itu menjadi halal.

Tetapi, zaman sekarang bukan main payah untuk kita jumpa dan miliki hati MUSLIMAH MUJAHIDAH SOLEHAH, kerana mereka ini bukan sebarang wanita. Mereka ialah wanita-wanita yg berpegang pada prinsip hidup! Bagi mereka ketegasan terhadap kaum adam itu adalah satu mutiara dalam hidup mereka ,sifat manja (gedik) terhadap kaum Adam yang ajnabi langsung tidak akan wujud dalam diri mereka! Inilah contoh MUSLIMAH MUJAHIDAH SOLEHAH! Jadi, wahai kaum hawa buatlah pilihan untuk berada di golongan wanita yang bagaimana. Saya yakin! Anda sudah mampu berfikir yang baik dan buruk tentang sesuatu perkara.

- Artikel iluvislam.com

Thursday, July 21, 2011

Wau Nasha Aziz Berlakon dalam Supermak!!


“Istimewanya drama Supermak, saya dengan rela hati nak pergi interview & casting kerana skripnya amat menarik. Sesuatu yang lain sebab saya terpaksa memainkan 2 karakter, iaitu seorang suri rumahtangga yang penuh dengan sifat keibuan di rumah, & seorang superwoman yang membanteras jenayah di rumah. Walaupun suami saya bekerja sebagai polis, dia tak tahu yang saya terlibat untuk menumpaskan penjenayah tersebut. Saya terpaksa coverline aktiviti ini daripada pengetahuan suami saya,” jelas Nasha Aziz mengenai wataknya.

cerita lebih lanjut klik : Oh Bulan

Posing At UIA / Lawa Jugak Yek UIA nih!!










ini entry bergambar sahaja.. no caption at all.. so sory.. chekgu azrine sakit kepala today due to low blood pressure.. have a nice Thursday uols..