U Click Me...I Click U Back

Friday, September 30, 2011

Nabil Raja Lawak Nikah


Hanya 2 kali lafaz, Ahmad Nabil Bin Ahmad, 28 atau lebih dikenali sebagai Nabil telah bergelar suami kepada Nazirah Binti Ayub, 23 dalam sebuah majlis akad nikah yang berlangsung di Majis Tuanku Zainal Abidin Putrajaya, tepat jam 5.16 petang tadi.

sumber cerita : Ohbulan

TAHNIAH NABIL DAN ZIRA!!

Thursday, September 29, 2011

Istanbul Aku Datang..

 Lisa Surihani.. Tomok dan Beto Khusyairi dalam Istanbul Aku Datang..




 gambar2 di atas diambil dalam fan page drama ni.. yang sedang membuat pengambarannya di Istanbul sekarang..

btw.. lawa giler Lisa Surihani.. 

p/s : teringin sangat nak ke Istanbul.. bila erk??



Kami Hanya Menumpang Glemer Anak2 Retis.. hehehe


 As salam.. 

entry tumpang glemer hari ni.. hehehe

actually aku saje nak action kat sini.. sek taman melawati 2 ni sekolah ramai anak2 retis.. 

aku letak sebahagian je la utk tatapan KOME.. hehehe *tetiba loghat perok daa*
sorry nama aku tak tau.. tapi dia jadi anak zamarul hisham dalam citer dengan fasha sanda tuh.. ala.. yg fasha jd cikgu tuh.. seyes aku tak hengat tajuk la.. forgetful!!

 ha.. kome.. ni la anak awie.. yg pompuan tu tau.. yg pegang sepanduk.. anak awie dengan arni.. anak sulong dia.. darjah 4..yg kedua darjah 3.. yg tu aku selalu jumpa sebab aku mengajar petang..

yg ni tak payah laa aku nak citer ekk.. semua orang kenal dia.. dok??
kata glemer and penuh kontroversi.. yess.. kawan aku tu tumpang glemer diala tu.. maklumla kawan aku ni guru kelas anak watie elite ni.. eh.. tersebut nama plak.. hahaha..blh dikatakan watie elite ni sokmo mai sek ambik anak dia.. kalau tak dia.. Joey yg dtg ambik.. tiap2 hari kami dapat nengok.. tak sentap pun sbb dah biasa sangat nengok.. hhuhu

bukan deme ni saje kome retisnya.. macam aku sendiri mengajar anak Kartina dengan Rizman Khuzaimi.. anak bongsu kot.. tahun 2..

anak Ainina Ahmad B dengan Rahmat Mega.. anak Khairil Anwar.. cucu Abu Bakar Omar.. dan ramai lagi la.. yg aku takdan nak hengat le kome..


thanks for reading and dropping by..

Wednesday, September 28, 2011

Wordless Wednesday #8

 kepenatan semalam masih terasa.. nak dekat kul 11 malam baru sampai rumah

akan cerita details tentang convo saya di lain entry ye...

Wordless Wednesday #7


KITA MINUM DULU!!

Tuesday, September 27, 2011

Today is the day - 27 Sept 2011

Gambar masa mengambil jubah khamis lepas

tak sangka sebab dapat jugak pakai jubah UKM.. dan merasa berkonvo sebagai seorang Sarjana di UKM.. dan menjadi Alumni UKM.. alhamdulillah.. semoga semangat aku utk meneruskan ke tangga yang lebih tinggi akan tercapai.. amin..

akan berkonvo pada sidang ke-8 tepat pada pukul 1.30 pm..
doakan aku ye kekawan..:-)

thanks for reading and dropping by...




Monday, September 26, 2011

Dato' Ct Lancar Album Inggeris

As salam..

wau.. sekarang Dato' Ct dah ada album Inggeris, All Your Love..
aku penah dengar sekali lagu Stand Up.. sedap gak lagu Inggeris CT nih..

album ini di lancarkan petang tadi.. Dato' CT anggun bersut merah dan bertopi hitam.. cantik sangat!!


Album ini sememangnya menarik, dengan lagu-lagu yang segar dan hip. Lagu favourite kami ialah “Stand Up”, “All Your Love” dan “Nobody Else”.

sumber berita : beautifulnara.com

Alhamdulillah.. seorang lagi hamba Allah mengenakan hijab...


semoga berkekalan ye Diana Amir..cantik sungguh kalau artis2 kita ni bertudung...

sumber : Oh Bulan

Sunday, September 25, 2011

Got Mild Cracked - Tangan Athirah Kena Simen

Sesapa yg belum tahu what had happened to my 2nd daughter.. uols can read HERE

so selepas dapat panggilan.. esok tu terus pergi ke unit emergency with Dr. Khoo's letter as a reference..

then sekejap je Dr panggil for further check up..

as i assumed.. the Dr might do the 2nd x-ray for confirming the details of the letter by Dr. Khoo..

then YESS..got mild cracked on her left hand bone...

apa lagi.. kena simen la.. nasib dapat jugak detect the crack.. even dah 6 days ago..

mujur Athirah kecik lagi.. so tulang dia cepat tumbuh baru.. so nothing serious to be worried.. hopefully..

doakan anak aku cepat sembuh ye readers...

taken after had lunch nearby HKL

thanks to the staff of Emergency Unit (HKL) for being such a good and efficient workers...

p/s : HKL is improving their service...

Saturday, September 24, 2011

Norman Sah Bergelar Suami Kepada Memey Suhaiza

sumber gambar : AnnasEaskey Photography

KOTA TINGGI 24 Sept. - Ikatan pertunangan yang terjalin sejak 13 September tahun lalu, antara pelakon Norman Hakim, 35, dan Memey Suhaiza, 23, akhirnya termeterai di gerbang perkahwinan apabila pasangan itu selamat diijab kabul, di sini hari ini.

Majlis pernikahan pasangan tersebut dibuat secara sederhana di kediaman Memey di Felda Tenggaroh Selatan 1, di sini kira-kira pukul 5.10 petang dan dihadiri oleh ahli keluarga kedua belah mempelai.

Pasangan tersebut dinikahkan oleh jurunikah Mukim Kambau, Zulkipli Tarmizi dengan mas kahwin RM22.50. - Utusan



Open Houses @ SKTM(2) - Part 1

As salam...

hari ni ada LADAP kat sekolah...hai la Sabtu pun kena gi sekolah.. penat jugak sebab 6 hari kena bekerja..

LADAP 1 murid 1 sukan..

layankan aje.. dasar2 kerajaan ni sometimes membeban benda yg dah sedia membebankan..

nak wat camne.. KAMI YANG MENURUT PERINTAH!!

entry backdated ni.. lama dah kejadiannya.. seminggu selepas raya kot...

SKTM2 ada buat jamuan raya besar2an utk semua guru dan ibu bapa..

memang banyakla makanan.. tak termakan aku..

terlalu banyak sangat makanan sampai tak tahu nak makan benda apa dulu...

ada soto, mee kari, nasi tomato, nasi dagang hasil tangan our GB.. sedap.. sate..dan banyak lagi.. ada yg aku tak tahu pun..hahaha


banyakkan??

geng2 aku tak join mostly sebab dorang ada open house kat tempat lain.. actually aku pun takde plan nak gi.. tp sebab sorang kwn Nina sms kata nak join so.. aku joinla..

gambar with kak fizar.. tunggu Nina belum sampai lg masa ni..

nasi dagang by our GB.. mabeles!!

with Nina and Kak Fizar... geng meja bulat yg lain tak datang..tak besh!!

dah gelap..nak balik dah.. Jamuan mula kul 5ptg.. aku sampai nak dekat kul 6..malam tu ada solat hajat utk UPSR oleh parents dan guru2 yg nak join..

my precious ever...:-)

thanks for reading and dropping by...

p/s : tunggu lagi satu entry open house guru2 petang / farewell to our friend yg dapat bertukar ke JB...



















Friday, September 23, 2011

Mood Bengang / GH Penang Tak Efficient Langsung

As salam..

actually malas nak citer pasal benda ni..

tp nak luahkan jugak kat sini sebab dengan blog saje aku dapat meluahkannya buat masa nih..

last weekend we went to Penang.. berlaku satu kemalangan kat anak aku no2 atirah..

someone main2 sadung kaki.. then atirah jatuh.. kebetulan jatuh kat tangga..

and kepala dia benjol.. mujur tak kena mata.. and tangan tak leh bergerak sebab sakit sangat.. menangis2 tak benti2 ank aku..

kami gi GH Penang.. xray semua.. nak dekat 6 jam kami dok kat emergency tuh..

selesai xray semua.. one of the pembantu perubatan cakap.."tangan anak puan okeh.. xda retak takde patah ke apa.. puan boleh balik la camtu"..

aku pun dengan muka blurrnya oklakan.. dah dia pun siap tunjuk xray tu kat aku.. aku mana pandai nak tengok2 ni.. so dengan takde bandage ke anduh apa.. ubat sirap panadol je.. kami balik terus ke KL..

otw balik tu Mr Hubby plan nak bawak gi urut la sebab dah terseliuh urat tukan..

so sampai KL.. kami bawak her berurut 3x berturut2...

then semalam..kat sekolah anak aku menangis katanya berdenyut2 sakit tangan dia..
ada sorang ustaz tu pandai urut.. dia tengok tangan anak aku bengkak sebelah.. hmm.. susah nak komen sbb aku tak biasa alami benda2 camni..

then tadi.. aku received call from 1 of the Dr from GH penang... Dr Khoo.. tetiba dia cakap report xray anak aku baru sampai.. aikk.. bkn ke hari tu dia cakap takde apa.. boleh balik.. kenapa tetiba ada report lak...

macam nak cover salah dorang je.. kurang asam jawa betul!!

then DR Khoo tu mntk alamat email aku.. siap attached gambar xray tangan anak aku.. dan suruh buat susulan dengan pakar tulang kat HKL..

kalau korang berlaku benda2 camni.. apa perasaan korang..??

gambar xray yg diemail oleh Dr Khoo

no wonderla bengkak..

p/s : tak semua GH bagus..tp apa yg aku nampak GH Penang one of the worst!!

Bajet 2012 - Bonus atau Kenaikan Gaji Pilihan Anda??

Datuk Seri Najib Razak sedang mempertimbangkan bonus lumayan atau kenaikan gaji bagi 1.3 juta kakitangan kerajaan bakal diumumkan menerusi Bajet 2012 untuk menangani kenaikan kos sara hidup dan juga menjamin sokongan tenaga kerja sektor awam pada pilihan raya umum ke-13.

Kami difahamkan perdana menteri telah meminta Kementerian Kewangan agar mengkaji kos kedua-dua opsyen itu.

Langkah itu mirip pendekatan diambil bekas perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi pada 2007, setahun sebelum menjelang pilihan raya umum ke-12.

Ketika itu Abdullah mengumumkan kenaikan gaji bagi 1.02 juta kakitangan awam sehingga 35 peratus dan menaikkan kadar bantuan sara hidup sebanyak 100 peratus.

Sekiranya anda kakitangan awam kerajaan dan diberi pilihan, mana satu yang menjadi pilihan anda.Kenaikan gaji untuk kakitangan awam? Atau bonus dari kerajaan?

Mana Satu Pilihan Anda?

Thursday, September 22, 2011

My BFF yang KAKI POSING... sayang uols!!

As salam..

dah lama teringin nak buat entry pasal BFF nih..

sebab aku seorang cikgu.. maka BFF aku mostly cikgula.. dah lama dok sekolah.. macam rumah kedua dah sekolah ni.. hehehe

yg syoknya dengan BFF ni.. dorang semua sekepala dengan aku.. kalau bab posing2 ni muka dorang jela selalunya..semua KAKI POSING gituuu...

jom usha gambaq!!

this is my very best friend.. called her Hanny Bunny.. even she is younger than me.. but always IN with me.. sayang u Hanny Bunny!!

yg dua sebelah kiri ni pangkat kakak2 to us.. yg kiri sekali kak fizar.. aku suka sangat ngan akak ni sebab dia gelak je manjang.. pantang buat lawaks.. apa2 lawaks dia layan je.. dia tak banyak cakap tau..

yang tengah tu kak rose.. kakak kesayangan aku.. sama tahun mengajar di SKTM2... kalau korang tgk muka dia mmg garang..budak2 tengok apa ntah lagi.. hahaha.. ramai murid takut ngan hakak ni.. hehehe.. tp paling besh kawan ngan akak ni.. dia pandai masak.. banyakla benda aku suka tanya dia pasal masakan ni.. besh la u kak!!

yang belah kanan ni Efa..dia ni cool gila babas punya manusia.. aku suka kawan ngan dia.. pangkat adik2 gakla ngan aku.. kelakar gak minah ni.. hehehe..

yang kiri tu Hajar dan sebelah kanan aku yg come lote ni Nina... kawan gelak2 ngan gosip2 aku.. mmg besh la melayan minah dua ni..

kan aku kata kami semua ratu posing SKTM2.. hehehe..

kat kantin pun sempat kami berposing sakan...

sebelum balik.. hahaha.. sempat lagi kan??

thanks for reading and dropping by...

p/s : korang ramai tak BFF.. aku harap BFF aku kali ni sentiasa setia bersama.. and hope sangat our friendship will never end..

BE ke3 daripada Nuffnang!!*thanks Nuffnang*

as salam...

mood riang gumbira sebab bukak2 nuffnang.. tengok2 dah ada BE ke 3..duit dari 2 BE tu dah makin naik even tak banyak pun..

*mood senyum sampai telinga*

thanks for reading and dropping by...;-)

Wednesday, September 21, 2011

Worldless Wednesday #6

19 Sept 2011 - Majlis Penutupan Bulan Kemerdekaan SKTM2 2011

thanks for reading and dropping by...

Kenapa Fida (Kasih Alya)Tayang Rambut??


????

sumber : Beutifulnara

thanks for reading and dropping by...

Tuesday, September 20, 2011

My Nephew's Wedding - 17/09/2011








As salam..
sory for late update.. *budget mcm ada yg tunggu ko update erk*
banyakla pulak perkara berlaku lately.. so have to focus on that 1st..
last Saturday we had nephew's solemnization at Kg. Nibong Penang...
so kami gerak dari KL on Friday.. terus ke Bt. Kawan.. tido kat rumah anak tiri aku..

esok pagi2 seawal 8.30 pagi kami dah gerak ke Jambatan Pulau Pinang utk menunggu our siblings and relatives untuk berconvoi ke Penang...

sebelum gerak lepak pekena teh tarik mamak sebab rombongan pengantin lelaki yang lain lambat lg nak sampai... hehehe

sampai di Masjid Kg. Nibong untuk acara akad nikah... sempat lagi snap2 gambar berposing sakan

di antara hantaran.. sebab kat sana tradisi hantaran di beri masa bertunang...

pengantin lelaki.. my nephew.. sebelah Mr Hubby...

pengantin perempuan.. Zura.. chomelkan??

aku bersama ipar duai dan anak sedara.. semua belah husband.. I muda than dorang.. hahaha

posing ngan anak dara kecik.. anak dara beso main sakan kat luar.. haru..

tok kadi mengisi borang.. lama betui nunggu masa nak diakad nikahkan...

finally...

husband and wife... congratulation to both of u.. semoga kekal abadi!!

sesi penyerahan mas kahwin..

the sweetest couple..

persandingan belah perempuan di Kg. Nibong, Penang.. orange theme..

sesi potong cake.. with pinky theme

Thanks for reading and dropping by ...