Followers

U Click Me...I Click U Back

Wednesday, March 28, 2012

MISTERI DISEBALIK KASUT TUMIT TINGGI


Ramai yang tak tahu,terdapat penyakit yang tersembunyi disebalik kasut tumit tinggi ini
kasut tumit direka untuk menolak dada ke depan dan punggung ke belakang sehingga spina terkeluar daripada kedudukan asalnya dan menimbulkan masalah kesihatan bukan sahaja kaki tetapi keseluruhan badan.

jika memakai kasut tumit tinggi terlalu lama sangat akan menyebabkan kencing tidak lawas .masalah belakang dan tulang pinggul.

selain itu juga boleh menyebabkan kesakitan pada rahang ,leher dan kepala.

isi yang nak highlightkan ialah “kasut tumit direka untuk menolak dada ke depan dan punggung ke belakang”
ini yang menjadi misteri sebenarnya...
adakah pereka kasut tumit tinggi ni sengaja mencipta kasut bertumit tinggi untuk memaksa perempuan menonjolkan payudara mereka dan menonggeng punggung semasa berjalan?? 

*nasib tak suka heels.. huhu*

9 comments:

inazamri said... Reply Comment

akak pakai heels ni time age 20an je tu pun tak lama.
Lenguh kaki.maklum dah mak2 ni jalan pun bersepah je.

Afida said... Reply Comment

terima kasih utk info...fida pun pakai kasut tumit tinggi sekali skla jer :D

Mama Zharfan said... Reply Comment

me jenis tak boleh pakai heels sbb jd lenguh and sakit kaki hehehe

nur anis said... Reply Comment

dah lama tak pakai heels..sekarang lebih pentingkan selesa dari bergaya..hikhik..

mizzura said... Reply Comment

hahaha..persoalan adakah ...utk dada tonjol and muntut tonggek tu sgt kelakar...gelak baca..yelah kan...kalaula pencipta nya laki..mmg saja je dia nak eksploitasi wanita kannn..eee..

jrg pakai sbb naik tren g kerje..takde masa nk kedek-kedek..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

mujur sy bangsa seret selipar jamban HAHA

Zainur said... Reply Comment

Saya suka beli tapi pakainya tidak...time kawin dulu aje pakai itu pun mcm nak jatuh...hikhik... tp mmg betul kak sy rasa bila pakai heels mcm jln punggung tertongek sikit maybe sebab sy tak pandai balance badan

ReeneeRaaid said... Reply Comment

sy pakai heels bile mood gedik dtg :P

Si DauN CeRi said... Reply Comment

mmg ada kebenarannya tu.. hmmm kena kurangkan pki high heels ni.