Followers

U Click Me...I Click U Back

Saturday, March 17, 2012

Sifir Gaji Baru SSM 2012

SIFIR GAJI BARU SSM 2012.. 






sama2la kita bersyukur...:-)

sumber : SINI

9 comments:

Mama Zharfan said... Reply Comment

tapi mcm tak tau bila yer benda ni akan take effect..?

Muhammad Saiazuan Norhalik said... Reply Comment

hmm tak paham macam mana nak kira..

Liyana Zahim said... Reply Comment

Sy kalo nmbo mcm ni terus rasa nk sawan buih tgk.. Hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

untunglah pd mereka yg terlibat.rezeki murah

PUANSTOBERI said... Reply Comment

rasa cam SBPA ari tu lg tinggi. Tp entah la...tgk je la slip nati apa terjadi...

*pasrah utk redha...*

Pen Biru said... Reply Comment

ini lebih adil dari spba yg nampak2 sgt hny menguntungkan org yg di atas..

Hanis MY said... Reply Comment

huhu tak faham la... SBPA tu mcm tergesa2 sgt kan alih2 berbalik pada SSM jugak... tapi masih tak faham, apapun syukur alhamdulillah...

Anonymous said... Reply Comment

salah ni... sebabnya..
1. gaji akhir tak akan sama bagi pekerja baru dgn pekerja lama
2. gaji orang yang duduk di P1T4 + 13%, tak sama dengan gaji P1T4 tahun 2015. banyak bezanya...

secara kesimpulannya, jadual nie tak adil untuk kakitangan senior, thats why jadual nie tak logik.

kerugian said... Reply Comment

saya mcm setuju dengan puanstoberi, bila calculate pakai sistem ssm baru, nmpak gayanya lebih sikit dari sbpa (dkt 200++). sape yg rugi skrg taktau la kita ka org pangkat tinggi? sbb ramai yg xpuas ati degn org pangkat tinggi sgt, dorg naik sikit ke byk ke dorg tetap gaji besar, yg skrg ni kami yg pertengahan ni (gred 27-41) yg rugi...