Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, June 25, 2012

Day 4 | Tangkuban Perahu

As salam..

*awas..entry banyak gambar..jangan muntah hijo k*

hari ke-4 di mulai dengan perancangan kami untuk ke Tangkuban Perahu.. sebab tahun lepas kami datang ke Bandung tak sempat ke sini.. so tahun ni pergi lagi sekali.. alhamdulillah dapat jejak kaki ke sini..

wajib bergambar di sinikan??


sebelum berangkat..haruslah bersarapan dulu di hotel dulu.. isi perut itu wajibalghunnah!!

beg yang sudah beranak pinak.. bagus.. kami semua datang dengan 1 beg je memasing.. balik semua pakat bawak lebih dari 1 beg.. itulah penangan datang ke Bandung.. shopping is a MUST!!berat untuk semua tuh harus tidak lebih 60kg okeh!!

bergambar kenangan dengan adik2 yang bakal balik Malaysia dulu.. flight dorang kul 2.30ptg.. haruslah awal bergerak ye dak??

sebelum naik van..harus bergambar kenangan depan van Pak Agus dulu.. yeahhh!!!

muka memasing fresh je sebab pagi2 kul 7.30 dah bergerak ke Tangkuban..hehehe

finally.. we made it.. jejakla kaki kami ke Tangkuban Perahu, Bandung!!

crater at Tangkuban Perahu.. tak berapa bau sangat sulfur dia.. ramai yang kata bau dia kuat jugak.. ke hidung aku dah kurang deria bau??hmm..

harus ada gambar syok sendiri gitu!!

another gambar syiok sendiri..hahaha

wajibkan bergambar kat sini.. ini bahagian bawah masa mula2 baru sampai.. pak agus stopped by supaya kami boleh rakamkan kenangan kami di sini.. hehehe..

us!!

ni dah sampai atas.. wajib juga bergambar di papan tanda nih..bukti we we here!!

ibu mengandung dah capek!!

sengihla ko sorang2 situ.. bergambar sampai lebam..hahaha

datang sini kena ambik gambar kenangan bebanyak.. sebab Tangkuban Perahu ni landmark Bandung.. so harus mencipta kenangan sebanyak mungkin di sini..yezzzaaaa!!

me with kak waliz and kak mas.. my dear sisters!!





setel bergambar berlatarbelakangkan kawah tuh.. kami pun jejalan cuci mata menengok barangan yang dijual di sini.. dekat sini kena bargain giler2.. kalau dorang letak harga.. kita tawar sampai dapat separuh harga..itu tips yang diberikan oleh pak agus.. dan we did it.. tak bagi kami blah camtu je.. mulala dia manggil..hehehe

lagi satu kalau datang sini jangan sesekali rajin melayan jurujual2 yang tak bertauliah kat sini.. once kita layan.. akan berduyun2 la yang mai.. abaikan aje.. dan please.. keringkan hati uols untuk membeli souvenirs kat sini k.. kadang2 harga dia tak masuk dek akal..be extra carefull!!




syiok2 menerai!!








kat sini adalah aku beli t-shirt cetak Tangkuban Perahu untuk anak2 aku.. untuk diri sendiri tak dapek nak nolong.. tak sesuai untuk ibu boyotan okeh.. nak beli jugak macam tak berapa berani.. takut lepas banak tak muat daaa...

banyak gambar lagi.. tapi tak larat dah nak upload.. huhu..

cukupla kot..nanti saya sambung lagi  aktibiti makan jagung manis selepas turun dari Tangkuban Perahu nih..k..

til then.. thanks for reading uols..





11 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

syioknyaaa jenjalan sini..nak pegi jugakkkk!!!

Mama Zharfan284 said... Reply Comment

waaa me baru baca entry u holiday2 ni :) :) syoknya shopping2 tu..and u nampak glowing ajer even preggy pun *jeles kay hehehhe

Asmara said... Reply Comment

tak pernah sampai pun. balik msia nnti, teringin jugak nak pergi. :D

Yasmin Aris said... Reply Comment

sronoknye cekguuuu !!
lawa sgt baju2 dia .hehe
nnt nak ajak mak abah gi holiday sini la :D

Aku Ibu Muda said... Reply Comment

enjoy reading ^_^

Teratak Hami said... Reply Comment

Nak gie jugak !!!!

Cik Pulau said... Reply Comment

bestnya kak.
harap one day nt peluang sy pulak ke sana.. hehehe

LYAfrina said... Reply Comment

teruja tgk percutian ni.. myeronokkan dpt knl tmpat org kan.. lya jgn kata luar negara.. dlm malaysia pon x hbis lg... ermmm... itu ok la.. dlm negeri ndiri pon... xhbis tawaf..kalo ke KT..msti sesat.. hehhe

Ardini Humaira said... Reply Comment

teringin dni nak g jenjalan... tunggu next year masa cuti sekolah bulan 3 :D

Liyana Zahim said... Reply Comment

bestnye cuci mate kat blog ni.. eh sy nmpk baju ke selendang tu cantiknye!

Hanis MY said... Reply Comment

Best2 i likee kenangan dgn akachan gitu