Followers

U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 26, 2012

Scan at 21 Weeks dan Jantina

As salam.. entry basi actually..

sebelum saya berlepas ke Bandung.. saya ada appointment dengan Dr Salleh di Pusrawi..

alhamdulillah.. sekarang dah 23 weeks dah.. masa check up ni..21 weeks.. beria2 dan excited sebab saya tak sabar nak scan jantina baby actually..kebetulan Mr Hubby ada kat Kuantan masa ni..maka saya bawakla ketiga2 anak saya sebagai peneman dan penguat semangat saya..

masa scan tu Dr Salleh cakap semua ok.. baby sangat aktif dan tak dok diam sungguh.. bergerak2 hisap tangan segala bagai..bagi saya normalla baby aktifkan??

then saya terus tanya.."DR..boleh tahu jantina baby tak?"

then DR cakap.."oh ya.. u got 3 girls rite.. for sure u nak boy plakkan"

godek punya godek pakai benda sejuk tu namanya kurang pasti plak..DR cakap.."u guest what?"

"perempuan lagi ke DR"..saya tanya agak cool la masa tuh

"awak kena belanja saya makan nih"..Dr Salleh said..

masa tu macam nak menitik air mata.. tak tertahan..dahla Mr Hubby tak de.. memang agak hiba giler masa tuh.. penantian hampir beberapa tahun akhirnya membuahkan hasil.. finally..alhamdulillah.. tq Allah for giving me opportunity to have a baby boy this time...syukur tak terhingga..(sory saya terlebih excited..abaikan)

gambar scan yang kedua kat atas tu yang Dr tandakan 'T' tu ialah t*&^r baby.. Dr Salleh suruh tunjukkan kat Mr Hubby.. hahaha

terima kasih yang tak terhingga kepada those yang mendoakan saya bakal dapat boy this time..really appreciated.. billion TQ!!

chekguazrine ~ orang kata pregnant baby boy perut kecik erk??

me at 23 weeks..gemuk kan??

12 comments:

Teratak Hami said... Reply Comment

Tahniah !!!!
Happy for you. Now musim boy rasanya ... akak nervous jugak ni even masa scan doktor kata insyaAllah 100% boy tapi tu skali jek nampak. Scan lepas2 tu dah tak nampak ... nervous, nervous !!

Ardini Humaira said... Reply Comment

dni pun baby boy :D

Matjoe said... Reply Comment

finally. tahniah, jgn belanja doktor saja, belanja nurse kt situ sekali. haha

mama pipie said... Reply Comment

congratess yer.. mama amik berkat sket eh

Cute Mum said... Reply Comment

TAHNIAH..
dapat baby boy..
cute mum bakal dapat baby girl..
cubalah scan 3d/4d.. hasilnya memang puas hati..siap nampak jelas apa baby buat..
lagi2 menanti anak boykan.. mesti lagi teruja nak tgk lebih clear..

mrs kayrul said... Reply Comment

tahniah kak...mesti anak2 lain gembira bakal dapat baby boy...ada la kawan main hubby nanti ye

Aneka.Sulam.Lace said... Reply Comment

Alhamdulillah..SHAH RUKH KHAN junior otw..moga u n baby sihat2 selalu..

LYAfrina said... Reply Comment

SEronok baca org citer ksah mgandung ni..
wah..tahniah..penantian nk baby boy.. lya doakan baby sihat & mbesar dgn baik..amin

IntaNBerliaN said... Reply Comment

bestnya... finally dpt gak boy.. tahniah :-)

emmm psl perut kecik tu babby boy, saya tak pasti lak, sbb ms sy prgnant 1st baby.. perut kecik tapi girl.. yg biras lak, perut besar boy...

emmm rasanya perut kecik n besar ni xdapat nak tentukan jantina kot.. :-)

Lizan said... Reply Comment

theeee theeeee... tak alooo nampak bebird.... tahniah la chekgu... rasa nak masuk dalam perut suruh dia keluar time ni jugak...mesti cute gila macam kakak2 dia.

Zainur said... Reply Comment

wahhh boboi...best2...tp kan akk sy tgk gambar scan tu pusing sana pusing sini....tp sy tak nampak apa2...ngok ngek betul...huhuhu...

Ezna said... Reply Comment

Tahniah.....boy akhirnya ...alhamdulilah :-)