Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, July 23, 2012

Menu 1 Ramadhan | Simple

As salam

hari ke3 di bulan yang mulia...

alhamdulillah.. dah 2 hari saya berjaya puasa dengan jayanya..tapi memang kena tido la siangnya ye.. hahaha.. kalau tak sure penat nanti nak bersilat di dapur..

actually saya ada semangat berkobar2 untuk memasak menu2 istimewa kononnya di bulan mulia nih.. cuma kudrat yang membataskan saya.. uhuk.. macam2 masakan dan makanan bermain dalam fikiran almost every day.. semangat sungguh!!

1st of Ramadhan.. saya teringin nak makan mee goreng basah.. tanya anak2.. semua setuju.. Mr Hubby plak takde...bekerja.. so senang sikit kalau plan nak buat menu simple2.. kalau beria sangat nanti kompem tak habis.. tak baik membazirkan??


saya buat dalam 1 bungkus je.. tapi habis licin as memasing anak2 saya bertambah2 sorang 3 pinggan.. saya sendiri makan sepinggan je dah tak boleh masuk..huhu

yang paling dasyat makannya ialah orang yang kononnya pose!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 *
*

 ini budak tecit pun 3x tambah wooo...hahahha

chekguazrine~ semalam kononnya nak masak nasi minyak.. kena postponed menu tu on next weekend sebab semalam berbuka di Subang..bersama anak2 Mr Hubby...

15 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

mee goreng basah pon dah termasuk dlm list menu sy nak masak utk ramadhan ni..tiap kali tiba bulan pose penat nk pikir menu spesel hihik

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Rina Avail - nanti jangan lupa tayang kat blog k..hehehe

msredcheesecake said... Reply Comment

WAA...SEDAP NI KAN? SIMPLE N SEDAP...

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@msredcheesecake..yg simple tu yg sdp..

Kesuma Angsana said... Reply Comment

simple but sedap ni! KA suka kalau anak2 makan sampai habis hehehe

Nana said... Reply Comment

simple tu la yg sedap kan
semalam dok goreng telo kasi mia makan nasi ngan kicap telan air lior hahahahahhaaa

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Sedapnyaaaaa!

si comel tu nampak berselera betul..hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@kesuma..happy je kan tgok dorang mkn licin apa yg kita masak..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@nana..uiii..mmg sdp tu nana..ns ngn kicap..walahhh!!

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@sherwiena..yg kck tu mmg suka mkn..hehe

Hanis MY said... Reply Comment

tabik la kat sis tgh sarat2 pun leh masak mcm2 dak tecit tu mmg comei geram tgk... sekali sekala best apa berbuka di luar...

Asmara said... Reply Comment

mee goreng pun dah menyelerakan sangat kan! tetiba rasa nk masak mee goreng la ptg ni. hihi..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@hanis..rajin sbb ank2 nk mkn..hehe

@asmara..mee goreng bt basah2..ank2 saya layan..

Fuza said... Reply Comment

Memang sedap uols.. Tak kira..kena repeat masak lagi k

mama tisya said... Reply Comment

yum2 mee goreng