U Click Me...I Click U Back

Tuesday, August 14, 2012

30 weeks!!

 As salam..

patut ada entry 29 weeks..tapi tak sempat daa nak draft..maka jadila entry 30 weeks sebab minggu ni saya genap 30 weeks.. alhamdulillah..

latest check up was last weeks.. on thursday.. tu pun postponed sebab saya terlupa supposedly on 2nd.. tapi bila bulan puasa ni badan jadi lemau..segala aktiviti melibatkan otak pun dah tak berapa nak berfungsi dengan baik..pfffttttt..haru!!

so telefon pusrawi mintak tukar appointment.. buat appointment baru yang make sure Dr Salleh is available on that day..

saya pergi bertiga je dengan Mr Hubby dan Yaya si kecik..

alhamdulillah.. walaupun lama jugak menunggu sebab Dr Salleh bertugas di wad..still tunggu jugak sebab nak jugak appoint dengan beliau..
 
berat saya turun 1kg..Dr cakap sebab puasa.. iyekan aje.. nasib takdela kena marah ke apakan??dan Dr bagi lampu hijau untuk teruskan dengan puasa.. syukur.. dan berharap lengkap sebulanla kan..hopefully..insyaAllah..
 
berat baby dah 1kg Dr cakap.. dan degupan jantung semua cantik.. cuma baby masih songsang..masih kepala di atas.. tapi like Dr Salleh said..too early to worry... sebab normally baby 29weeks belum pusing lagi.. dan saya pun penah mengalami kes yang sama sesama mengandungkan 2 anak saya sebelum ni.. bila by the time nak deliver..alhamdulillah.. baby engaged elok je.. hope takde apa yang serius..

doakan kesihatan yang baik untuk saya dan baby ye..

 me at 30 weeks..


6 comments:

Cute Mum said... Reply Comment

dah pergi check up 30 weeks yer..
uyum esok check up 35 weeks.. dah makin dekat rasa berdebar pula.. lagi2 sebab nak raya kan..
hope semuanya ok kan..

eima said... Reply Comment

comey die berfareeda ....
insyaallah tak de pepe tu

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Cute Mum

belum..last check up was 29 weeks.. nanti lepas raya ada appointment lain..

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

wah awak dah 30 week ke..tahniah! dubdapdubdap..hari semakin hampir..hehehe

awak nampak berseri2lah..hee ;D

Hanis MY said... Reply Comment

Bestnya sis tak naik sgt bdn menten je take care!

ummiarissa said... Reply Comment

semoga selama tsemuanya ye chekgu...