Followers

U Click Me...I Click U Back

Wednesday, August 29, 2012

Ceritera Shopping Raya!!

As salam..

actually cerita dah basi..tapi nak jugak jadikan kenangan dalam blog kecik saya nih.. kenangankan..ini je tempat yang boleh diabadikan..heehhe..

nak kata beria2 shopping raya tak jugak..cuma cari beberapa lagi helai baju anak2 untuk dipakai semasa raya.. 

sebahagian saya dah beli masa bentang paper di Bandung dulu..so cari 2-3 pasang seorang cukup dah kot..

paling penting dapat juga ke Sogo cari keperluan baby dalam peyut.. wajib tuh..bagi kuat semangat sikit..jangan langsung tak bersediakan??buatnya bersalin awal..hahhh...cane??

tapi bila sampai sogo..sesak yang amat kat bahagian bawah..punyala ramai umat manusia..wuwu..nasib saya naik kat department baby takdela ramai sangat dan sesak..masa time bayar pun tak sesak dan tak perlu beratur panjang..alhamdulillah..

sebelum pergi Sogo saya ke KWC dulu.. cari baju anak2 dulu..kebetulan tak pernah ke situ..so ajak Mr Hubby pergi situ dulu..saje nak tengok best tak tempat tuh.. pendapat aku..cam biasa jek..lebih banyak baju orang dewasa than baju budak2..so 35% je tercapai apa yang dihajati untuk anak2..huhu..

next time kena pikio banyak kali nak ke situ.. sebab tak best!

 sempat bergambar di luar KWC sebelum gerak ke sogo..

then kami terus ke Jalan TAR dan misi mencari parking pun mudah.. alhamdulillah.. cuma berjalan agak jauhla sikit..merungut jugak anak2 sebab penat berpuasakan..nak parking dekat2 ngan sogo memang takdela..parking dalam sogo mahal sangat dan tak berbaloi kot..huhu

selesai shopping baju baby di SOGO..kami terus gerak ke Ibramsha untuk berbuka puasa di sana.. malangnya tempat penuh..dan saya cadangkan supaya husband tapau dan just makan di open air berdekatan dengan panggung wayang tamil..betul2 depan kamdar..

 anak2 kepenatan menunggu saat berbuka puasa.. hehehe.. sesekalikan berbuka open air camni..seronok jugak..

takde apa nak buat...posing2 jela..hehe

gambar makanan berbuka tak ambik sebab masing2 kelaparan.. huhu

selesai makan.. kami tumpang solat di surau berdekatan dengan kamdar..

dan Mr Hubby eager nak tgok Lee Chong Wei vs Lin Dan di Olimpik London malam tuh.. maka kami singgah minum teh di Lotus


beria2 Mr Hubby menonton..hehehe..saya hanya lihat dari jauh je..dan mintak Athirah tolong update..hehehe
 
boring2 menunggu...takde keje nak buat..posing2 jela..muka mak yong pun dah kepenatan tuh..huhu

sampai rumah je semua terlentang kepenatan..huhuhu..kesian anak2..nasib esok tu ahad..bolehla lepas sahur tido balik..:-)


12 comments:

mama tisya said... Reply Comment

dh lama tk soping kt sogo..sesak ler situ...suka p jusco je

Pen Biru said... Reply Comment

2thn lpas sempat jgk shopping kat TAR n sogo...manusia punya ramai..aduh...

slmt hr raya :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

wajah keletihan tp nmpk puas bershopping..hehe.

sejak ramai anak ni saya park dlm kat sogo je rine.tak larat nak menapak dah.dulu anak sorang dua kemain menapak jejauh.skrg mmg mls.klu hubby parking jauh mmg muncung pjg la mulut ummi.

Kesuma Angsana said... Reply Comment

gagah juga nak g bershopping2 ni yek! hehe

Hanis MY said... Reply Comment

Sis sgt menten ok! Cun melecun tk nmpk mck preggy pun

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@mama tisya

sogo sentiasa ramai orangkan??tpi banyak barang yang best2 kat sogo..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Pen Biru

kalau gi ngan anak2 lagila terukkan pen biru..huhu

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Hanis MY

hehehe..kembang sat g..tu akak main sorok2 perut tuh..hahaha

Nad @ MamaZN said... Reply Comment

salam kenal dr blog nana :)

tak nmpk cm preknen pun! hihihi...

chekgu, nk tnye, bleh kasi link kawan chekgu yg jual baju kurung dr vietnam rm99 x?
mcm berkenan jek..
td tgk chekgu komen kt blog nana..

selamat hari raya! :)

fuZa said... Reply Comment

Posing is a must..hehehe

Waney Zainuddin said... Reply Comment

kalau ada anak kecik, mmg tak larat nak shopping raya kat sogo atau jln tar tu (^_^)

Nad @ MamaZN said... Reply Comment

chekgu, link takleh bace la..ada error, nnt kasik nama fb die la ek
thanks!
sori tau sbb susahkan chekgu :)