U Click Me...I Click U Back

Monday, September 24, 2012

Eh..baru saya PERASAN!!

As salam..

tadi waktu free saya..saje2 belek2 album lama dalam facebook..

perasan gambar2 convo saya since diploma sampai masters.. saya berjaya mendapatkan menambah seorang anak bagi setiap convo..hahaha.. lawaks jugak bila tengok2..

saje nak kongsi kat blog personal saya nih..sebagai kenangan untuk tatapan anak2 saya

 ni masa convo diploma di UiTM.. tahun 2002.. saya mengambil kursus Diploma In Building.. masa ni dah ada kakak Nur 'Alyaa.. sekarang dah 11 tahun umur dia.. dalam perut tu saya pregnant anak no. 2.. 7 bulan kalau tak silap..

 tahun 2008 - convo di Universiti Pendidikan Sultan Idris.. cita2 menjadi guru akhirnya terlaksana even pada mulanya langsung tak berminat nak jadi cikgu.. akhirnya inila punca rezeki saya sekarang..dan alhamdulillah.. langsung tak menyesal memilih kerjaya ini.. walaupun belajar di sini 4 tahun lamanya.. oh..tuanya saya!!

masa ni tengah pregnantkan no.3.. tak silap 7 bulan jugak..sebab convo bulan 3 camtuh..saya selamat bersalin bulan 6.. satu convo satu anak...boley??

2011 - convo masters di UKM.. dah ada 3 anak.. dan inilah pertama kali convo perut saya kosong..hahaha.. masa ni dapatla melaram dengan baju kurung moden.. sebab tak preggykan??dalam banyak2 convo..saya rasa inila paling sadis sekali sebab banyak sangat kenangan pahit dan manis yang saya rasa saya perlu simpan je..tak perlu nak cerita yang pahit2kan... dengan susah payah.. dan pengorbanan anak2 saya yang terpaksa ditinggalkan.. begitu juga Mr Hubby yang sentiasa bila free menemani saya sehingga saya habis kelas di UKM sebab takut saya drive dalam keadaan mengantuk.. terima kasih sangat tak terhingga..:(

saya ingat lagi..saya berpantang si kecik Yaya 20 hari semasa mendaftar untuk meneruskan pengajian dalam bidang pendidikan ini..

dan insyaAllah.. lagi 3 tahun setengah ni..jika diizinkan Allah.. saya akan sekali lagi berconvo di UKM.. dan kali ini..dengan 4 orang anak2 pulak.. insyaAllah..doakan saya ye.. sekarang dah berada di semester ke-2..dan akan mula menulis proposal dan selepas tu proceed dengan tesis...selepas habis pantang nanti.. 

kawan2 semua..tolong doakan saya kuat semangat untuk meneruskan pengajian saya ini..

8 comments:

eima said... Reply Comment

nanti nk antar tesis jumpa aku tau .... hehehe
bleh kenal2 ... dekat je konter antar tesis tu ngan bilik aku....

Mama Zharfan said... Reply Comment

good luck :) :) semua pic sgt comel :)

nur anis said... Reply Comment

semoga berjaya kak..:)

fuZa said... Reply Comment

GooD Luck..Susah2 dahulu

░♥si lampu neon♥░ said... Reply Comment

wooowww hebatnye akak :P i feel inspired ;P

Lizan said... Reply Comment

tu dia...
tabah betul mengharung kehidupan... ku doakan chekgu azrina sentiasa sukses....!

TeacherAzimah said... Reply Comment

rine seorang wanita yg hebat! syabas ya sy kagum btl dgn wanita mcm rine yg blh jd multi tasking ni...tahniah ya. semoga semuanya berjalan dgn baik seperti yg dirancang insyaallah

|| NaFiRaa || said... Reply Comment

waaahhh.. cekalnye~ belajar sampai anak dah nak masuk 4. tahniah yer..
moga lepas nih terus berjaya dengan cemerlang~