Followers

U Click Me...I Click U Back

Thursday, September 27, 2012

Kisah Benar | Wajib Baca!!

As salam...
perkongsiaan daripada seorang kawan di FB.. share kat sini untuk pengajaran bersama...

"cite ni mmg kene dgn hidup aku arini.. just nk cite sbg pengajaran utk kwn2..
atas nasihat kwn, spy xde yg terkene mcm aku..

petang td, slps blik dr klinik cinta sayang, taman sejati, sungai petani, kedah..

hatiku hancur luluh.. kecewa, sedih.. doc sahkan kandungan aku x sihat.. katanya kepala n badan kandungan aku x cantum.. means kene gugurkan..

bayangkan ape perasaan aku masa tu, so doc suggestkan aku gugurkan.. dia siap amik no tel aku, bg no tel dia.. sbb nk bg tau harga kalo gugurkan..

apabila pembantu kliniknye, wanita melayu pn mengatakan benda yg sama, ktanye kandungan x sihat.. lg la bt aku kecewa yg amat sgt.. bila aku tnye, leh x sy gugurkan kandungan kt spital gomen, dia ckp kalo bt kt gomen lambat, byk keje nk bt, kene tulis surat.. aku ckp, biar aku bincang ngan suami dlu..

blik umah, aku menangis sepuas2nya.. kwn2 pujuk pn, aku x tau nk ckp ape.. kecewa yg teramat sgt... lps maghrib aku ke klinik kerajaan.. aku lakukan pemeriksaan, scan skali lg.. kali ni doc sndr pn pelik.. ktanye kandungan yg hanya saiz 2.5cm cne dia leh nmpk kedaan kandungan tu,.. doc tunjuk dpn aku & suami.. kandungan aku masih ada denyutan.. cm dia ckp, kandungan aku ni twin.. tp 1 menjadi 1 x menjadi..

bila aku dgr doc ckp camtu, aku memanjatkan kesyukuran ke hadrat ilahi... alhamdulillah.. kandunganku masih selamat...

tp sblm aku jumpa doc gomen, doc india dr klinik tu ada tepon nk dptkan jawapanku, jd ke x gugurkan kandungan dgn mereka.. msa tu suamiku yg pick up call.. suamiku ckp aku ada dlm bilik rawatan spital gomen sbb doc suh p gomen kn.. dia siap ckp, sy x suruh pn dia g gomen..


selesai amik ubat, kami pn bransur pulang.. tetiba aku dpt call dr doc india tu lg.. dia tnye cne keputusan jumpe doc gomen.. aku ckp.. doc ckp kandungan sy ok,xde mslh.. mgkn dia tkut kot.. dia kta, wlaupn doc ckp kandungan ok, tp awak kene scan gk lg sbln lbh.. pastu aku ltk tpn.. aku dgr pn lyn je la ckp doc tu.. yg pntg aku akan ikut nasihat doc gomen tu.. suh aku bt buku merah..


Ya Allah, terima kasih YA ALLLAh.. aku bersyukur sgt2...

7 comments:

Pen Biru said... Reply Comment

apa tujuan dia sebenarnya?? nak duit org cara haram kot.

eima said... Reply Comment

hmmm sila buat repot .... minta KKM buat siasatan ....

perkara cam ni jgn dibiarkan ....
tp jrg la ade doktor gitu... tu sekadar nk mencari keuntungan je tu .. tak pun die nk jual janin ke hape tu ...

PoohGumux said... Reply Comment

ermmm...sy pun nk kongsi pengalaman sy ye..ni dah lama la,sekarang ank ke2 sy ni umur dah 6bln.
camni crite nye,ms sy peknen 7mggu, sy pegi scan kat klinik swasta doc pompuan melayu. dia scan, nmpk kelainan la dlm perut sy. doc tu bgtau mgkn ketumbuhan or peknen luar rahim. hati sy hancur luluh menangis tp x kuar air mata.sedey sgt.pas2 doc tu print result scan 3 kpg n buat surat utk refer ke hosp gomen.besoknya sy pegi ke hosp serdang, doc sn cek xde ape2 mslh pn gan kandungan sy.doc hosp serdang ckp, result tu mengarut je. sy blik gan hati masih cuak.pegi lg scan kat klinik swasta lain,sy xbgtau yg doc klinik swasta tempat first sy pegi tu ckp ada mslh kan, sy just bgtau nk scan je.bila scan tu doc pompuan melayu gak dia bgtau ok sihat xde mslh.mksdnya normal janin tu.perasaan sy berbelah bagi,sedey n cuak pn ada.dr hari ke hari elok je pembesaran bby dlm perut sy,bila dah 8month, sy pegi blik kat klinik swasta yg first sy pegi tu,yg ckp sy ada ketumbuhan rahim tu.elok aje result scan.doc yg sama.mgkn dia dah lupa yg dia ckp sy ada ketumbuhan.ms tu nk je sy tanya dia pasal dulu tu.akhirnya bby girl sy selamat dilahirkan.skrg sihat walafiat dah 6bln.

Nad @ MamaZN said... Reply Comment

Wa....!! Bleh plak cmtu ek?!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

ya allahh..dah kenapa doc tu? sangggup nk bunuh janin org sbb nk duit ke? kena report biar lesen perubatan dia kena tarik

Matjoe said... Reply Comment

semoga latest baby membesar dgn sihat. too early to tell la. kepala dgn badan tak cantum? biar betul, mcm x caya jer

shafiqabdshukor said... Reply Comment

cmne lak tu.. doktor ke ape la tu..
papepun tahniah la ye kak... alhamdullillah x de pape..