Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, September 10, 2012

Panas | Isu Guru Jugak Lagi!!

saya takmo komen apa sangat dah...sebab dah letih melayan..

tapi seriously.. ayat2 dia betul2 tak logik sesangat..especially tang maternity leave 3 bulan, makan gaji buta..

huhu.. cikgu2 je ke dapat maternity leave 3 bulan.. gaji jalan??sendiri mau ingat daa..

semoga Allah bersihkan hati manusia bernama NURUL AIN ANN KAMIL nih..amin..

11 comments:

thenunu said... Reply Comment

nunu juga seorg guru.lately byk pula.isu tentang cikgu ini...sebagai cikgu, kita yerima apa org nak kata.but It doesnt mean semua benda betulkan.kita telan aja telahan org pada kita..takpe teacher,kita ikhlaskan diri kita mengajar..kita kejar pahala.takmo layan org org begini..

Anonymous said... Reply Comment

entah lah.... ...kalau sorang dua mungkin tak jadi isu tapi agaknya dah terlampau ramai bekelakuan 'sebegitu' maka timbullah soal tak puas hati di kalangan ibu-bapa.. tepuk dada tanyalah selera ya cikgu.. semoga cikgu tidak termasuk dalam golongan yang 'dimaksudkan'.

lady lavender said... Reply Comment

mungkin dia ada 'problem' dgn cikgu anak2 dia dan buat luahan mcm ni. Tapi secara peribadi saya rasa luahan dia terlalu mengikut kata hati yg marah & tak puas hati hingga mencalar perasaan cikgu2 lain. It's okay cikgu Azrine yg penting hanya diri sendiri yg tahu tanggungjawab & keikhlasan cikgu :-)

Syima Syaz said... Reply Comment

aaahhh mcm tu saya pun makan gaji buta la sbb cuti maternity 3 bulan???

english dia...sedey!

eima said... Reply Comment

hoit² aku pun branak jugak .... suka hati kate org gomen mkn gaji buta...

dah bgs sgt diri sila hantar anak pi sek. bukan bantuan kerajaan !!

Pen Biru said... Reply Comment

tak kena kt dia..cuba kena kat dia baru dia tau.bukan semua cikgu2 cmtu..memang ada yg spesis tu.itulah yg dinamakn krn nila setitik.so cikgu2 yg btol2 bagus turut kena tempias

Asmara said... Reply Comment

kerana nila setitik rosak susu sebelanga. tak semua cikgu mcm tu kan! mudah2an cikgu2 yg baca terus kuat semangat mendidik kerana Allah SWT.

|| NaFiRaa || said... Reply Comment

isk2.. makin besar cabaran seorang cikgu sekarang nih yer.. bukan sahaja kena tahu handle student malah kena jugak tahu handle parent dorang jugak.. Moga cikgu2 di Malaysia di beri ketabahan dalam mendidik anak bangsa kita..InsyaAllah..:)

Nana said... Reply Comment

statement xde otak
sekian terima kasih
hahaha

Nazirah Azeman said... Reply Comment

tak kene kat diri sendiri kak.

pembelajaran bermula dari rumah.

hidup cikgu!

guru umpama lilin

yuyu said... Reply Comment

kita berdoa jelah semoga orang yang mengeluarkan kata-kata yang tak baik ni di ampuni Allah dan diberi kesedaran.. amin..