U Click Me...I Click U Back

Monday, October 15, 2012

Apabila Weekend Duduk Rumah Aje..

As salam..

masih sihat walafiat.. alhamdulillah.. genap 39 minggu hari ni.. semoga Allah memberi kesihatan yang baik untuk saya dan baby yang dikandung..

bila dah sarat2 camni..weekend pun tak kemana.. Mr Hubby pun kebetulan kerja on weekend.. dan saya lebih syiok duduk rumah rehat2.. dan bersih2kan rumah apa yang patutla sebelum deliver..huhu

kain baju especially kena sentiasa update.. hehehe.. nanti once dah deliver.. kena dok hospital 3 hari.. sistem warded Pusrawi cenggitukan.. so takde la tertangguh apa2 nanti bila saya balik untuk berpantang.. nak harap anak dara sorang dalam rumah ini..tak boleh nak harap sangat..banyak lagi yang perlu dia belajar.. hope saya dalam pantang ni bolehla tolong2 mana yang patut..

aktiviti masak2 masih ON walaupun dah sarat.. entahla.. mulut ni rasa nak makan macam2.. tapi bila makan je.. dah kenyang..cukup 1 pinggan.. takde tambah2 dah.. perut dah tak muat nak masuk lagi.. Mr Hubby selalu jeling2 ingat saya nak diet..huhu.. tapi nak buat camne..selera saya setakat itu jek.. APTB!!

since saya mula preggy.. berat saya cuma naik 8kg je.sehingga 38 minggu cek up last week.. tu pun turun 1-2 gram..hahaha... tak penah2 lagi berlaku dalam pregnancy saya yang lain.. mungkin faktor penat sama.. seharian bekerja.. balik rumah setel kain baju..sapu2 rumah.. weekend heavy duty sikit kerjanya.. tapi saya tak angkat benda2 yang berat.. buat yang ringan2 jek.. mop2 rumah tu mintak tolong anak dara..huhu..

oh.. baru2 ni benda yang selalu saya masak dan lalu saya makanla..

 kalau masak asam pedas.. laju je saya makan nasi.. hehe.. yang sebelah kanan tu sambal tumis udang je..simple2 jek..fav anak2 saya.. kalau masak 2 benda ni memang laku je la.. hahaha

oppss.. nak siapkan 1 entry ni pun dah makan masa berjam.. nak kena pen off.. saya nak ke UKM nak setelkan yuran pengajian sem 2 saya.. dah agak lambat dari tarikh sepatutnya mendaftar..huhu.. nasib dah called tanya for further details.. and they asked me to settle it at PPS, UKM.. better!!

p/s : hari ni dah mula bercuti menunggu bersalin.. so dapatla rehat2 sebelum deliver..doakan saya ye..


8 comments:

Kakcik Nur said... Reply Comment

Semoga segalanya dipermudahkan Allah. :)

Kesuma Angsana said... Reply Comment

apapun jaga diri ye !

Aishah Jahirah said... Reply Comment

semoga dipermudah segala urusan...amin...

JaSSNaNi said... Reply Comment

hai.. sedapnya masak...
weekend pun saya tak kemana2 sangat.. saja petang2 sabtu tu ajak asben gi umah kakak and adik.. tu pun kuar dlm 3hrs je.. lepas tu terperap balik..
>>> take care ye.. semoga semuanya berjalan lancar nanti.. bila2 masa je ni kan.. :)

Cute Mum said... Reply Comment

take care yer..
hope selamat deliver nanti..

TeacherAzimah said... Reply Comment

Baby masih xnak keluar ya
Syok btl dia dlm perut ibu dia ya hehehe

Alin Marlini said... Reply Comment

smg sihat hendaknya

Hanis MY said... Reply Comment

Naik 8kg je sis? bestnyaaa kan best kalau hanis pun naik byk tu je hehe... insyaAllah moga dipermudahkan... nk tgk baby comel cm sis tu...

p/s: tak lama dah dlm beberp bulan lg harap2 viva dan tesis berjalan lancar...