U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 11, 2012

Persediaan Berpantang - Ubat Ibu Berpantang

As salam..

nak kongsi set selepas bersalin yang sudah saya beli.. 

setiap kali bersalin pun saya memang suka guna mustika ratu.. so kali ni senang je.. order ngan kawan sekolah...dia memang tokey.. so order je ubat apa yang kami nak..hahaha..

tapi kali ni set bersalin mustika ratu dah lain sebab dah semakin banyak isinya.. dan of coursela mahal sikit dari harga yang dulu.. dan sekarang dah siap ada bengkung.. dah terlebih pulak bengkung kat rumah saya.. hehehe.. 

nila set nya.. sumber : en.google

memang suka sangat dengan bau-bauannya.. dan paling suka dengan minyak telon..boleh sapu dekat peyut baby nanti..

set bersalin kedua ialah set shaklee.. ini lebih kepada milk booster.. untuk menambahkan susu ibu.. dan memudahkan ibu berpantang yang menghadapi sembelit ketika dalam pantang..

sumber : en.google

kena rajin2la saya dalam pantang nanti erk.. hope jangan hangat2 tahi ayam jek.. hahaha..

p/s : baby belum keluar...ada lagi lebih kurang seminggu lebih je nak due date...semoga dipermudahkan untuk saya..amin.. 

5 comments:

Teratak Hami said... Reply Comment

Akak beli set afiat. Jamu tak bukak2 lagik .. hehe.

Nak jugak Shaklee set tu.

Hanis MY said... Reply Comment

berdebar hanis singgah sini kut2 sis dah bersalin terpikat pulak tgk set shaklee tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

zaman dulu mak pki mustika ratu bekas dia tin..hehe. dah moden bertukar dah skrg kan. saya tak pernah cuba, biasa pki nona roguy je 4 kali bersalin.

eima said... Reply Comment

amin....

harap2 mudah ye ..

Alin Marlini said... Reply Comment

bagus shaklee ni...