U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 4, 2012

Persediaan untuk Baby ~ Set Tilam Kekabu

As salam..

sudah semestinya kita sentiasa nak yang terbaik untuk bayi kita kan??

actually dah lama saya riki2 nak beli tilam baby yang baru.. sebab dah 4 tahun saya melahirkan kakaknya.. dah teruk sangat rupa tilam lama tuh..

jadi aktiviti meriki2 tilam baby yang kualiti pun berjalan berminggu2.. sebab saya malas nak keluar mencari atau menempah kat luar.. better beli yang dah ready stock.. coz saya takde la cerewet sangat dengan designnya..yang penting kain cotton yang sejuk dah ok..dan yang penting harga berpatutan.. sebab saya ada budget untuk barang2 baby nih.. tak bolehla semuanya nak main beli je kan??

then.. riki2 dan googled...saya found out most of the tilam kekabu ni memang mahalla.. mostly 100++ ke atas.. ada yang cecah RM250.. tu paling mahal kot yang saya terjumpa.. huhu..*rasa macam membazir plak*

bukan kedekut..again.. saya ada budget.. dan budget saya bawah rm200 just untuk tilam baby.. tu pun Mr Hubby terkejut sebab dia kata mahalnya.. mungkin sebab dia tak aware dengan benda2 ni before.. 

tried kat blogshop semuanya mahal.. and ada yang bawah rm200 tapi kena pre-order.. kena tempahla.. out of stock la.. leceh..

then tried kat FB je.. jumpa sorang budak perempuan chomel anak dua ni.. FB dia Set Tilam Baby Marissa.. actually dia takdela banyak sangat design... tapi saya agak berkenan dengan harganya yang berpatutan dan jahitannya sangat kemas.. dan still boleh tempah kalau anda2 yang berminat mahukan design yang lain..tapi saya just order yang memang dah ready stock.. sebab dah terlambat nak tunggu yang order2 bagai.. kat sini saya belajar untuk jadi tidak terlalu cerewet.. hahaha

yang penting set tilam tersebut lengkap dengan tilam, 2 bantal kepala dan 2 bantal peluk.. enough for me.. sebab nak tambah comforter2 bagai... rumah saya takde ekon.. hehehe.. so tak perlula..selimut biasa pun ada..

nak tengok camne rupanya??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TADAAA!!!

ehsan dari FB Set Tilam Baby Marissa

malam Selasa saya pergi collect selepas seminggu berjanji atas sebab owner ni takde around Batu Caves.. and ohh ye..saya collect sendiri kat Giant Batu Caves sebab dia dok kat situ2 je.. kalau sesapa yang jauh..still boleh mintak pos.. takde masalah..

dan yang paling BESHH.. saya dapat rm100 je untuk satu set tilam di atas...

berbaloikan??

berminat?? sila ke FB Set Tilam Baby Marissa dan pilihla yang mana anda suka.. hehehe

nak telefon the owner directly pun boleh.. 012-2354143 - Mariam


11 comments:

Zainur said... Reply Comment

wahh sponge bob tuh...baby boy eh? Apa pun selamat melahirkan. Semoga akak n baby nanti sihat2 aje...aamiin...

Kesuma Angsana said... Reply Comment

he he sponge bob lagi tu!

Zie said... Reply Comment

wah cantik tu.. dah tak lama tu... semoga di permudahkanNya yer..

Nana said... Reply Comment

comei nye spongebob
kaler meriah je
ceria ehehe

Hanis MY said... Reply Comment

cantiknyaaa... spongebob lg... sgt berbaloi...

TeacherAzimah said... Reply Comment

Comel sgt set bantal tu! Eeeeee kita nak baby jugak huhu

eima said... Reply Comment

mmg comey dah murah .. rasanye 4 tahun lepas beli set tilan fahim pun RM90++ brand sweet chery klu skrg ni mmg lagi mahai ... ok la tu 100 je ....

aThidEaN said... Reply Comment

kak size tilam dia berapa?

ummiarissa said... Reply Comment

memang mahal tilam kekabu...baru-baru ni saya singgah taiping beli kekabu je sekilo je RM20...itu baru leh buat 1 bantal sederhana je...

Mywife Eja said... Reply Comment

Salam kak..btol ke 100 je 1 set tilam bb?

Mywife Eja said... Reply Comment

Samekom kak..btol ke set tilam bb blh dpt hrg 100 cm pos kt atas tu?