Followers

U Click Me...I Click U Back

Thursday, November 29, 2012

CPUV Campaigns/BE | CPC Campaigns | Metered Earning (ME)?

As salam..

ini entry untuk kekawan yang ada bertanya di entry2 yang lepas tentang ketidakfahamn mereka tentang BE dan ME..

untuk Teratak Hami.. Teacher Azimah dan Fuza.. apa yang saya tahu je saya tulis ye.. to be frank..saya tak berapa expert sangat.. tapi untuk new bloggers.. mungkin boleh dimanfaatkan..insyaAllah..

Apa itu BE | CPUV Campaigns?

  • stand for Buffered Earning
  • sekarang digelar CPUV Campaigns
  • income yang kita dapat hasil daripada iklan atau kempen yang pengiklan sewa di blog kita dalam satu tempoh yang tertentu.
  • diperolehi sekiranya pihak pengiklan berminat dengan blog kita dan bukan ditentukan oleh Nuffnang
  • mendapat income hasil daripada jumlah unique visits dalam blog kita..
  • berbeza dengan CPC Campaigns dan income CPUV Campaigns lebih masyuk
 contoh BE atau CPUV Campaigns

Apa itu CPC Campaigns?

  • berbeza dengan CPUV Campaigns/BE dan income bergantung kepada jumlah klik visitors
  • ini bukan BE ye
  • income kurang masyuk daripada CPUV Campaigns/BE
  • semua bloggers akan dapat kalau berdaftar dengan nuffnang 

 
kempen iklan biasa

Apa itu ME?

  • stand for Metered Earnings
  • Apabila CPUV Campaigns/BE sudah tamat tempoh iklannya.. maka kempen menjadi ME dan income akan dikredit ke dalam akaun nuffnang kita..(korang boleh nampak word credited apabila BE dan jadi ME)
  • apabila income sudah mencecah rm50.00.. kita boleh cash out (cek akan dihantar ke alamat berdaftar kita dalam masa 1-2bulan)
  • korang akan sedih sangat sebab dah tak boleh nak kaut duit lagi kalau BE dah jadi ME..hehehe
*jangan tamak okeh

awas...pesanan penaja!!

 berhati2 ye kekawan sebab nuffnang melarang sama sekali CLICK FRAUD atau penipuan klik pada iklan untuk CPC Campaigns.. nanti kena ban!!...jangan klik banyak2 sebab dorang tahu IP yang klik banyak2 kali tuh.. hehehhe
Pastikan kena berhati2 kerana NUFFNANG tak suka CLICK FROUD ataupun penipuan klik pada iklan tuhh ok.. Kena ban baru taw..!! keh keh keh... So, jangan cuba2 nak klik sendiri banyak2 kali sbb depa boleh tahu IP yang klik iklan tuhh.. Lalalalala..

Read more: http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/07/apa-itu-buffered-earning-metered.html#ixzz2DXO7kKAQ

sekian sahaja..

p/s : kalau ada kesalahan kat mana2 tolong betulkan ye.. dan kalau sesapa nak tahu yang tersangat details boleh google..banyak maklumat actually..
Pastikan kena berhati2 kerana NUFFNANG tak suka CLICK FROUD ataupun penipuan klik pada iklan tuhh ok.. Kena ban baru taw..!! keh keh keh... So, jangan cuba2 nak klik sendiri banyak2 kali sbb depa boleh tahu IP yang klik iklan tuhh.. Lalalalala..

Read more: http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/07/apa-itu-buffered-earning-metered.html#ixzz2DXO7kKAQ

7 comments:

Teratak Hami said... Reply Comment

Thank you ... :-) Utk dapat unik click tu kena rajin update jgk kan?

MRS. K said... Reply Comment

kite pun baru je dapat BE balik setelah lama tak dapat huhuh

With Julia said... Reply Comment

Good info dear...salam perkenalan dari With Julia Blog jua...

p/s i dah follow ur blog just now...keep in touch always ya and thanks visit my blog :D

TeacherAzimah said... Reply Comment

perghhhh very good explanation. blh dpt A+ ni sbb pndi bodek teacher hahaha...
tq sgt2 ya rine. barulah kita faham hehe..selama hr ni mcm tak ambik tahu sgt. eh dah berapa total pnh check out dr nuff acc? sibuk plak nak tau wakaka...
btw ptg ni kita nak ke gm klang ;-)

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

dah lama takde Be

Kesuma Angsana said... Reply Comment

bagusnyer share this. n tahhiah for BE ye

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

wah info yang sangat bagus! terima kasih..:)