Followers

U Click Me...I Click U Back

Wednesday, November 28, 2012

Memandu Dalam Tempoh Berpantang??

As salam

ni kejadian masa tahun 2001.. masa ni saya baru melahirkan anak pertama Nur'Alyaa aka Kakak

masa ni muda trang tang tang.. umur 21 tahun uols... hehehe

masa ni jugak tengah buat Diploma in Building di UiTM, S.Alam.. tapi dah final year actually..

sebulan lepas melahirkan kakak.. saya terpaksa menghadiri peperiksaan final di UiTM.. dan masa tu terpaksa drive sendiri ke S.Alam sebab Mr Hubby ada urusan yang nak diuruskan..

masa tu tanya jugak my mom.. takpe ke sebulan drive sendiri.. my mom cakap takpe.. sebab kereta Auto..tak renyah nak main clutch semua.. and paling penting pakai stokin dan bengkung..

takut jugak masa tuh.. sebab belum habis 44 hari berpantang dah terpaksa keluar rumah dan drive sendiri..jauh pulak tuh.. huhu..

tapi iols redho ajela..demi mendapatkan segulung diploma.. hehehe

korang pernah tak memandu dalam tempoh berpantang??

tula..sapa suruh gatal sangat kawen awalkan??

hahaha!!

bergambar kenangan dengan kereta saya yang pertama with BFF dihadiahkan oleh Mr Hubby untuk berulang alik ke UiTM.. kereta Iswara 1.5 UK spec.. sayang giler kot ngan kereta ni..dah selamat jual dah pun.. huhu

p/s : tak sampai seminggu nak habis berpantang..countdown..countdown..hehehe

10 comments:

JaSSNaNi said... Reply Comment

sayangnya.. tapi upgrade apa salahnya.. hari tu saya pun menangis sbb kete saya nak kena jual.. asben nak apgreed baru.. tapi menangis bagai nak rak.. hahahaha kelakar giler.. sayang tu.. lepas tu skrg kete tu still ada.. sbb asben tak jadi trade-in kete saya.. so dia trade-in kete dia.. dia pakai kete saya.. and saya pakai kete baru plak.. hahahahahahaha. terukkan.. tak nak jual kete sendiri.. tapi nak pakai kete baru.. huhu.. cuma nak dia dok depan mata.. sayanggggg

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said... Reply Comment

kadang2 dalam pantang mmg serba salah nak buat apa2 kan.. tp tak pe as long kita ikut pantang larang (bengkung, stoking) insyallah tak de apa2..

Fai CeritaCinta said... Reply Comment

kalo fai lagi suke kawen mude2. mude2 dh ade anak, lagi la best. hehe..

Anonymous said... Reply Comment

Kwn2 sy yg deliver kt oz ni sume ikut style mat saleh..xda pantang...plg lama pn 2mggu je kt umah lps tu sume back to normal..pantang mkn pn xikut sgt...huhu.. Zainur1925

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

nampak muda gitu dalam gambar tu, cantikkk!

belum ada pengalaman memandu dlm pantang..hee

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

saya tak pernah lagi memandu dalam pantang...sebab takde nak g mana pun,saya kan srt sepenuh masa he hehe..tapi saya pernah dengar juga kawan yang terpaksa memandu ke tempat belajar sebaik sahaja bersalin..uih tak tahulah camne tu..baru sehari tu..tapi belajar punya pasal...

LYAfrina said... Reply Comment

kenangan & penuh nostalgia.. tp skarang pon ramai y dlm pntang pon siap ke shopping complex.. klo dulu2 lg xhbis pntang x keluar rmh..kecuali ke klinik

Teratak Hami said... Reply Comment

Akak tak pernah buat tapi masa pantang baru2 ini, godaan begitu kuat skali. Geram jek tgk kereta tersadai. Arwah suami tak beri tapi lagi 2-3 nak habis pantang, terpaksa bawak jugak masa nak balik kampung untuk raya. Arwah mengantuk.

Kesuma Angsana said... Reply Comment

KA x berani sebab ada pengalaman bentan dalam pantang , takut !

Mrs.Qarlista said... Reply Comment

mase nad 17hari pantang delisha, nad drive sendiri gi kedai baby semate-mate nak carik storage milk liner tu..hehe.. nak suruh org lain macam takut diorang tak reti beli..pulak tu time tu kat rumah kampung cume ayah je yg boleh drive. mak and adik tak reti.. hehe.ayah pulak keje. sudahnye bawakla kete sendiri but siyesly, macam kekok..hehe