Followers

U Click Me...I Click U Back

Monday, December 31, 2012

Duit Bonus

As salam

Sure masih ada yang tengah bercuti ni ye...ramai kot yang ambik cuti sampai selasa..seronok uols!

Iols cuti tak gi memana..settlekan persiapan anak2 nak masuk sekolah je lar...syukur..Allah murahkan rezeki kami sekeluarga dengan dapat berbelanja untuk keperluan anak2 untuk sesi persekolahan tahun 2013..insyaAllah...dengan keberkatan rezeki yang diperoleh..semoga anak2 dapat belajar dengan bersungguh2 untuk tahun depan..amin...

Alhamdulillah juga rezeki lebih tahun ni memang dah planning nak belikan Yaya Samsung Galaxy Tab 10.1 tu..tapi bila survey2 kat Times Square..terjumpa plak dengan Play Tab..yang harga dia cheaper than..so rasanya sesuai kot untuk Yaya buat setakat nak main games..lepasla duit bonus saya dapat gaji December baru ni..untuk habuan dia bermain ngan gajetkan?

Actually dah lama dah Yaya mintak nak samsung galaxy tab..sebab sekarang kalau g memana kompem ramai budak2 ngan gajet memasing..dia pun teringin sangat...tapi dapat Play Tab pun dah cukup ok..sebab CPU dia better than tab 10.1 tu..1.6 instead of 1.4 for samsung tab..so Mr Hubby pun bagi green light belikan play tab je untuk Yaya..rupa dia macam ipad..dan kat pasaran sekarang harganya rm899.. okla untuk Yaya mainkan?


budak Yaya kegembiraan nak dapat Play Tab...hehe..

me candid by kak ngah..huhu

konon2 ler tuh..suruh posing buat2 lentok plak..

seronok!!

ni jela kerjanya kat rumah..kalau ajak makan pun dia kata dah kenyang..penangan gajet!!


apa2pun rezeki anak2 penutup 2012 ni... hopefully Allah sentiasa murahkan rezeki saya dan suami demi menyara 4 orang ank di zaman yang serba berteknologi ini..bukan niat nak memanjakan anak2..tapi zaman teknologi di hujung jari ni kadang2 membuatkan kita sebagai parents perlu melabur lebih sikit demi anak2..kan?

Korang yang dapat bonus..dah habis ke atau simpan?

posted from Bloggeroid

12 comments:

Kak Aya said... Reply Comment

Alahmdulillah,dapat bonus belanja untuk anak-anak....kak aya pun sama, duit bonus habis tang baju sekolah anak2 je.

Ibu Lala said... Reply Comment

Budak budak mmg celik it skrg ni. X tahu pulak psl playbokk tu. Klw tahu beli jugak. Ni dah terembat tab 2 10.1 jugak. Tapi boleh buat call la klw emergency.

Ibu Lala said... Reply Comment

Budak budak mmg celik it skrg ni. X tahu pulak psl playbokk tu. Klw tahu beli jugak. Ni dah terembat tab 2 10.1 jugak. Tapi boleh buat call la klw emergency.

mama tisya said... Reply Comment

bdk2 skarang bertuah..tab tu dh mcm keperluan...suka la yaya dh dpt gadget baru

Chekgu Azrine said... Reply Comment
This comment has been removed by the author.
Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Kak Aya

Tula kal aya..nasib duit banje keperluan sek ank2 abh dia tanggung semua..hehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Ibu Lala

Play tab namanya...setakat nk bg dia main games je..hehe..klu tab bagai maunya umminya numpang..tp boleh facebook..blh update blog..blh online semua..hehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@mama tisya

Betulla..mak pak zaman skg ni mmg kena melabur lbh sikit kot..huhu..dulu kita beg sek koyak pun pkai je..huhu

Teratak Hami said... Reply Comment

Akak tak reti tab2 ni.. hehe. Imran ada jugak keneng2 belikan dia PSP, malas nak layan. Main PS2 boleh gaduh2, tension dengau.

Bonus dapat tapi habis kat anak2 jelah.

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Teratak Hami

Kalau dh reramai tu sis..mmg gaduh jek..umminya strict sikit..hehe..klu xizinkan main..jgn berani nk pgg..hehe

:::aZiE::: said... Reply Comment

play tab dpt free gift ape2 x akak?

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@:::aZiE:::

Dapat free casing..installation free..apa ntah lg..hehe..