U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 28, 2012

Mawi dan Ekin Dapat Baby Girl!!


PETALING JAYA: Penyanyi Mawi atau nama sebenarnya Asmawi Ani, kini sudah bergelar ayah selepas isterinya, Ekin, selamat melahirkan seorang bayi perempuan pada pukul 4 pagi Selasa.
Bayi sulung seberat 2.8 kilogram (kg) itu dilahirkan secara normal di Hospital Pakar An-Nur Hasanah, Bangi dekat sini dan belum diberikan nama.

Menurut pengurus peribadi Mawi, Mohd Nasir Ismail, yang mengesahkan berita tersebut, Ekin atau nama sebenarnya Nora’Asikin Rahmat, diberikan suntikan ubat pelali kerana mempunyai sedikit komplikasi untuk bersalin.

"Alhamdulillah, akhirnya pasangan itu mendapat anak perempuan. Ekin telah dimasukkan ke hospital pada pukul 7.30 malam semalam (Isnin).

"Melihatkan keadaan Ekin yang masih lagi belum boleh bersalin mengikut masa yang ditetapkan, dia diberikan ubat pelali oleh doktor. Syukur, kedua-duanya selamat," kata Nasir yang dihubungi mStar Online, di sini, Selasa.

Sementara itu, Nasir berkata, pasangan itu enggan mendedahkan wajah anak sulung mereka buat masa ini.
Tetapi sebuah majlis kesyukuran akan diadakan dalam masa terdekat ini bagi meraikan kelahiran anak pasangan selebriti tersebut.

Terdahulu, Ekin pernah keguguran sebanyak dua kali pada tiga tahun yang lalu.
Pasangan yang bernikah pada 21 Disember 2008 itu dikatakan tidak menyedari tentang kehadiran 'orang ketiga' tersebut sebelum Ekin mengalami keguguran.

sumber : MStar

TAHNIAH!!

Friday, February 24, 2012

Boleh Tak Saya Nak Beli Handbag Dengan 'Benda' Nih??

 baru dapat pagi tadi.. ambil di PPS, UKM.. alhamdulillah.. rezeki sebagai seorang pelajar tua katanya.. hehehe.. suruh anak posing.. umminya tak suka sangat dah memosing.. muka selebet...adoaiiaiii!!


korang rasa kalau kedai buku yang terima voucher nih.. ada tak jual beg tangan.. aku nak beli satu ler... hahaha.. sekeh kepala kang??!!

Thursday, February 23, 2012

Lisa Surihani Sah Suri Di Hati Yusri





Published with Blogger-droid v2.0.4

My La Dolce Amirah

As salam..

apa khabar?? sihat semuanya.. hehehe.. saya pun semakin 'sihat' ni.. dengan berat pun dh bertambah semula..

hmm..takpela saya redha.. atas sebab2 tertentu... hehehe

nak cerita pasal budak sorang nih.. sekarang dah makin baran.. makin bengkeng.. haru sungguh.. dengan saya langsung tak boleh ngam dah.. asyik dimarahnya saya...ngan abah dia ngam sikit2 jek.. asyik kena bulila ngan budak kecik sorang nih.. hehehe...

mungkin dia berasa sesuatu kot.. sebab tu dia berubah tingkah laku.. sekarang pandai ngamuk sambil baling barang okeh... kalau tak jauh barang tu dilemparnya.. dia ambik lagi sekali.. dia baling pulak bagi jauh sikit... hahaha.. lawaks kadang2 tuh..

the latest of Amirah.. kalau time baik.. time tak mengamuk.. sweet je nampak.. tengokla kemain lagi sengih sambil cover gigi yang takde kat depan tuh.. hehehe

to Amirah.. kalau dah besar nanti.. baca blog UMMI.. UMMI nak cakap.. UMMI sayang sangat kat anak2 UMMI dan UMMI harap semua anak2 UMMI akan jadi anak yang sentiasa obey kepada UMMI dan ABAH ye.. amin..

Tuesday, February 21, 2012

Aktiviti Cikgu Pada Hari Sabtu

As salam..

sejak dua menjak ni.. full je aktiviti cikgu2 SKTM (2)..

setiap hari Sabtu nak kena mai sekolah.. sungguh xbest okeh..

sebab hari Sabtu adalah hari berjimba2 dengan family tersayang.. tapi tidak bagi para cikgu SKTM (2)

jom kita tengok aktiviti hari Sabtu kami di sekolah..

 saya menjadi guru penasihat dalam permainan Bola Sepak.. ada berani??

 berani apa kebendanya.. ni semua guru2 perempuannya yang menjadi penasihat kelab Bola Sepak.. tapi relax je kami.. sebab yang menghandle sudah tentu cikgu2 lelakikan??so nak tanya..apa fungsi kami di sini erk..cakap..cakap??hehehe.. saje  kasi gempaq!!

kami bertiga are closed friends!!.. kiri saya Siti Hajar dan kanan saya.. Hanne bucuk macam.. hehehe

chekgu Hanne bucuk macam ni berangan konon2 anak dia dh beso tuh.. saba erk.. Ean masih kecik lagi k.. hehehe.. bawak2 mengucap dan bertenang k.. hahaha..

banyak lagi gambar tapi malas nak upload kat sini.. nanti korang muak plak tengok gambo cikgu cun2 belaka.. uwekkk... 

Nota Chekgu ~ Sabtu ni pula ada Road Run plak.. bulan ni aje dah 3x Sabtu berturut2 kena mai sekolah..bukan merungut ke apa...tapi kalau anda jadi saya.. sanggupkah??

Mereka Menerima Hidayah Allah | Alhamdulillah

 farah asyikin juga dah bertudung.. chomel jek..

 erin res2.. manis juga bertudung..

suami erin res2 yang dikatakan membawa erin kembali ke pangkal jalan.. alhamdulillah..

Nota Chekgu ~ seronok tengok mereka2 yang berjaya mendapat hidayah daripadaNYA.. semoga berkekalan hendaknya..amin..

Monday, February 20, 2012

CUEPACS mahu tarikh kuat kuasa SBPA dikekalkan 1 Januari 2012

PUTRAJAYA: Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam. Perkhidmatan Awam (CUEPACS) mahu tarikh kuat kuasa Skim Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dikekalkan pada 1 Januari lalu dan tunggakan gaji dibayar kepada semua penjawat awam dari tarikh itu. 


Presidennya, Datuk Omar Osman, berkata permintaan itu adalah wajar kerana kerajaan sebelum ini menetapkan tarikh kuat kuasa SBPA bermula 1 Januari tetapi pelaksanaan sahaja ditangguhkan berikutan semakan semula beberapa perkara dalam skim baru itu."Jadi permintaan CUEPACS ialah supaya tarikh kuat kuasa SBPA pada 1 Januari itu dikekalkan. Itu yang kita mahu."Ia juga adalah satu perbincangan sewaktu saya bertemu dengan Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Razak) tempoh hari. Jadi kekalkan tarikh kuat kuasa itu, tangguh pelaksanaan, semak semula dan sehingga dapat penyelesaian dalam tempoh tiga bulan," katanya kepada pemberita di sini hari ini. 


Beliau yakin lima tuntutan CUEPACS dapat diterima selepas pembentangan kertas cadangannya kepada pasukan petugas khas semakan semula SBPA pada mesyuarat ketiganya yang dijadualkan Rabu ini. 


Lima tuntutan CUEPACS itu ialah mengkaji semula prinsip pemindahan gaji penjawat Gred 54 ke bawah; mengekalkan status kekananan penjawat dalam Skim Saraan Malaysia (SSM); mengkaji semula tangga gaji maksimum; menyenaraikan penjawat yang layak memperoleh kenaikan gaji tujuh hingga 13 peratus dan menyemak semula penstrukturan kenaikan gaji bagi semua gred. 


Omar berkata, satu perhimpunan besar membabitkan penjawat awam dari semua gred akan diadakan pada akhir bulan depan bagi memberi penerangan secara terperinci mengenai intipati SBPA. 


Terdahulu, beliau bersama anggota Kelab UMNO Pesara (Kumpulan Pelaksana) kerajaan Malaysia (KUPEKMAS) mengunjungi bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, di bangunan Yayasan Kepimpinan Perdana di sini. - BERNAMA 


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, February 17, 2012

Makan itu Nikmat Hidup

As salam..

ohh.. sungguh rindu dengan ini blog.. mintak ampun semua sebab terlalu 'rajin' mengupdate blog sejak dua menjak nih.. cerita banyak sangat diperam.. tapi tak dan nak mencanangnya di sini.. huhu

oleh sebab malas nak update cerita panjang.. hari ni saya mampu menempek gambar bagi uols semua terliur.. ok tak??

asam pedas yang dimasak pada minggu lepas.. hahaha.. basi dah kan??

masak maggi bila time malas dan kepenatan melanda.. tapi anak2 suka.. saya yg tak berapa suka ajar anak saya makan benda2 takde khasiat macam ni.. tapi once in a blue moon ok kot.. 

baru makan tadi.. laksam.. tiap2 hari pun takpe.. hahaha.. tinggila kolestrol..huhu

SELAMAT MENATAP MAKANAN!!


Thursday, February 16, 2012

Cadangan Gaji Terbaru Perbandingan SSM dan SBPA Mac 2012


salam.. actually saya kurang pasti kesahihan jadual ini.. tapi bolehla merujuk untuk gambaran yang lebih jelas di antara gaji SSM dengan SBPA..


Wednesday, February 15, 2012

Wordless Wednesday #22

Sedang menghadiri sesi orientasi untuk para siswazah di UKM..


Nota chekgu ~ kuatkan semangat saya..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, February 14, 2012

Quality vs Quantity??

were having fun together... with their cousins..

my daughters.. kak ngah and amirah.. seronok berbuaian nampaknya.. hehehe

sometimes brought them to this type of place can make them extremely happy.. even the place is not the expensive one like theme parks but i was really satisfied to see them happy and had spent quality time together... don't you feel the same??which one you prefer most...quality or quantity??

Triffle Yang Mudah.. Yummehhh!!



Resepinya..

1 gulung swiss roll / kek coklat / kek buah
1 tin fruit coktail
1 gelas susu cair
2 gelas air
1 sudu esen vanilla
3 sudu makan tepung kastad
2 – 3 sudu makan gula
1 kotal serbuk jeli berperisa strawberry (me guna Nona)

Caranya..
 
1. Potong ke 1” dan susun dalam mangkuk besar
2. Tapiskan buah-buahan daripada airnya. Jiruskan air buah ke atas kek.
3. Lepas iru taburkan pula ½ tin buah-buahan ke atas kek tadi.

Cara membuat kastard(lapisan tengah)
 
1. Campurkan tepung kastard, gula, susu cair, air, esen vanilla. Kacau di atas api yang kecil hingga bahan ini berkilat.
2. Kemudian curahkan adunan kastard tadi ke dalam mangkuk kek dan taburkan pula ½ tin lagi baki buah dalam tin tadi ke atas kastard dan biarkan ia sejuk dan masukkan dalam peti ais supaya dia beku sedikit

Cara membuat Jeli (atas sekali)

Tuangkan 2 cawan air mendidih ke dalam serbuk jeli dan kacau supaya tidak berketul. Akhir sekali tuangkan jeli ke atas kastard dan sejukkan. 


*Resepi di copy paste di sini tapi di edit sedikit.. *

SELAMAT MENCUBA!!

Sunday, February 12, 2012

Rest In Peace Whitney Houston



LOS ANGELES: Ratu muzik pop, Whitney Houston yang terbabit dalam penggunaan dadah meninggal dunia awal pagi tadi pada usia 48 tahun.

Polis Beverly Hills, Leftenan Mark Rosen, berkata Whitney disahkan mati pada jam 3.55 pagi di dalam biliknya di Hotel Beverly Hilton. 

Mayatnya kini masih berada di hotel berkenaan dan anggota polis sedang menyiasat punca kematian.

Pegawai peribadi Whitney, Kristen Foster, berkata punca kematian penyanyi pop itu masih tidak diketahui. - AP


Saturday, February 11, 2012

Menu simple malam ni..

Alhamdulillah.. Simple je menu sebab dinner je pun.. Jadila sardin ngn ayam berempah..berempahla sangat..haha


Nota Chekgu : uols makan apa untuk dinner malam ni..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, February 10, 2012

Rakaman Sebelum Kejadian Pekerja KFC Memukul Pelanggan



Nota Chekgu ~ kenapa keluar video yang sudah diedit sebelum ni??sudah tentu ada sebabnyakan?? fikir2kan..

Anak-anak Penguat Semangat Saya..




sayang sangat kat dorang bertiga nih.. merekala yang membuat saya marah dan gembira bila saya sunyi.. bila saya penat dengan kerja.. tempat saya berleter dan juga tempat saya meluahkan perasaan jugak.. mereka faham sangat saya.. walaupun kadang2 saya marah mereka melampau.. mereka tetap buah hati saya

hopefully one day dorang baca entry ni dan dorang tahu betapa saya sayang dan memerluka mereka semua dalam hidup saya..semoga mereka menjadi muslimah yang solehah..amin

sekadar entry luahan perasaan saya sebagai seorang ibu..

Nota Chekgu : esok sekolah.. ada gerko.. huhu.. tak besh!!

Iringi Saya Dengan Doa..

As salam..

wah.. dah jumaat.. tapi saya masih liat nak buat entry setiap hari.. hehehe.. 
dulu boleh update 3-4 entry sehari.. sekarang ni jenuh 1 entry pung.. hehehe

dah melalot kot mana dah nih..

actually saya nak berkongsi cerita happy saya hari ni.. kebetulan hari ni hari Jumaat..hari yang penuh barakah.. rasanya elokla kot saya kongsikan cerita happy saya.. hehehe

apa yang saya kongsikan hanya memerlukan doa sahaja daripada kalian semua.. sebab saya rasa sangat nervous untuk berita yang baru saya terima ini..


ya.. saya dapat tawaran melanjutkan pengajian peringkat Doktor Falsafah di UKM.. dan insyaAllah buat masa ini saya terpaksa bekerja sambil belajar disebabkan permohonan cuti belajar hanya akan keluar insyaAllah bulan Jun nanti.. so saya akan cuba apply bagi memudahkan perjalanan saya untuk mengubah nasib keluarga saya ke arah yang lebih baik lagi.. insyaAllah..

Alhamdulillah juga saya dengan suka citanya mengalu2kan nasihat daripada penyelia-penyelia saya iaitu Prof Dato' Dr. Abdul Razak dan Prof Dato' Dr. Zalizan bagi membantu saya menjayakan misi saya bagi menjayakan thesis saya yang insyaAllah.. berkenaan dengan orang Asli..

 Kiri sekali ialah Prof Dato' Dr Razaq.. prof yang sangat kamcing dengan studentsnya.. beliau la yang membawa saya ke Bandung untuk menghadiri conference di UPI, Bandung, Indonesia... really admired him so much...

 bersama Prof Dato' Dr. Zalizan.. di Isola Resort Bandung, Indonesia, semasa membentangkan paper di sini..


sesungguhnya saya rindu nak kembali belajar balik setelah setahun meninggalkan UKM..

kenangan semasa menghantar borang permohonan di PPS, UKM.. yang sadisnya saya baru tahu hari ni adalah hari terakhir untuk menghantar borang sehari sebelumnya.. kelam kabut saya siapkan proposal dalam masa satu hari.. tak tidur saya dibuatnya.. huhu.. tapi berkat kelam kabut saya.. alhamdulillah.. saya diterima masuk.. syukur padaMU..

SAYA AMAT MEMERLUKAN DOA KALIAN SEMUA BAGI MEMUDAHKAN PERJALANAN SAYA KE PERINGKAT INI...DOAKAN SAYA YE..

Thursday, February 9, 2012

Watch This Video and What Will You Say??


mereka suka2 menamakan video ini dengan nama "Pekerja KFC yang kurang ajar".. sengaja nak menjatuhkan kaum Melayu sebab yang bergaduh dalam video tersebut adalah melayu kita..

apa pandangan anda??

nota Chekgu : mungkin ada sesuatu yang diperkatakan oleh customer itu yang membuatkan mereka marah.. who knows??

Wednesday, February 8, 2012

Bayi Seberat 7.04kg dilahirkan di China

BEIJING: Seorang ibu di tengah China selamat melahirkan bayi lelaki seberat 7.04 kilgoram sekali gus mungkin bayi paling berat direkodkan di negara itu sejak 1949.

Akhbar Tianjin Post berkata, ibu berusia 29 tahun itu melahirkan bayi lelaki berkenaan di wilayah Henan menerusi pembedahan Caesarean.
Akhbar itu melaporkan pembedahan berkenaan mengambil masa cuma 20 minit dan ibu serta bayi itu yang diberi nama Chun Chun dalam keadaan sihat. - AP

Wordless Wednesday # 21 | Disgusting!!


Nota Chekgu ~ apabila nafsu menguasai diri...anak sendiri pun  'dimakannya'..

Tuesday, February 7, 2012

Menu Lunch Semalam

ayam masak merah favourite anak2.. menu ni kalau buat kompem anak2 makan bertambah2..

kari mamak by SIL.. she lived nearby..

sambal belacan buah kuinin.. yumeeehhh!!

Nota Chekgu : hari ni nak masak apa ye??

Monday, February 6, 2012

Gambar Persandingan Ally Iskandar dan Farah Lee

kiriman MMS dari kawan saya Zakaria.. beliau menyanyikan 2 buah lagu dalam majlis ini.. gambar ini saya dapat daripadanya..

akan saya buat entry lain bagaimana Zakaria ni boleh menyanyi di majlis mereka.. actually Zakaria ni seorang cikgu masa saya di sekolah dulu..

tahniah once again to Ally Iskandar dan Farah Lee

Bila Anak Murid Melukis Muka Cikgu!!


Nota Chekgu ~ bukan muka saya..hehe

Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, February 3, 2012

Excited Cuti Panjang??

As salam.. 

cuti ni saya tak kemana pun.. kalau dekat2 might be.. tapi takdela kira bercuti pun.. 

Mr Hubby tak free selagi 'kerja' tuh tak siap2.. kami anak beranak yang merana sebab Mr Hubby tak boleh nak bawak kami berjalan sakan macam dulu2.. 

kalau tak bercuti pun.. at least kami akan keluar jugak.. at least cuti-cuci mata katanya..

rindu nak makan-makan kat bukit bintang.. syiokk.. lama dah tak buat aktiviti cenggini.. dulu almost every weekend tau.. hehhehe

uols semua dah ada planned nak cuti ke mana2??

latest of me.. with my sweety pie.. sibuk sangat.."ummi ambik gambar yah".. ummi dia tumpang sekaki.. hehehe

SELAMAT BERCUTI PANJANG UOLS!!

Respect Dato' Siti Nurhaliza

Zarul Umbrella dan Dato' Siti Nurhaliza dalam URTV keluaran tahun 1996 yang dikatakan cover terakhir Dato' Siti bergambar bersama artis lelaki..


Saya sampai pagi ditemani oleh PR saya manakalah Datuk Siti Nurhaliza ditemani oleh Ayie-abangnya,sampai sajer kami di lokasi kami terus mendaki anak tangga yang agak tinggi juga untuk ke lokasi penggambaran yang dikelolakan oleh jurugambar Jefri Iran.

Apabila sampai jer Zul Fadli make-up kan saya dan Datuk Siti, dan setelah habis make-up Zulfadli memberi beberapa pasang baju untuk saya dan Datuk Siti..Baju baju yang diberikan kepada Datuk kebanyakkannya mendedahkan bahagian betis beliau dan juga kelihatan agak jarang,beberapa helai baju telah direject oleh beliau dan ini menimbulkan sedikit ketidakpuashatian kepada Zulfadli dan Joha,kerana hampir kesemua baju telah direject dan ini mungkin membantutkan sessi foto untuk cover.

baca lebih lanjut di BLOG ZARULUMBRELLA

Nota Chekgu : respect her as an artist sebab Dato' Siti pandai menjaga diri dia.. paling respect.. dia sanggup reject baju2 yang diberikan oleh pihak URTV disebabkan baju itu senteng dan menampakkan betisnya...

Thursday, February 2, 2012

Al-Fatihah untuk arwah..



al- fatihah untuk arwah Kak Mahani (seperti di gambar) yang telah pulang ke rahmatullah pagi tadi di HUKM pada pukul 4.30pg.. saya agak terkilan sebab tidak dapat berjumpa dengan arwah disebabkan semasa mula-mula arwah sakit dulu.. arwah tidak mahu menerima tetamu kerana stressed kot..

arwah baik dengan saya semasa saya berkhidmat di SK Gombak Setia dulu.. selalu minum dan makan di kantin sekolah sesama.. sesungguhnya Allah amat menyayangi arwah..

 
antara kenangan kami guru-guru SKGS bergambar dengan arwah pada tahun 2010.. masa ni kami diarahkan untuk menghadiri perhimpunan guru 1 Malaysia di Stadium Putra Bukit Jalil.. seawal 6.30pg dh berkumpul di sekolah..
semoga arwah tenang di sana.. dan rohnya dicucuri rahmat...amin

AL-FATIHAH

Nota Chekgu : Semua yang hidup pasti akan mati...