Followers

U Click Me...I Click U Back

Friday, November 30, 2012

Tips Untuk Dapatkan CPUV Campaigns / BE

 As salam..

segala mak nenek tips yang saya bagi hari ni semuanya diperolehi daripada Nuffnang

dan tips  ini simple sahaja sebab yang ni yang basis aje..

apa2pun semuanya bergantuung kepada rezeki memasing walaupun anda telah berusaha sedaya upaya melakukan apa yang disuruh oleh Nuffnang..ok?

  1. Pengiklan akan memilih blog untuk kempen CPUV berdasarkan beberapa kriteria seperti sasaran pembaca blog, genre blog dan pengaruh.(sebuah syarikat kosmetik akan lebih cenderung untuk memilih blog yang berkaitan dengan fesyen dan kecantikan)
  2.   Bloggers dengan status glitterati juga diberi keutamaan yang lebih tinggi semasa pemilihan. (jangan sesekali memadukan Nuffnang)
  3.  Memastikan iklan Nuffnang anda diletakkan secara optimum (Leaderboard, Skyscraper dan Large Rectagular)
  4. Updating your profile blogger and survey ( rujuk SINI)
marila sesama kita usahakan..insyaAllah..


Tips Mendapatkan Bayi Lelaki atau Bayi Perempuan

1. MELALUI PEMAKANAN
 
Hasil kajian Prof. Roger Hanrion, seorang pakar perbidanan dan sakit puan dan Dr. Francois Papa seorang pakar runding di bidang yang sama di Por Royal Hospital, Paris mendapati
 

  • Untuk mendapat anak lelaki ibu disyorkan supaya memakan makanan yang mengandungi lebih daging, buah-buahan dan bergaram
  • Untuk mendapat anak perempuan pula, makanlah makanan yang kaya dengan lemak dan juga makanan yang dibuat daripada susu
Menurut kajian tersebut, ibu-ibu yang menagamalkan pemakanan mengikut petua di atas, peluang untuk mendapat anak yang dihajati adalah diantara 75 - 80 peratus. Tetapi apabila ibu-ibu tersebut tidak lagi mengikuti pemakanan yang ditentukan, hasilnya dengan sertamerta menurun menjadi 65, 60 dan 55 peratus

2. MELALUI MASA SUBUR SESEORANG

Waktu subur boleh diketahui dengan cara mengambil suhu badan ibu yang diambil sewaktu bangun dari tidur di waktu pagi. Bagi wanita yang waktu bekerjanya di sebelah malam, maka suhu badan boleh diambil selepas 6 jam tidur secara berterusan. Catatkan suhu badan selama berturut-turut untuk jangkamasa selama 3 bulan. Dengan cara ini anda akan dapat melihat satu bentuk geraf. Daripada geraf berkenaan anda dapat melihat bilakan masa subur anda. Dengan cara ini jantina anak boleh ditentukan, iaitu:

  • Untuk mendapat anak lelaki, persetubuhan perlu dilakukan pada hari subur
  • Untuk mendapat anak perempuan pula, persetubuhan perlu dilakukan 24 jam sebelum waktu subur.
Keadaan ini terjadi kerana di dalam air mani lelaki terkandung berjuta-juta benih yang berbentuk seperti Y dan X, sementara di dalam benih perempuan pula terkandung benih X sahaja. Sekiranya benih lelaki yang berbentuk X bercantum dengan benih perempuan maka ia akan menghasilkan XX iaitu anak perempuan. Manakala benih lelaki yang berbentuk Y apabila bercantum dengan benih perempuan akan menghasilkan XY iaitu anak lelaki.

Benih Y ini dikatakan lebih cergas dan pantas bergerak daripada benih X, tetapi benih berkenaan tidak dapat hidup lama iaitu dalam masa 24 jam sahaja. Benih X pula walaupun agak perlahan pergerakannya, tetapi boleh hidup lebih daripada 24 jam.

3. TAHAP KEASIDANAN
 
Tahap keasidan lendir di dalam kemaluan perempuan dikatakan boleh menentukan jantina anak.

  • Untuk mendapat anak perempuan cecair berkenaan perlulah berkeadaan asid. Oleh itu, dicadangkan supaya wanita membasuh kemaluan dengan sedikit asid cair sebelum melakukan persetubuhan.
  • Untuk mendapat anak lelaki pula, cecair berkenaan perlulah berkeadaan alkali. Oleh itu, dicadangkan supaya wanita membasuh kemaluan dengan “bikarbonat” yang beralkali sebelum melakukan persetubuhan.

4. TAHAP KEPUASAN ISTERI

Adalah juga dikatakan bahawa jantina anak boleh ditentukan oleh tahap kepuasan isteri semasa melakukan persetubuhan, iaitu:

  • Untuk mendapat anak lelaki, isteri perlu mendapat kepuasan yang tinggi kerana ianya akan mengeluarkan cecair beralkali apabila ia mendapat kepuasan semasa persetubuhan. Dalam keadaan alkali akan meransang pergerakan benih Y.
  • Untuk mendapat anak perempuan pula, isteri tak perlu mendapat kepuasan yang tinggi bagi mewujudkan keadaan berasid yang seterusnya akan meransang pergerakan benih X.
 
*******************************

Namun begitu semua yang berlaku adalah kehendak Tuhan. Kita hanya boleh merancang.
 
 Sehingga kini, ketepatan petua-petua di atas adalah diantara 70 - 80 peratus, mengikut Prof. Dr. Hamid Arshat, Pakar Sakit Puan.
 
sesiapa yang tengah planning nak dapat baby.. bolehla usahakan tips di atas ye.. mana tahu..berjaya ke??

Thursday, November 29, 2012

39 Days!!

As salam..
OOOMMMGGG!! counting days nih..hahaha.. burok betul pangai!!
menunggu je minggu depan hari Selasa *motip boldkan*.. iaitu hari penamat segalanya.. hahaha..
tak sabar nak keluar dengan Mr Hubby and anak2 macam dulu2.. we used to breakfast sesama.. oh..rindu saat itu.. hehehe..
ok..mari kita sesama countdown erk!!
*tetiba!!
 

 
layan gambar Aish sedas dua.. konon2 try pakaikan dia hat.. baru terima parcel nih.. beli online.. hehehe.. tapi nampak gaya macam Aish cuba nak tarik bukak je topi tu..hahaha.. masa memula pakai mata tu tutup je.. rasa macam tak selesa kot.. kena bagi biasakan..baru dia nak kot.. nasib beli 1 je dulu bagi cuba2.. maklumla iols excited 1st time beli barang boboy...hehehe
bagi chance sat naa....
 

CPUV Campaigns/BE | CPC Campaigns | Metered Earning (ME)?

As salam..

ini entry untuk kekawan yang ada bertanya di entry2 yang lepas tentang ketidakfahamn mereka tentang BE dan ME..

untuk Teratak Hami.. Teacher Azimah dan Fuza.. apa yang saya tahu je saya tulis ye.. to be frank..saya tak berapa expert sangat.. tapi untuk new bloggers.. mungkin boleh dimanfaatkan..insyaAllah..

Apa itu BE | CPUV Campaigns?

  • stand for Buffered Earning
  • sekarang digelar CPUV Campaigns
  • income yang kita dapat hasil daripada iklan atau kempen yang pengiklan sewa di blog kita dalam satu tempoh yang tertentu.
  • diperolehi sekiranya pihak pengiklan berminat dengan blog kita dan bukan ditentukan oleh Nuffnang
  • mendapat income hasil daripada jumlah unique visits dalam blog kita..
  • berbeza dengan CPC Campaigns dan income CPUV Campaigns lebih masyuk
 contoh BE atau CPUV Campaigns

Apa itu CPC Campaigns?

  • berbeza dengan CPUV Campaigns/BE dan income bergantung kepada jumlah klik visitors
  • ini bukan BE ye
  • income kurang masyuk daripada CPUV Campaigns/BE
  • semua bloggers akan dapat kalau berdaftar dengan nuffnang 

 
kempen iklan biasa

Apa itu ME?

  • stand for Metered Earnings
  • Apabila CPUV Campaigns/BE sudah tamat tempoh iklannya.. maka kempen menjadi ME dan income akan dikredit ke dalam akaun nuffnang kita..(korang boleh nampak word credited apabila BE dan jadi ME)
  • apabila income sudah mencecah rm50.00.. kita boleh cash out (cek akan dihantar ke alamat berdaftar kita dalam masa 1-2bulan)
  • korang akan sedih sangat sebab dah tak boleh nak kaut duit lagi kalau BE dah jadi ME..hehehe
*jangan tamak okeh

awas...pesanan penaja!!

 berhati2 ye kekawan sebab nuffnang melarang sama sekali CLICK FRAUD atau penipuan klik pada iklan untuk CPC Campaigns.. nanti kena ban!!...jangan klik banyak2 sebab dorang tahu IP yang klik banyak2 kali tuh.. hehehhe
Pastikan kena berhati2 kerana NUFFNANG tak suka CLICK FROUD ataupun penipuan klik pada iklan tuhh ok.. Kena ban baru taw..!! keh keh keh... So, jangan cuba2 nak klik sendiri banyak2 kali sbb depa boleh tahu IP yang klik iklan tuhh.. Lalalalala..

Read more: http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/07/apa-itu-buffered-earning-metered.html#ixzz2DXO7kKAQ

sekian sahaja..

p/s : kalau ada kesalahan kat mana2 tolong betulkan ye.. dan kalau sesapa nak tahu yang tersangat details boleh google..banyak maklumat actually..
Pastikan kena berhati2 kerana NUFFNANG tak suka CLICK FROUD ataupun penipuan klik pada iklan tuhh ok.. Kena ban baru taw..!! keh keh keh... So, jangan cuba2 nak klik sendiri banyak2 kali sbb depa boleh tahu IP yang klik iklan tuhh.. Lalalalala..

Read more: http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/07/apa-itu-buffered-earning-metered.html#ixzz2DXO7kKAQ

Wednesday, November 28, 2012

Memandu Dalam Tempoh Berpantang??

As salam

ni kejadian masa tahun 2001.. masa ni saya baru melahirkan anak pertama Nur'Alyaa aka Kakak

masa ni muda trang tang tang.. umur 21 tahun uols... hehehe

masa ni jugak tengah buat Diploma in Building di UiTM, S.Alam.. tapi dah final year actually..

sebulan lepas melahirkan kakak.. saya terpaksa menghadiri peperiksaan final di UiTM.. dan masa tu terpaksa drive sendiri ke S.Alam sebab Mr Hubby ada urusan yang nak diuruskan..

masa tu tanya jugak my mom.. takpe ke sebulan drive sendiri.. my mom cakap takpe.. sebab kereta Auto..tak renyah nak main clutch semua.. and paling penting pakai stokin dan bengkung..

takut jugak masa tuh.. sebab belum habis 44 hari berpantang dah terpaksa keluar rumah dan drive sendiri..jauh pulak tuh.. huhu..

tapi iols redho ajela..demi mendapatkan segulung diploma.. hehehe

korang pernah tak memandu dalam tempoh berpantang??

tula..sapa suruh gatal sangat kawen awalkan??

hahaha!!

bergambar kenangan dengan kereta saya yang pertama with BFF dihadiahkan oleh Mr Hubby untuk berulang alik ke UiTM.. kereta Iswara 1.5 UK spec.. sayang giler kot ngan kereta ni..dah selamat jual dah pun.. huhu

p/s : tak sampai seminggu nak habis berpantang..countdown..countdown..hehehe

BE ke-17 2012.. Alhamdulillah

As salam..

dah lama jugak BE sebelum2 ni dah jadi ME..so thought dah takde la BE baru di penghujung tahun 2012 nih..

tapi semalam cek.. eh.. iols dapat BE baru la plak..suka iols!!

tq Nuffnang!!


BE ke -17 untuk tahun 2012

Tuesday, November 27, 2012

Cucuk 1 Bulan..

As salam

last week on 21st November genap Aish sebulan and we decided nak dapatkan imunisasi sebulan for him at nearby clinic instead of ke Pusrawi..sebab malas nak gi jejauh..so decided dapatkan aje dekat Klinik Kita, Wangsa Maju..sebab dekat je dengan rumah.. and i'm still in confinement.. so kalau boleh takmo la dok luar lelama sangat kan??

 buku imunisasi wajib di bawa..

sampai di klinik.. alhamdulillah.. orang tak berapa ramai sangat.. sebelum Aish ada 2-3 orang je patients yang tengah tunggu untuk consultation..

tiba giliran Aish.. Dr cek dulu suhu badan incase demam ke kan.. alhamdulillah anak Ummi on that day is fine..then the Dr proceed with 2nd dose of hepatitis B vaccine.. sebelum dicucuk.. Dr bagitahu vaccine ni sakit sikit ubatnya..dalam hati saya..

*baby cucuk apa pun sakitkan??hahaha

eh..lupa..sebelum cucuk tu Dr timbang berat badan Aish.. 4.3kg..okla kan..dalam masa sebulan naik banyak tu kan??hehehe

*tak hingat kakak2 dorang dulu naik banyak tak

selamat kisah Aish kena cocok.. hehehe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

koleksi gambar Aish at 31 days..

terima kasih Allah di atas kurniaan ini...ALHAMDULILLAH..

Good Morning!! | 37days old

taken as at 36days old.. nak mandi tapi mata tak boleh nak bukak sebab malam saya suka berjaga ...hehehe

As salam..

seronok sangat sebab tinggal lagi seminggu je saya nak habis berpantang..

habis berpantang tak bermakna makan je ikut sukakan..

dan nasib baik saya jenis manusia yang tak minum ais..tapi ice cream je payah nak tepis..huhu

habis pantang banyak dah benda dalam list to do.. hehehe..

misi pertama nak try buat durian crepe.. kalau tak jadi dan tak sedap..teruskan misi mengorder plak.. hahaha.. sebab found out boleh beli secara online.. tapi kena pick up sendiri.. nasib akak ni dekat area rumah saya jek.. yeayyy..cant wait!!!..hahaha

misi kedua nak ajak Mr Hubby gi GM Klang.. sesapa yang tahu best ke tak best.. boleh drop ur comment here.. nak tahu review uols.. sebab teringin nak pergi..nak cari baju anak2.. especially baju Aish..

misi ketiga nak shopping for myself of course la kan.. hahaha.. sebagai reward untuk diri sendiri.. setelah hampir setahun jugak tak betul2 shopping.. *nak kata tak shopping langsung nampak bebeno menipukan shopping baju maternity tu apa??..hehehe

misi ke-empat dan ke-lima akan menyusul kemudian 

and the list goes on...hahahaha..*gelak jahat

*pengsan!!!!


Monday, November 26, 2012

Friday, November 23, 2012

'Ubat' Sembelit Paling Berkesan Untuk Saya

As salam..

hari ni nak kongsi pengalaman saya kena sembelit recently..



dah beranak 4 ni.. ni la 1st  time kena semasa dalam pantang.. 

memang pengalaman yang mengerikanla.. sampai menangis2 sebab tak boleh nak membuang...huhu

then Mr Hubby bawak saya ke klinik.. Dr bagi ubat sembelit ngan ubat picit kat bon *&# tu.. tapi saya tak berapa berani nak picit2 kat tempat tu dan abaikan aje...hahaha.. so saya hanya makan ubat air tu aje..

then saya whatsup dengan Fuza dan sembang2..terbukak cerita pasal saya kena sembelit.. and she suggested me to try prune juice..even her Dr suggested as well untuk memudahkan membuang air besar

terus suruh Mr Hubby beli dan cuba.. 

sumber : pakcik google

saya bancuh dengan air suam.. dan minum..tak sampai 2 hari mencuba.. saya dapat melaksanakan 'hajat' saya dengan mudah sangat.. tanpa perlu meneran..alhamdulillah...LEGA ceq!!

then saya tried google tentang khasiat buah prune nih..

antara kebaikannya ialah :

  • Menentang Jangkitan
  • Penyakit sistem jantung
  • Pengurangan kolesterol
  • Kencing manis
  • Pencegahan kehilangan daya ingatan dan penyakit Alzheimer
  • Penyakit Diverticular
  • Pengurangan risiko tanggungan estrogen kanser
  • Meransang kepadatan tulang
  • Membersihkan hati
  • Membersihkan usus perut
so memang di situ buktinya saya dapat melegakan masalah sembelit saya kan??

selain itu khasiat buah prune jugak ialah dapat merangsangkan pergerakan usus,  mencegah dan memperbaiki keadaan sembelit dan perut yang tidak selesa sebab ia kaya dengan serat dan pektin

so sesiapa yang ada masalah sembelit tak kira la semasa dalam pantang atau memang mempunyai masalah selalu sembelit.. segera dapatkan prune juice ni ye.. sebab saya sendiri dah cuba.. so saya kongsila di sini untuk kebaikan kita bersama..

p/s : sumber kebaikan buah prune daripada google..

Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday # 40 ~ Sebulan Dah!!

actually semalam dah genap 1 bulan.. tapi takdan Umminya nak update..busy sesangat semalamnya!!

bila dah sebulan dah mula pandai cranky boboy ummi nih.. jenuh nak bagi tido.. tapi alhamdulillah.. tido juga akhirnya..

p/s : tak menang tangan lately...huhu

Monday, November 19, 2012

Siang Tido Malam Berjaga

As salam..

mood ting tong sikit hari ni.. perut pun tak berapa nak sedap..sembelit melanda.. uhuk..

nak citer pasal baby Aish yang dah 2 malam tak berapa nak tido..asik terjaga dan nak ngempeng sampai kering susu.. huhu..

bila siang dia tido macam orang kepenatan.. hehehe.. 

so what i did yesterday.. tunggu2 dia bangun kul 5 untuk mandi petang.. still tak bangun..saya gerak2kan dia.. dia still tutup mata..then saya mandikan jugak even dalam keadaan dia mamai2..hehehe..



lepas tu saya main2 ngan dia.. and mintak kakak2 dia join ajak dia main until 9.30 malam..lepas tu baru dia tido.. sampai pagi..hehe..adala bangun 3 kali untuk bf..

kalau terus bagi tido...malam kang kompem berjaga atau payah tido!!





sekian cerita pemdek untuk hari ni..esok Aish genap sebulan..yeayy!!





Sunday, November 18, 2012

Bayi Tersedak Susu



Sebab-sebab bayi tersedak susu

Apabila seorang bayi tertidur semasa sedang menghisap botol susu, susu itu akan terus mengalir membuatkan bayi tersedak dan susu akan terus masuk ke saluran pernafasan dan paru-paru mereka. Lubang puting botol yang terlalu besar juga boleh menyebabkan susu akan terus mengalir tanpa henti ketika bayi tertidur. Tabiat ibu bapa meletakkan bantal atau kain untuk menyokong botol susu dan meninggalkan bayi keseorangan Kedudukan bayi semasa minum susu adalah salah.


Cara yang Betul memberi minum susu kepada bayi.

- Ketika menyusu tidak kira susu botol atau susu badan, pastikan kedudukan kepala bayi lebih tinggi daripada dada dan perutnya. Botol susu pula mesti dipegang dalam kedudukan tidak lebih 45 hingga 60 darjah supaya air susu tidak tersekat pada tekak dan menyebabkan bayi lemas.

- Pastikan juga lubang puting botol tidak terlalu besar bagi mengelakkan angin masuk ke dalam perut bayi (Belilah mengikut kesesuaian umur anak).

- Sekiranya menyusu badan, pastikan kawasan puting masuk sepenuhnya ke dalam mulut bayi.

- Elakkan memberi susu dengan meletakkan bayi di atas lantai, sebaiknya pangku bayi seperti mana teknik menyusu badan.

- Selepas menyusu, sendawakan bayi untuk mengeluarkan angin dan mengelak bayi muntah ketika tidur.




Cara Rawatan jikalau Bayi Tersedak susu

- Tiarapkan bayi kemudian tepuk belakang badan beberapa kali sehingga cecair atau bahan makanan yang menyekat saluran pernafasannya keluar..

- Sekiranya bendasing di dalam mulut bayi tidak keluar,dalam keadaan duduk menghadap kehadapan tekan bahagian dada dengan menggunakan hujung genggaman tangan secara perlahan

- Selain menekan bahagian perut bayi boleh dibaringkan. Kemudian tekan dan picit bahagian dada beberapa kali menggunakan kedua-dua ibu jari sehingga bayi dapat bernafas semula.

Semoga dengan adanya tips ini kita tidak akan panik dan boleh mengatasi masalah bayi tersedak, bukan hanya untuk ibu bapa tapi untuk semua jikalau berlaku pada bayi yang lain dan kita ada ditempat kejadian kita boleh membantu menolong bayi tersebut, ingatlah bayi adalah anugerah Allah SWT yang amat bernilai dan berharga, kasihi mereka dengan memberi kasih sayang yang sempurna.

Saturday, November 17, 2012

Tiga Puluh Tiga

As salam..

alhamdulillah.. hari ni genap la usia saya 33 tahun... ulangan erk 33 tahun!!!haha...dah tua dah iols..

takde apa yang saya harapkan di usia sebegini dengan hanya Allah memberi kesihatan yang baik...umur yang panjang..supaya dapat bersama dengan orang2 tersayang dalam hidup saya.. esp my children and Mr Hubby yang all these while menjadi tulang belakang saya..

dan terima kasih yang wish tru FB.. semoga Allah memberkati anda semua.. amin..

*****************
**************

semalam Mr Hubby request Kari KAPLA Ikan..

saya yang kesian ni buatkan la... alhamdulillah.. dah larat nak masak untuk family tersayang.. even lauk campak2 jek!!hahaha

 
rindu masakan i la tuh!!

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU UOLS!!

Friday, November 16, 2012

Aish Iskandar @25 days

 setiap kali nak ambik gambar Aish sorang.. sure kak cik yaya pun nak join sama.. susah betul nak ambik gambar adik dia sorang.. hehehe

gambar semalam..@25 days

alhamdulillah.. hari ni genap 26 hari Aish melihat dunia..sekejap je rasa...:-)


Tuesday, November 13, 2012

Kegilaan Melanda Seyhh!!

As salam..

since berpantang nih.. saya ada satu tabiat yang tak patut anda ikuti..hahaha..tabiat ini bakal merobek poket anda nanti..kehkeh..

aku dah menggila shopping online.. !!

dan semuanya beli baju Aish ngan Kak Cik Yaya.. sebab baju Aish rasa macam tak cukup je.. bertambah lagi kan musim hujan.. so sometimes baju tak dan nak kering.. *alasan!!*

bila bukak je blogshop atau page FB yang jual baju budak2 nih.. semua benda nampak lawo je dimata ko.. huhu.. aiyokk.. sudah!!tengok topi berkenan.. tengok rompers berkenan.. tengok socks berkenan.. tengok prewalk shoes pun berkenan.. pendek cerita semuanya berkenan.. hahaha..tapi hanya KESABARAN aje dapat mengatasi segalanya..dan duit yang makin susut dalam account juga menjadi faktor halangan kepada kegilaan terbaru nih..hahaha..

ada beberapa yang saya dah dapat.. dan ada beberapa lagi tengah tunggu sampai..

gambar akan disusul kemudian ye..dilain entry..

*masih lagi dok usha2 blogshop yang lain plak...parah nih!!*

13-11-12 ~ 14 Tahun | Alhamdulillah..

As salam..

alhamdulillah.. syukur kepada Mu yang Allah kerana diberi nafas untuk ku berbahagia dengan suami dan anak2 ku.. alhamdulillah sekali lagi..

hari ni 13 November 2012.. genap usia perkahwinan kami yang ke-14

semoga mahligai bahagia kami kekal sehingga ke hujung nyawa kami.. amin

 hadiah-hadiah yang Abang berikan untuk Azrine... tq so much Abang.. mereka adalah pelengkap hidup kita..

*dah MOU ngan Mr Hubby nak tutup kilang dah..hehehe*

HAPPY 14TH ANNIVERSARY TO US!!


Monday, November 12, 2012

121112 | 22 days to go!!

As salam..

wah.. date hari ni lawa je kan??last 2 days dan semalam pun lawa gak.. ramai jugak yang melangsungkan akad nikah hari nie.. sapa2 yang birthday dia hari ni.. HAPPY BIRTHDAY saya ucapkan.. dan tahniah kepada pengantin2 baru yang selamat melangsungkan pernikahan dan persandingan mereka..sapa2 yang jemput saya tu.. mintak maaf ye.. tak dapat nak menghadirkan diri.. maklumla baru 22 hari berpantang.. tunggu lagi 22 hari la gamaknya ye..

musim cuti sekolah pun baru bermula.. cuti panjang pulak tuh!

uols ada plan ke mana2 ke?

20 days of Aish Iskandar...


p/s : Mr Hubby cakap jangan kira hari nak habis.. biarkan aje..tapi everyday kira umur Aish dah berapa hari..secara tak langsung kira jugakla kan bila kita habis pantang..hahhaa


Friday, November 9, 2012

Nak Berenjut..

As salam..

setelah sekian lama sorok rockers Aish kat bonet kereta sebab takut Kak Cik Yaya rosakkan..akhirnya tadi abahnya bawak keluar sebab lately perasan Aish nak tido berdodoila plak...huhu

kalau boleh takmo ajar buaian..sebab nanti susah nk kesana kemarikan?

maka..Aish dah selamat rasmikan his rockers dengan nyenyaknya tido..hehe

alhamdulillah

Published with Blogger-droid v2.0.8

Thursday, November 8, 2012

Nak Mengelat??.. Jangan Harap!!

As salam..

nak citer pasal aktiviti wajib masa berpantang ni..kalau ikut hati saya memang MALAS betul nak buat..haha

tak lain tak bukan..BERTUNGKU!!pffftttt...

tapikan dah katanya berpantang dengan Mr Hubby...kim salamla ye nk culas n mengelat untuk tidak bertungku??sama sekali tidak jawapannya..sebab tiap2 hari pagi dan petang dia akan bakar tungku untuk saya bertungku..huhu

dulu kalau pantang dengan emak sendiri..2minggu je rajin..lps tu simpan dah batu tungku tu..haha..

sekarang dah tak dapat nak nolong erk..wajib katanya sampai 44 hari berpantang..

aiyakkk!!!

Published with Blogger-droid v2.0.8

Officially...

selamat daftar minggu lepas.. 

baru sempat buat entry.. alhamdulillah.. baby Aish is officially Aish Iskandar bin Abdullah

p/s : baby Aish dah 18 hari.. yeayy!!

Wednesday, November 7, 2012

Tq For Visiting | Tq For The Gift

As salam..

tak sempat nak buat entry kekawan dan sedara mara datang melawat saya dalam berpantang nih.. gambar pun tak dan nak snap sebab tak larat nak duduk bangun ambik gambar.. hehehe..

mana yang sempat dan ada jugak yang cilok dari FB derang..

terima kasih la ye sudi melawat saya dan baby Aish.. tq sesangat untuk semua.. kawan2 sekolah saya ramai jugak yang datang.. 1st visitors tak dan nak snap gambar.. cikgu Intan ngan cikgu Ain Yasmin.. orang pertama yang datang tengok Aish semasa Aish baru 4 hari..

 tq to Fuza Musa sebab sudi hadir 2x melawat baby Aish.. hehehe

my colleagues.. Farhana ngan Ain.. walaupun memalam.. really appreciated and tq for the present as well.. takdan nak ambik gambar hadiah tu..huhu..tapi dah selamat Aish pakai.. ahaks!!

*********************
******

dan semalam saya terima satu parcel besar kiriman seseorang.. even tak dapat datang melawat.. tapi masih mengirimkan hadiah untuk baby Aish.. tq so much ye Imah Chun..

 siap ada ucapan for baby Aish.."Grow Faster"..ohh.. really hope so..hahhaa..tak sabar nak tengok baby Aish dah keras sikit.. hhehehe..

inila isi di dalam kotak atas tu.. tq ye Chun.. banyakla koleksi rompers baby Aish.. yeayy!!!

Wordless Wednesday # 39 ~ Kak Cik vs Baby Aish

muka kak cik Yaya ngan Baby Aish semasa dilahirkan...

sama tak??

Monday, November 5, 2012

Sudah 15 Hari..

As salam..

sudah 15 hari baby Aish melihat dunia..syukur alhamdulillah.. umminya pun alhamdulillah.. semakin sihat.. cuma tak berapa larat lagi berdiri lelama.. so kerja2 yang lasak sikit tu masih lagi Mr Hubby yang setelkan.. kalau setakat goreng ikan untuk diri sendiri tu dah boleh dah!!

sesi persekolahan pun tinggal lagi seminggu je kan?? wah.. seronok la budak2 bakal bercuti panjang ek!!..sama jugak dengan cikgu2 di luar sana.. bakal bercuti panjang la uols erk.. iols dah start cuti awal pun kena dok rumah jugak.. hahaha.. sabo jela..takpe2.. lagi sebulan je nak kejar habis pantang..hahaha

aktiviti dok rumah?? 

hmm..setakat ni jarang sekali dapat online tru lappy..selalunya online pun via handphone.. sebab masih busy dengan aktiviti berpantang dan menyusu baby Aish.. yang kerap bangun menyusu.. alhamdulillah.. masih stay dengan susu badan.. hopefully cukupla susu badan saya..amin..

actually banyak benda nak cerita tapi kena update masa baby Aish tidur.. ni pun entry schedule.. sebab nak buat entry terus publish.. selalunya update pun dah memalam.. bila semua anak2 dah tido.. huhu.. tu je yang termampu semasa berpantang nih.. hehehe

okla.. dah nak lena.. dah nearly 12am.. huhu



kongsi gambar baby Aish masa 13 hari.. tak banyak snap gambar baby Aish.. huhu.. sebab macam biasalar..tak sempat.. kalau boleh nak ambik gambar dia tiap2 hari nak tengok progress muka dia.. hahaha..

hover ummi ko erk!!

BE baru lagi!!


As salam..
alhamdulillah.. dapat lagi BE baru.. baru cek je semalam..since 22 Okt hari tu.. saya pun dah lama tak mengecek..hehehe
  2 BE dah jadi ME..
sekarang tinggal 1 je BE joget2..hopefully berjoget sakan ye..tq nuffnang
tq jugak kepada bloggers yang rajin singgah kat blog entah apa2 nih..
BE ke-16 untuk tahun 2012 
ALHAMDULILLAH!!

Saturday, November 3, 2012

Pernikahan Farid Kamil Dan Diana Danielle | Tahniah!!


Dengan sekali lafaz, pelakon popular Diana Danielle Danny Beeson (21) bersama pasangannya, Farid Kamil bin Dato’ Dr. Zahari (31) sah menjadi pasangan suami isteri dalam sebuah majlis pernikahan yang berlangsung di Hotel Flamingo By The Lake Ampang tepat jam 9.15 pagi tadi. Pasangan ini telah diijabkabulkan oleh Ybhg. Uztaz Haji Daim Bin Jajuli (Pegawai Tadbir Agama/ Pendaftar Kanan Daerah Gombak) dengan mas kahwin berjumlah RM 10,000 tunai.
 

TAHNIAH!!!

sumber : Oh Bulan

Thursday, November 1, 2012

Kakak Kecik aka Kak Cik


saya dah jadi Kak Cik sekarang ni.. saya seronok dapat adik walaupun kekadang saya marah bila abah saya panggil adik Aish.."anak abah!!".. hehehe..


saya tak pandai nak sorok perasaan jeles saya..sebab dalam rumah ni saya seorang je anak abah.. walaupun saya sayang kat adik Aish tapi saya masih rasa jeles...


semoga saya menjadi kak cik yang baik untuk adik Aish kesayangan saya nih.. amin..

p/s : riuh kat rumah ni sebab kakak3 dia semua ada..huhu..hari ni dorang direhatkan sebab kat sekolah ada hari anugerah cemerlang.. murid2 yang tidak terlibat direhatkan... 

p/s : baby Aish dah tanggal pusat pada hari ke-10..alhamdulillah