U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 10, 2013

Apa ke benda yang safely arrived tuh?

As salam..

Hehehe..
Takde nak bikin gempak pun..
Cuma umminya aish yg very the excited..
Sebab dah dapat apa yang diidamkannya..

Semalam ada buat entry Wordless Wednesday..boleh klik SINI

Tapi bendanya masih belum guna pun..


kemain lagi anak dara ai posing..hehehe..

Apa ke benda tuh?...
















electric breastpump untuk dak aish..all these while aku guna yang manual..memang bestla sebab suction dia very soft..aku pakai brand unimom..tapi kalau dah manual..dah untuk orang yang banyak vitamin M dalam badan..memang ko faham2 jelakan..

Makanya beli la pam elektrik..
Untuk memudahkan aku buat stok untuk dak Aish..
Aku takmo terbeban sangat ngan buat stok banyak2..
Sebab aku lebih suka bagi Aish yang fresh..
Buat stok pun sekadar penyedap hati je..boleh giteww?
Sebab aku ngajar petang..
So nak kena sediakan lebih kurang 6 oz je untuk bekalan kat pengasuh aish nanti..

Doakan aku dapat menyusukan aish dengan susu aku sampai 6 bulan ye..
Dan aku nak susukan aish sampai 2 tahun kalau boleh..
Dulu2 pengetahuan aku pasal fully bf ni sangat cetek..
Sangat dah takmo toleh ke belakang..
Nak teruskan perjuangan sampai aish dah takmo sendiri..
Hopefully bila dia dh 4 tahun..hahaha


gambar pembakar semangat..

pumped out guna pam manual brand unimom..
sebelah kiri cik B dapat 5oz..
sebelah kanan lagi selamat dibedal oleh dak aish..
takdan nak pum..hahaha..

Aku punya tu kira sikit je tuh..
ada orang sebelah je boleh dapat 10 oz..
Hebatkan?
Takpe yang penting susu kita cukup2 untuk anak kita..
Doakan aku ye kekawan..

P/s : belum setting lagi electric breastpump tu..huhu..so belum cuba guna lagi..hehehe

posted from Bloggeroid

7 comments:

juelee said... Reply Comment

selamamt mengepam azrine hehehhe jue dlu pn guna spectra 3, best sbb boleh bt dabel pumping.. cepat sikit

NM02 said... Reply Comment

lepas ni sambil ngepam pun boleh blogwalking kan. hehehe

aThidEaN said... Reply Comment

yaaaayyyy for that.
nnt kita sama2 mengepam insyaAllah

Teratak Hami said... Reply Comment

Nak bakar semangat awak lagi thru experience akak yg baru takat 6 bulan full bf...hehe.

Menyusukan baby, badan boleh kurus walaupun makan banyak. Now akk dah mula keluarkan baju lama.

Ayu Firzara said... Reply Comment

Saya pun sakit sangat tangan skrg nih sebab mengepam manual..huhuhu....nak beli electric jugak...tapi belum decide lg nak beli brand apa

Gieyana said... Reply Comment

mcm menarik nie..nnt leh survey2..:)

Aty_Fared said... Reply Comment

gud luck akak..insyaallah Allah akan permudahkan..aminn..:)