Followers

U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 3, 2013

Bantuan Khas Awal Persekolahan RM100 | Meringankan Beban Ibu Bapa

As salam..

Semalam nengok berita kat tv3.. Bantuan Khas Awal Persekolahan RM100 akan diagihkan kepada murid Tahun Satu hingga Tingkatan Lima bermula 15 Januari 2013..alhamdulillah..

Okla kerajaan ingat jugak kat kita sbg parents yang mempunyai anak2 yang bersekolah..at least dpt RM100 untuk setiap anakkan..at least dpt membeli buku2 kerja atau buku aktiviti tambahan kat ank2 atau yang dah setel beli segala mak nenek buku2..kelengkapan sekolah..bolehla cover balik even tak cover semua..dapat cover separuh or suku pun dh cukup bersyukur..

Untuk pihak pengurusan sekolah plak..jangan nak memandai2 memotong wang tersebut untuk tujuan membayar yuran sekolah atau PIBG dan KPM juga melarang sama sekali pihak sekolah yang membuka kaunter khas untuk bayaran tunggakan ketika pengagihan wang RM100 tu sedang dibuat..huhu..

So uols sebagai parents be aware kalau2 ada sekolah2 anak u ols yang buat cenggini..sbb tahun lepas ada isu sekolah yang tak beri bantuan ni kat parents..sebaliknya potong siap2 yuran PIBG...boley???

Sebab niat KPM adalah untuk MERINGANKAN BEBAN IBU BAPA!!

Uols yang ada anak2 yang bersekolah dari tahun 1- tingkatan 5..tunggu surat dari sekokah memasing ye..