Followers

U Click Me...I Click U Back

Friday, January 11, 2013

Bukan Ayam Masak Merah

As salam..

What a busy day..
Bila Mr Hubby keje pagi..
Rutin harian jadi terkejar2..
Tengah hari memang tak masak dah sejak seminggu ni..
Masak for dinner sahaja..huhu..

Terkejar2 sebab kena handle ambik kak cik Yaya dari KEMAS..
Then gi ambik anak2 kat sekolah..
Layan them lunch kat sekolah..
Hanta plak sekolah agama..
Sebab anak2 saya sekolah di satu sekolah saya mengajar..
Dan sekolah ni jauh dari rumah saya..
So terpaksala korbankan tenaga sikit melayan anak2 lunch sebelum gi sek agama..
Next week tak perlu dah..sebab saya dah mula mengajar..
So tunggu kat sekolah je..hehehe..
Tu sebab saya mintak transfer ke sesi pagi..
Permohonan tak diluluskan..
Sebab katanya guru sains berlebihan..:)

Takpela takde rezeki saya kot.
Eh..panjangnya mukadimah..
Nak cerita pendek je sebenarnya..hehe

Malam ni just masak simple dinner je..
Tapi anak2 kompius suda..
Tanya.."ummi masak ayam masak merahla"
Umminya jawab.."bukan..ni macam daging sambal tuh..tapi daging takde..ummi buat pakai ayam"
Anak2 memang fav dorang memang ayam masak merah..
Okla..anak2 layan je..nasib derang ni makan tak cerewet..sardin pun layan..bertambah2..hahaha..




Korang masak apa malam ni?

posted from Bloggeroid

8 comments:

Asyifa Mustaffa said... Reply Comment

Senang dpt anak2 yg x bnyk komplen bab mkan nie....:-)

Nad @ MamaZN said... Reply Comment

Nmpk sedap!

Hepi wiken! =)

fuZa said... Reply Comment

sodapp

erna said... Reply Comment

owh ummi..memang nampak sangat menyelerakan :) tah macam erna nak handle anak dan suami bila semua dah besar besar nanti.tah sempat masak dn mengemas ke x.huhuhu

Gieyana said... Reply Comment

nmpak menyelerakan..cfm sedap nih..:-)

kemei said... Reply Comment

nyummmy!!

aThidEaN said... Reply Comment

akak share la resepi..:)
leh cuba nnt

LYAfrina said... Reply Comment

yumm..sedap...
lya pon suka ayam masak merak..