Followers

U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 31, 2013

Genap 100 hari!!

As salam..

2-3 hari ni actually mood saya tak berapa baik..

ok..ok..tinggal mood yang tak baik tu..
semoga Allah permudahkan urusanku..amin..

pejam celik..pejam celik..alhamdulillah...
genap 100 hari saya melahirkan Aish..
genap 100 hari umur Aish..
genap 100 hari saya berpantang..
dan sekarang ni masih lagi berpantang minum ais..
dan genap juga 100 hari saya menyusukan Aish dengan susu cap UMMI..FOC jek..haha

cerita pasal bab berpantang makan..
aku masih lagi tak sentuh mee..
sebab mee mudah kembung..
so nak selamat jgn makan lgsg..
demi dak Aish..

buah2 sejuk ngn sayur sejuk pun aku tak makan lagi..
entah..bukan apa..mcm takut je nak makan..huhu..
aku hanya makan benda yg tak datang mudarat pada dak Aish..
yg tak mudarat pada kesihatan aku..in shaa Allah..
kata ko badan nak pakai lamakan?hehe..

dah hampir 3minggu mengajar..
sangat letih weyhh..
masih belum adapt dengan situasi beranak kecil..
balik rumah WAJIB bf dak Aish dulu..
baru boleh pegang benda lain..huhu
umah tak yah cakapla..
dah tak ruper umah..tak dan..sesak napas sat!!

nak ngemas kena tunggu weekend...
aktibiti weekdays pun menyesakkan..
yg sempat basuh kain je..
sapu umah sikit2..
pastu dah kena siap awal2 utk ngajar petang plak..
camne tak flat ko!!
doakan aku kuat ye kekawan..:-)

CNY ni cuti panjang..
sekolah aku seminggu ko cuti..
tapi aku takde plan n mungkin mmg tak kemana..
sebab usually on CNY hubs kerja..
maka dudukla umah..
planning nak siapkan proposal tesis aku yg lama GILER aku tangguh nak buat..*maaf dato'!*

ok..tu jela nak citer..
sambil pikio nak masak apa utk dinner mlm ni..huhu
feningsss!!!

tempek gambo PELENGKAP HIDUPKU!

posted from Bloggeroid

9 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Moga akak kuat! Akak boleh, yeahhh!! =)

Ayu Firzara said... Reply Comment

sis hebat!!! anak dah empat!!! =)

Ibu Lala said... Reply Comment

Mmg memenatkan...

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

wah tu dia...chekgu 100 hari...tak minum air batu 100 hari?dashat tu..saya tak tahan...chekgu cuti seminggu pun nanti kena ganti jugakkan...lecehlah..

TeacherAzimah said... Reply Comment

Wahhhh rine...bagusnya disiplin u time berpantang. Patut sentiasa nmpk muda wlupun dah anak 4. Tabik spring!

Aty_Fared said... Reply Comment

Sy pon masih lg berpantang mknn sejuk dan ais2..:-)

Cik Anita said... Reply Comment

menjadi ibu memang perlu kuat. Ouh risaunya saya! hee.

mrs kayrul said... Reply Comment

hebatnya pantang 100hari..kayrul cukup 44 hari dah langgar pantang..hhheehehe

Im happy being alone said... Reply Comment

salam .. cuba la try ambik set breastfeed shaklee..insyaAllah susu tak putus sampai la 2tahun.. dan akak pun insyaAllah sihat dan dapat bantu supply tenaga especially tengah berpantang dan dah start keje semula nnt..