Followers

U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 3, 2013

Tak Payah Nak MASTERCHEF Sangat!!

As salam..

Tajuk tak menahan..hehe..

Dah lama tak kongsi gambar2 makan kat blog ni..maklumla ai masak simple2..bodo2 je kata orang..takde ala2 MASTERCHEF ke hape kan?haha..

Tapi selalunya yang simple2 tu la derang dalam rumah ni mempulun sesungguhnya..Mr Hubby panggil masakan ai ni menu sepanjang tahun...hehe..


simple je masak malam tadi..sambal tumis bilis, sayur sawi goreng ngan daging kicap buat kering2...

Serius dah lama tak makan cenggini..yelar dalam pantang makan pun camnekan?so bila dapat makan cenggini..memang bertambah2..ai pun pelik..selera makin bertambah..sebab dah dapat nikmat makan..dulu masa preggy Aish..makan apa ssh nak rasa sedap..adoiaaiii!!

sambal tomih!!

daging kicap..my favourite...hehe

sayur sawi goreng gitu2 jek..pun sodap!!*harus goreng sikit sbb anak2 payah makan sayur..huhu

Korang masak apa malam tadi?ai masak simple2 je kalau dinner sebab tengahari tak masak pun..sorang2 ngan Aish je kat umah..huhu

Eh..esok dah jumaatkan?sekejap je masa berlalu..lagi seminggu lebih je nak balik mengajar balik..

*sedihnya nak tinggal Aish*

posted from Bloggeroid

12 comments:

Asyifa Mustaffa said... Reply Comment

yg simpel gini2 la yg sy suka...senang...! makan pun laju je....tetambah klau sambal tumis je pun dah cukup.......:)

inazamri said... Reply Comment

malam td goreng siakap sekor tp tak abis,sambal belacan & tumis kangkung je.samala kita ,anak2 tak mkn sayur so sbg ganti saya suh dorg mkn spirulina tu pun bukan tiap hari la dorg mkn.

eima said... Reply Comment

waktu dlm cuti semua mende sedap ... pelik betui ...kan kan

MRS. K said... Reply Comment

feberet ai tuh sambal ikan bilis

ieda said... Reply Comment

hurmmm memang meleleh ! ekke

akak kalau sawi tuu x grg dik .. tumis air lagi perghh ! ekke anak2 cukup suke ;)

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

huwaaaaaaaaaa...saya lapo chekguuu...lum sarap lagi ni

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Asyifa Mustaffa

Haah..ank2 klu sambal tomih tu laju je!!

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@inazamri

Sayur sawi derang kurang suka..so kdg2 beli sayur kobis atau byam..derang mknla..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@eima

Ye kot..mood tgh best nk mkn je kje..nti dh blk kerja xrsa sgt nk mkn..atau mgkn sdg bf aish,.tu laju je mkn..haha

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@MRS. K

Kat sini pun,..:)

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@ieda

Haah kku xda lauk lain..mmg bt tumis air je..bg ada kuahkan

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@♥cikmOt♥

Cpt2 g sarap...haha..