U Click Me...I Click U Back

Monday, March 11, 2013

Penjawat awam dapat kenaikan gaji tahunan lebih awal ??

Kerajaan hari ini bersetuju untuk memberi semua penjawat awam faedah pemindahan gaji sebanyak satu kenaikan gaji tahunan (KGT) yang diawalkan pada 1 Julai 2013.  Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, berkata ini bermakna setiap penjawat awam akan mendapat kenaikan antara RM80 hingga RM320. Langkah itu akan membabitkan perbelanjaan sebanyak RM1.5 bilion,” kata Datuk Seri Najib Tun Razak pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam ke-13 bertemakan ‘Transformasi Perkhidmatan Awam, Merealisasikan Wawasan 2020′, di sini. – BH Online

p/s : tak faham..tolong explain kekawan

17 comments:

Nurhayati Mohd said... Reply Comment

Aaa la kn? Kalau kenaikan biasa bln okt maknanya takde kenaikan lg ke mcamana?

PUANSTOBERI said... Reply Comment

KGT utk thn ni dpt 2x.
Lets say, KGT saya thn ni adalah bln April, maka, bulan Julai nati dpt lagi skali.
Bagi sapa yg KGT bulan Okt, dia dpt dulu bln 7 then bulan Okt dpt yg mmg dia punya tu.
Jadi, mmg tak napak cam naik gaji sgt. Tp tahun dpn, bila smpai KGT kita tu, kira dah bertambah sket la.
Begitu lah... :)
p/s : sy mmg pegi MAPPA pagi tadi.

TeacherAzimah said... Reply Comment

Btl ke ni? Yg pasti bisp dah kena potong huhuhu

fifi said... Reply Comment

X faham jugak. T.T

Rafshila Romli said... Reply Comment

cth kalau degree dapat kgt thn ni bln jan... tapi dapat tunggakan masa bln 4 means 225 x 4 lah... pastu bln 7 nanti dapat lagi kenaikkan 225...
kalau naik bln 7 teruslah naik 225x2
kalau bln 10 plak.. dpt kgt pada bln 7 dan lagi 1 bln 10... kira double kgt thn ni

Anonymous said... Reply Comment

iye ke macam tu?

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya takpenah amik tau
Sbb tak penah bergaji
Huhuhu!

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

yey, dua kali KGT...suka suka...

eima said... Reply Comment

yeay ...........

Anonymous said... Reply Comment

adakah kemungkinan tahun 2014 tiada kenaikan gaji sebab ianya 'diawalkan'.. sampai skrg sy x berapa clear.. cuma tahun ni sy pasti le pasal kgt yang dibuat 2 kali..

contoh : sy gred 41 = kgt 225/year
kenaikan januari
julai dapat sekali lagi
maknanya sy akan dapat additional sebanyak 225 x 6 bulan = rm 1350(julai - disember. Tahun depan kira memang kenaikan gaji yang normal le kan..

Lydia Miza said... Reply Comment

:)

Nana said... Reply Comment

sonok la org gomen ye

Kesuma Angsana said... Reply Comment

untunglah org2 gomen yer

Ibu Lala said... Reply Comment
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said... Reply Comment

btul ke ade tunggakan??

Anonymous said... Reply Comment

betulke ade tunggakan?

Anonymous said... Reply Comment

@Anonymous nampak gayanya.. mmg takda kenaikkan pada tahun ni mungkin di sebabkan kenaikkan tahun lepas..