U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 31, 2013

Genap 100 hari!!

As salam..

2-3 hari ni actually mood saya tak berapa baik..

ok..ok..tinggal mood yang tak baik tu..
semoga Allah permudahkan urusanku..amin..

pejam celik..pejam celik..alhamdulillah...
genap 100 hari saya melahirkan Aish..
genap 100 hari umur Aish..
genap 100 hari saya berpantang..
dan sekarang ni masih lagi berpantang minum ais..
dan genap juga 100 hari saya menyusukan Aish dengan susu cap UMMI..FOC jek..haha

cerita pasal bab berpantang makan..
aku masih lagi tak sentuh mee..
sebab mee mudah kembung..
so nak selamat jgn makan lgsg..
demi dak Aish..

buah2 sejuk ngn sayur sejuk pun aku tak makan lagi..
entah..bukan apa..mcm takut je nak makan..huhu..
aku hanya makan benda yg tak datang mudarat pada dak Aish..
yg tak mudarat pada kesihatan aku..in shaa Allah..
kata ko badan nak pakai lamakan?hehe..

dah hampir 3minggu mengajar..
sangat letih weyhh..
masih belum adapt dengan situasi beranak kecil..
balik rumah WAJIB bf dak Aish dulu..
baru boleh pegang benda lain..huhu
umah tak yah cakapla..
dah tak ruper umah..tak dan..sesak napas sat!!

nak ngemas kena tunggu weekend...
aktibiti weekdays pun menyesakkan..
yg sempat basuh kain je..
sapu umah sikit2..
pastu dah kena siap awal2 utk ngajar petang plak..
camne tak flat ko!!
doakan aku kuat ye kekawan..:-)

CNY ni cuti panjang..
sekolah aku seminggu ko cuti..
tapi aku takde plan n mungkin mmg tak kemana..
sebab usually on CNY hubs kerja..
maka dudukla umah..
planning nak siapkan proposal tesis aku yg lama GILER aku tangguh nak buat..*maaf dato'!*

ok..tu jela nak citer..
sambil pikio nak masak apa utk dinner mlm ni..huhu
feningsss!!!

tempek gambo PELENGKAP HIDUPKU!

posted from Bloggeroid

Tuesday, January 29, 2013

Alhamdulillah, Azza Elite Pula Bertudung

As salam..

sejuk hati bila membaca seorang lagi artis sdh pun memakai tudung..

sekadar perkongsiaan di blog saya..

sumber : mstar

Santapan Pagi..

As salam..

naik lemau badan nak gi ngajar hari ni..
dek cuti lamo sangat haihh..
takde gi mana pun..
dok umah je..

kalau dah dok umah je..
stok gambo dak Aish jd banyak..
jom jamu mata..

Friday, January 25, 2013

Rezeki Yang Diberkati

Terjebak dengan SEHANGAT ASMARA...

As salam..

Sudah Jumaat..alhamdulillah..ada sekolah yang cuti hari nie..
Sekolah aku sekolah..tak ambik pun cuti sebab kami bakal bercuti CNY seminggu..hikss

Dulu demam adam dan hawa..
Tapi aku tak tengok pun..sebab tak larat nak layan online..
Sebab kadang2 line xberapa nak best kan?
And aku takde mustika HD..hehehe..
Takpela..rasanya cam membazir kot tetiba nak tuko ke beyonds kan?
Semata2 kerana drama Adam dan. Hawa tuh..huhu

Tapi..tapi..tapi kan...
Biler drama adaptasi novel SEHANGAT ASMARA main kat astro..
Mulala aku tergedik2 nak tengok..
Sebab aku memang big fans of rita rudaini..
And 1 more thing..hahaha
Tetiba suka sangat ngan SRK Malaya *aku gelar ikut suka aku*
Suka giler ngan Adi Putra..boley?
Actually bagi aku la ek..AP lagi ada aura than aron aziz..
Tu pendapat aku la ek..
Jangan plak peminat beso AA tetiba nak sentap plakkan?
Hahaha...nak sentap2 jauh2 sikit ek..hehehe..

So semalam aku dh khatam semua episod yang ditayangkan..
Secara online uols!!
Gigihkan iols?hahaha
Serius aku tengok lawa giler rita rudaini dalam drama tu.
Body dia sexy weyhh..
Hahaha..nasib perempuan..kuikui

So sekarang ni dah tak nyabar nak tengok sambungan dia..
Cepat2la isnin weyhhh...

Korang layan tak SEHANGAT ASMARA..

p/s : aku ada banyak koleksi buku citer yang writernya aisha sofea.. dia ni buku2 dia semua best..kalau saper yang baca novel dia dulu..sure kata versi novel lagi best..feeling terlebih ko...xcaya cer baca!!

Wednesday, January 23, 2013

Wordless Wednesday ~ Take a Break!!

As salam..

Time to break..
Sesi mengepam..hehehe

Sebelum tu makan cekelat Snikers dulu..




Beli satu rm3.10..kalau beli 2 rm5.10 kot..ek?
Kat Shell je kot ada promo cenggini selalu..
Ke tempat lain pun ada?
Jom bedal!!!

Jemput...ngeeee....

posted from Bloggeroid

Kisah Aish | Kakak2 Demam | HKL

As salam..

ada kesempatan mengupdate hari ni..
Hubs kerja pagi hari nie..katanya sampai ke malam..
Baru setel masak kari daging..
Untuk dinner malam nie..

Skang dah kena masak pagi..
Kalau tak alamat stok makan luar..
Sebab balik je umh dak Aish mintak ngempeng..huhu
Takpe bagi chance..
Hubs kata dia rindu sebab separuh hari ngan pengasuhkan?

Ok..back to the topic..

Last weekend..semua anak2 dijangkiti virus flu..
Semua batuk kong kong bunyinya..
Seram ummi!!
Then decided bawak semua gi HKL..
Sebab suka gie HKL.. ?ubat2 dia serasi dengan anak2..
Plus servis derang kalau on weekend memang cepat..
Tambahan dak Aish dah berjangkit sama batuknya..
Hidung pun berair..kakak2nya cium tak beragak kot
Banyak kali pesan pun nak jgk cium adiknya..huhu

So, ahad pagi kami dah sampai HKL..
Baru tahu yg baby bawah setahun kena refer terus unit kecemasan..
Fine..
Setelkan kakak2nya dulu sebab dah terus ke unit pesakit luar..
Sekejap je duduk dah kena panggil..
Pung..pang..Dr cerita itu ini..
Sampai giliran kak ngah..
DR cakap kena berjaga2 sebab boleh dapat asma..
DR on kan antibiotik for kak ngah ngan ubat asma..
Ubat batuk dan cair kahak..tonsil bengkak..
Semua dapat..jenuh la nak menelan..
Tapi DR cakap as long semuanya aktif...shud be no worried..
In shaa Allah..

Then bawak dak Aish ke Unit Kecemasan..
Daftar..dok sat tak sempat panas punggung..
Dah kena panggil..
Ada 2 orang DR yang assist...
1 chinese lelaki ngan sorang DR india perempuan..
Sangat soft spoken and baik je..
Masa check dak Aish..sorang tu tanya..
"Your family ada yang kena asma ke?"
Jawab ler.."takde"
DR said pernafasan Aish cam laju sikit..
And ada banyak kahak..
Takut ada jangkitan kuman dalam paru2..
Tapi as long as he aktif DR cakap..
Nothing to be worried..
Tapi sekiranya dia tak aktif..takmo minum susu DR cakap..
Kena admitted wad..
So DR on antibiotik untuk dak Aish..
Dan alhamdulillah..Aish tak demam masa hari cek up tu..



sempat ngambik gambar anak2 kat luar HKL..
kalau tengok semuanya aktif...termasuk dak Aish..
Tapi skang ni musimkan..budak2 mudah berjangkit..
Kalau boleh bila musim berpenyakit ni..dok jela umah..
Sebab baby ni lagi cepat terdedah dengan penyakit..
Sebab derang baru nak bina antibodikan?

Tapi Isnin lepas balik ambik Aish dari rumah Yumi..
Ada sedikit rasa panas kat badan Aish..
Rasa dedar2 je badan dia..
Cuak jugak ummi dia..
Sebab teringat cakap DR..
Tapi dia masih aktif bergalak..hahaha
Lap2 kepala dia..direct feed dia...
Terus tidur..dan panas dah kurang sampai pagi terus hilang..
Masa tidur tu dia ada meniarap sendiri yang aku cerita dalam entry lepas..
Mungkin dia demam sebab nak meniarap kot ek?

Alhamdulillah..until today.. dak Aish dah takde rasa panas..
Even batuk dan flu pun dah kurang..syukur sangat..
Risau betul kalau budak2 kecik ni demam..
Kalau demam panas tu lagi risau giler babas kan?



Entry diakhiri dengan gambar gediks kami..
Dah lama betul ai tak posing2 sakan..
Posing perasan muda orang kata..hahaha..
Ayat tak mo kalah ko kan?!

Sekian dari Chekgu Azrine...:-)

posted from Bloggeroid

Tuesday, January 22, 2013

Aish Iskandar 3 Bulan

as salam..

fuhh..fuhh..tiup buang sawang.. hahaha
nasib baru 2 hari tak berupdate..takdela susah sangat nak buang sawangnya..hehhe

sejak dah mula bekerja ni..masa untuk diri sendiri pun dah kurang..
banyak masa dihabiskan untuk dak Aish..
nak buat camnekan?
dulu masa preggykan dak Aish..
even penat pun sempat jugak type 1-2 entry per day..

sekarang nih bila dia dah wujud.. rasa tak menang tangan sesangat..
kalau di sekolah.. jadual tak pack..
masa tu la lepak bilik pemulihan..
port mengepam sebab ada gang..hehehe
seronok sebab boleh bantu membantu satu sama lain..

dah melalut kemana dah nih..

nak update sikit pasal dak Aish sekarang..
2 hari lepas Aish genap 3 bulan..
alhamdulillah.. syukur sangat..
banyak benda dia dah pandai..
especially bila orang panggil nama dia..
terus cari!! sweet sangat..

sekarang dah pandai angkat badan marah2 suruh kita angkat..
sejak dok ngan pengasuh nih dah tak suka kita letak atas tilam..uhuk..
cerdik!!

ohh..semalam dak Aish pertama kali meniarap kul bapa pagi entah..
nasib dengar dok ngerang uh eh uh eh..
nasib umminya tido tak mati..hahaha
sedar2 dah tergolek dok meniarap..
nanti bila2 aku perasan aku akan ambik gambar..hehehe

actually dak Aish tak berapa sihat..
batuk ngan selsema..
kot berjangkit dengan kakak2nya..
dan dah bawak ke HKL..
tapi takde demam..

semalam ambik dari rumah pengasuh..
badan dia dedar sikit..huhu
terus aku kalut susah hati..
macam kesian sangat kecik2 dah demam..
tapi dia aktif sangat..
menyusu pun macam biasa..
rasanya demam nak pandai niarap kot ek??


*akan ada entry khas pasal dak Aish demam ye*

2 keping gambar sempat di attached untuk tatapan..hehehe
 



alhamdulillah..dah 3 bulan Aish Iskandar

ok..ni je sempat update.. kul 4.30 ada kelas.. 

p/s : sekarang waktu 4.30 ke atas dah takde free.. sampai 6.30 terus balik..balik je kul 9 dah ting tong..acaner??huhu
 

Sunday, January 20, 2013

Anak Kedua Dr Sheikh Muszaphar & Dr Halina Selamat Dilahirkan

As salam..

baru tengok Fb fan page Dr Sheikh Muszaphar.

Alhamdulillah..Dr Halina dah selamat melahirkan bayi perempuan di HUKM pada pukul 7.53 malam semalam..

Beliau belum berkongsikan lagi gambar anak terbarunya..

Tak sabar nak tengok..hehe

Tahniah kepada Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina..

Friday, January 18, 2013

Aish Iskandar Pun Dah Pandai

As salam..

lagi beberapa hari je dak Aish nak 3bulan..
maka umminya pun bakal selamat berpantang 100 hari kan?eheh..

ohh..sekarang ni dak Aish dah pandai jerit2 nangis..
sambil angkat badan sendiri mintak ambik..
takpun dia lapo nenen..huhu
jerit tu memang pandaila..
nurun umminya..haha

dulu kan masa ngandungkan dia..
selalu sangat dok jerit2 marah kat murid yang bising..
acaner?uhuk..!!!

sekarang dak Aish pun dah pandai tiru umminya..

alahai anak..

kalau ummi tak jerit memang tak dengonya cikgu suruh diam..
sekarang rasakan ummi dengo dak Aish plak jerit nk susu ek..

padan muka ummi!!!
ngeeeeeee...

Thursday, January 17, 2013

Penat Terus Hilang..

As salam..

tak sempat nak layan blog..
sangat busy ngan kehidupan ummi beranak 4..
ringkas cakap..respek mereka2 yg beranak byk..
tp masih boleh uruskan rumahtangga ngn anak2 secara terurus..

hmm..mungkin aku belum get used lagi..

even penat tapi balik rumah dapat DF dak Aish terus rasa hilang penat..
lagi best bila dapat tengok dia tidur dengan tenang..

ALHAMDULILLAH..

ya Allah..kau permudahkan segala urusanku..

Wednesday, January 16, 2013

Susah Hati..

As salam..

masih dalam mood susah hati..
sebab kak cik Yaya masih demam lagi bila malam..
dah 3hari tak gie tadika..huhu
susah hati sebab tak boleh nak bagi tumpuan 100% kat yaya..
yelar..bila dah ada anak kecik..
camnila rasanya ek..
kesian kat dia la..
nasib Abahnya ada untuk teman dia tidur..huhu

tapi hari ni abh dia ada kerja di Cameron Highlands..
esok mungkin Mr Hubby ke Penang pulak..huhu
tu yang bertambah susah hati..
sebab kena manage dua2 anak sekaligus..
yang kecik nak kena belai..
yang besar nak kena cara..
semoga Allah permudahkan urusan...

hari nie pulak kena gie sekolah awal..
ada meeting kokurikulum..
banyak lagi kerja2 di sekolah yang
masih belum settled..
buku RPH langsung tak berusik..
pendek kata masih kelam kelibut..
dalam kepala banyak benda nak fikir..
stok susu, anak sakit, kakak2 belajar tak, kerja belum siap..huhu
macam2 hal..

sorry kekawan..
sekadar entry luahan rasa di pagi hari..
rasa LEGA dapat juga diluahkan kat sini..
semoga hari ini aku akan lebih ceria..

posted from Bloggeroid

Tuesday, January 15, 2013

Kak Cik Yaya Demam..

As salam..

fuhh..hari ni pepagi melompat kat katil terkejut sebab dah kul 6.45 baru tersedar..huhu..

penat sangat sampai tak terjaga..sebab 2x terjaga dalam kul 2pg ngan pukul 4pg..cek suhu kak cik..badannya panas jgk malam tadi..risau pulak..

semalam yumi pengasuh dia ada tanya bawak ubat tak untuk kak cik..actually umminya ingat suhunya tak panasla petang..sebab sebelum gie sekolah aku dh bagi 5ml ubat demam tu..huhu

balik tu lepas magrib smlm..terus bawak gie Klinik Kita..dekat ngan rumah..sekejap je dapat jumpa DR..

tu yg mungkin penat kot aku sampai terbabas tido..lepas ke klinik..gie makan plak..dah kul bapa balik..adaoiaii..


kesian tengok mukanya..dah seruh..sebelum ni bam2 je anak ummi ni..

pagi ni suhu dia panas balik..baru je makan ubat kul 7 pg tadi..hari nie kalau tak baik jugak..kena gie HKL ambik darah..

aku baru plak masuk sekolah..macam2 dugaan..nak ambk cuti rehat khas macam tak ok je sebab kak cik on n off demamnya..

semoga Allah permudahkan urusan ku..amin..

posted from Bloggeroid

Monday, January 14, 2013

1st Day of School

As salam..

alhamdulillah..syukur..

tengok jadual waktu tersengih je manjang..hehe
sebab waktu tak pack sangat..
cuma agak berdebar sebab 1st time mengajar tahun 1..
benda baru untuk aku..
take it as a challenge..uhuk..

masih di sekolah..
1st period was over..
macam2 karenah kena lyn kalau mengajar tahun 1 nih..
tak boleh give up dgn mereka..
layankan aje..
yang 3x mntk izin gie tandas pun ada..siap buat muka mcm nk terkucil sangat2 dah..haha..

sekarang waktu recess..
bolehla buat quick update..





murid2 tahun 1 Amanah..so sweet of them..but some of them did not bring DST book..
siap bagi alasan takde dalam jadual..boley?haha

ok..fine..
dimaafkan for this week..
no excuse at all for next week..
nanti jadi Harimau Malaya!!

rindunya kat dak Aish..
rindu nak cium..
rindu nak gomoi..
rindu nak bf dia..
oh pukul 6.30..
cptlah kau tiba!!

*over!!*



rinduuuuuuu!!!

posted from Bloggeroid

Good Morning Monday!

As salam auntie2..

Hari ni ummi saya dah mula kerja..
saya kena duduk ngan pengasuh..
semoga ummi saya dapat bekerja dengan gembira..
saya pun senang hati..yeayyy!!

Sunday, January 13, 2013

Dato Siti Nurhaliza Bertudung Litup Sempena Hari Lahirnya Yang ke 34

As salam..

Berita baik buat peminat Dato’ Siti Nurhaliza yang selama ini mengimpikan untuk melihat penyanyi kesayangan ini untuk bertudung litup.

Bercakap kepada Berita Harian hari ini, Siti Nurhaliza mengesahkan sendiri yang ini merupakan imej baru beliau bersempena sambutan hari lahir yang 34 pada 11 Januari 2013 yang lalu.“Inilah imej Siti untuk usia 34 tahun dan Siti harap penampilan baru ini akan terus kekal sampai bila bila,” ujar Siti Nurhaliza yang kini sedang dalam tempoh bercuti dari sebarang aktiviti seni.

Ini sekaligus menjawab persoalan ramai peminat yang tertanya tanya adakah benar Siti Nurhaliza sudah berubah wajah apabila beberapa keping gambar terbaru beliau di’muat naik ke Instagram.Semoga perubahan ini kekal buat Dato’ Siti Nurhaliza dan masih belum terlambat rasanya untuk mengucapkan selamat ulangtahun kelahiran ke 34 buat penyanyi nombor satu negara ini..

Credit : HERE

Semoga berkekalan imej Dato Siti Nurhaliza ni ye..sama2 kita doakan..

P/s : lawa dato siti..macam budak2 belasan tahunkan?

Friday, January 11, 2013

Bukan Ayam Masak Merah

As salam..

What a busy day..
Bila Mr Hubby keje pagi..
Rutin harian jadi terkejar2..
Tengah hari memang tak masak dah sejak seminggu ni..
Masak for dinner sahaja..huhu..

Terkejar2 sebab kena handle ambik kak cik Yaya dari KEMAS..
Then gi ambik anak2 kat sekolah..
Layan them lunch kat sekolah..
Hanta plak sekolah agama..
Sebab anak2 saya sekolah di satu sekolah saya mengajar..
Dan sekolah ni jauh dari rumah saya..
So terpaksala korbankan tenaga sikit melayan anak2 lunch sebelum gi sek agama..
Next week tak perlu dah..sebab saya dah mula mengajar..
So tunggu kat sekolah je..hehehe..
Tu sebab saya mintak transfer ke sesi pagi..
Permohonan tak diluluskan..
Sebab katanya guru sains berlebihan..:)

Takpela takde rezeki saya kot.
Eh..panjangnya mukadimah..
Nak cerita pendek je sebenarnya..hehe

Malam ni just masak simple dinner je..
Tapi anak2 kompius suda..
Tanya.."ummi masak ayam masak merahla"
Umminya jawab.."bukan..ni macam daging sambal tuh..tapi daging takde..ummi buat pakai ayam"
Anak2 memang fav dorang memang ayam masak merah..
Okla..anak2 layan je..nasib derang ni makan tak cerewet..sardin pun layan..bertambah2..hahaha..




Korang masak apa malam ni?

posted from Bloggeroid

Countdown | 3 days to go

As salam..

Sudah Jumaat..alhamdulillah..
Hari ni genapla aku bercuti bersalin 88 hari..
So got another 3 days to go..
Tak sabar ke nak balik mengajar?
Nak kata tak sabar tu takdela..
Cuma rasa rindu kat anak2 murid cilik..hahaha
Tapi yang buat berat hati tu nak tinggalkan si dak Aish ni..huhu

So actually aku dah dapat pengasuh untuk dak Aish..
Cari last minit sebab patutnya dah ada pengasuh..
Tapi tetiba tak dapat nak jaga sebab anak perempuannya dah dapat keje..
Tak berani nak jaga baby kalau takde pembantu katanya..
So last 2 weeks dapat jugak cari pengasuh untuk dak Aish..
Bukan orang lain..yang jaga kakak Aish jugak..
Transit sebelum gie sekolah agama..

So settled satu masalah cari pengasuh..

So last week aku try letak dia sekejap kat Yumi (pengasuh)..
Alhamdulillah.. nampak macam ok..
So semalam try letak lama sikit..kul 12.30 sampai 5.30..
Aku try letak petang sebab aku mengajar petang..
Nak bagi dia biasakan keadaan petang..
Aku bekalkan EBM dalam 6oz gitu..
Dia minum hanya 3oz jek..
Sebab yumi cakap dia asik tidur je..

Alahai anak..nanti jangan tidur je manjang ek..
Nanti malam jenuh ummi nak dodoi bagi tidur..hahaha

Ok..fine...aku rasa dia serasi la so far..
Belum la rasa tak sedap hati ke kan?
Aku pun suka yumi tu sebab dia pembersih orangnya..
Dan aku pesan apa2 yang tak kena atau dia nak daripada aku..
Just bagitahu je..jangan simpan atau segan nak mintak..
Sebab aku dah lupa hingatan sikit bab2 sediakan keperluan hanta anak kecik kat pengasuh..

So far aku bagj semuala kelengkapan..
Tuala, toiletries baby, baju bajan, pampers 5 keping..
Dan aku bagi jugak rocker yang ads kat umah..
Tinggal terus kat yumi..
Sebab dak aish suka tidur atas tuh..
Aku pun takmo nak susahkan yumi sangat..
Sebab aku nak dia senang jaga anak aku..
Btw..kakcik Yaya pun aku letak sekali situ..
Senang..boleh teman adik diakan?

Panjang haih citer...hehehe

Korang doakan aku semuanya dipermudahkan ye..
Tahun 2013 ni aku diamanahkan mengajar sains tahun 1..
Fyi..this is my 1st time to teach year 1 pupils..
Agak seram..
Sebab actually bukan senang naj handle them..
Aku sebelum ni memang respect nak teachers yang mengajar tahun 1..
Derang semua penyabar je aku tengok..
Hopefully Allah kurniakan aku sifat sebegitu jugak..amin..

Ok2..ai nak gi selongkar baju2 kurung yang dah lama simpan kat kontena..hahaha
Rasa dah lama tak berkurung sebab almost 6 months and plus maternity leavekan?
As before pakai uniform je..hehehe..


gambar wajib sebagai penutup entry..hehehe
Dak aish dapat rocker baru dari Abah dia..
Beli kat JJ (AEON) semalam..
Yang lama dah selamat kat tinggal kat pengasuh..

Hmm..jadi parents zaman sekarang ni yang aku noticed..
Suka sangatkan memanjakan anak2..
Itu laki aku la tewww...hehehehe

posted from Bloggeroid

Thursday, January 10, 2013

Apa ke benda yang safely arrived tuh?

As salam..

Hehehe..
Takde nak bikin gempak pun..
Cuma umminya aish yg very the excited..
Sebab dah dapat apa yang diidamkannya..

Semalam ada buat entry Wordless Wednesday..boleh klik SINI

Tapi bendanya masih belum guna pun..


kemain lagi anak dara ai posing..hehehe..

Apa ke benda tuh?...
















electric breastpump untuk dak aish..all these while aku guna yang manual..memang bestla sebab suction dia very soft..aku pakai brand unimom..tapi kalau dah manual..dah untuk orang yang banyak vitamin M dalam badan..memang ko faham2 jelakan..

Makanya beli la pam elektrik..
Untuk memudahkan aku buat stok untuk dak Aish..
Aku takmo terbeban sangat ngan buat stok banyak2..
Sebab aku lebih suka bagi Aish yang fresh..
Buat stok pun sekadar penyedap hati je..boleh giteww?
Sebab aku ngajar petang..
So nak kena sediakan lebih kurang 6 oz je untuk bekalan kat pengasuh aish nanti..

Doakan aku dapat menyusukan aish dengan susu aku sampai 6 bulan ye..
Dan aku nak susukan aish sampai 2 tahun kalau boleh..
Dulu2 pengetahuan aku pasal fully bf ni sangat cetek..
Sangat dah takmo toleh ke belakang..
Nak teruskan perjuangan sampai aish dah takmo sendiri..
Hopefully bila dia dh 4 tahun..hahaha


gambar pembakar semangat..

pumped out guna pam manual brand unimom..
sebelah kiri cik B dapat 5oz..
sebelah kanan lagi selamat dibedal oleh dak aish..
takdan nak pum..hahaha..

Aku punya tu kira sikit je tuh..
ada orang sebelah je boleh dapat 10 oz..
Hebatkan?
Takpe yang penting susu kita cukup2 untuk anak kita..
Doakan aku ye kekawan..

P/s : belum setting lagi electric breastpump tu..huhu..so belum cuba guna lagi..hehehe

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 9, 2013

Wordless Wednesday ~ Safely Arrived

As salam..

Benda yang ditunggu2 sudah tiba..
Semoga Allah permudahkan urusan ku memberi rezeki terhadap anak2 ku..

Apakah benda special nih?
Nantikan later entry ye..

*budget ramai peminat ke blog ko nih..sambil kibas2 rambut*

80 hari..

As salam..

Hari ni genapla 80 hari dah dak Aish tengok dunia..
Syukur alhamdulillah atas kurniaan MU..
Kurniaan yang langsung tak terduga..
Kurniaan yang memang KAU tetapkan sejak azali..

Sapa2 yang biasa dengan blog kecik aku nih..
Sure tahu yang dah lama aku dambakan seorang anak lelaki..

Seorang anak lelaki untuk dihadiahkan kepada Mr Hubby
Seorang anak lelaki yang bakal menjadi perisai semasa tuaku..
Syukur alhamdulillah..akhirnya KAU bagi juga aku merasai saat indah..
Melahirkan Aish ke dunia dan sekaligus menjadikan aku umminya..
Menjadikan keluarga ku sempurna di mataku..
Dengan adanya 4 amanah yang perlu ku jaga..perlu ku belai dan didik..
Syukur alhamdulillah sekali lagi..

Tiada apa yang aku harapkan daripada kesemua amanah yang Allah pinjamkan untukku..hanya..
Menjadi manusia yang berguna..anak2 yang soleh dan solehah..baik budi pekerti..
Dan yang paling penting aku terapkan kepada mereka..
Belajarlah dengan ikhlas kerana Allah..
Bukan kerana ummi dan abah suruh..

*abaikan entry luahan pepagi*

Gambar dak Aish genap 80 hari hari.. baru je ambik tadi..tak sabar nak tunggu Aish genap2 3bulan...hahaha

*hover umminya*

Tuesday, January 8, 2013

Tiket Air Asia Percuma Sempena 'Program Intergrasi 1Malaysia'

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan pelaksanaan 'Program Integrasi 1Malaysia' bersama Air Asia, yang menyaksikan tawaran penerbangan percuma oleh syarikat penerbangan itu bagi laluan antara Sabah, Sarawak dan Semenanjung, untuk satu tempoh tertentu. 

Cara Dapatkan Tiket Percuma Air Asia 2013

Semua pengguna boleh mendapatkan tiket percuma Air Asia mulai 9 Januari 2013 bermula jam 12 tengah malam. Sila layari laman web Air Asia di http://www.airasia.com untuk maklumat lanjut. Sebanyak 10 ribu tiket akan diedarkan kepada semua rakyat Malaysia untuk menikmati tiket percuma tersebut. 

Destinasi Penerbangan Percuma

Tempat duduk percuma hanya sah bagi penerbangan yang berlepas dari Kota Kinabalu, Kuching, Labuan, Sandakan, Miri, Tawau, Sibu, Bintulu, Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Johor Bahru. 

Tempoh Penerbangan Percuma

Tiket percuma bagi penerbangan antara 14 Januari sehingga 4 Februari 2013 

Cara Pembayaran Penerbangan

Cukai lapangan terbang akan dikenakan, walaupun tambang dan surcaj bahan api dimansuhkan.

Nota penting :

Apa tunggu lagi..jom tempah 9hb ni ye...
Tepat2 kul 12malam terpacak kat depan laptop..hahaha..
Booking jangan tak booking tapi di sah di tempat2 yang dinyatakan ye..
London tak masuk dalam list la...*eh..tetiba!!"

Riadah Petang Sabtu Sambil Posing..

As salam..

Tajuk takmo kalah..
Ko mampu riadah2 pastu posing2 sakan..hahaha..
Saje posing wat kenang kenangan..sebab
Sudah lama giler tak bawak anak2 gi playground..

Derang selalu tanya.."ummi bila kita nak gi taman bawak aish?"
Nampak tak kat situ derang cuba binkan aish sbb terdesak sangat nak gi playground...haha
Sebabkan umminya kesianla..maka berjanji ngan kak cik Yaya..
"Kalau tidur baru ummi bawak gi taman",,
Giteww kekdahnya...tak tidur maka taman is nehi..nehi

Dengan lena kak cik Yaya tidurla demi taman terchenta..haha
Nampak sangat kemarukkan?
Petang tu kul 6 after setel mandi dak tecit Aish..
Misi ke playground bermula..yeahhh
*kata excited lama xgi kan?*

Dah..dah..maleh nak citer pepanjang..let the pictures tell the stories..


skang ni cukup payah nak ambik gambar kak cik Yaya in proper way..huhu..

tengokla mcm2 aksi dia buat..lg suruh diam2 nak ambik gambar..lagi dia tunjuk nakai..haru!!

dah ke mana2 hala dah dok bawak stroller adik dia..huhu

see..kakak dah beso gabak tu pun rupa cenggitu bila dapat boyan..nampak sangat jakun ank2 aku..haha

the sisters..so lovely..actually sekarang ni tengah ajar kak ngah tu pakai tudung..tapi sengaja dia tak pakai tu nak tayang rambut baru ala tomboy..bengkek je tgok..umminya blh terlupa nk suruh pakai..sekarang kalau keluar shopping mall dah mmg suruh dia pakai..dah 10 tahun kot..













Last but not least.......

gambar gedik tuan blog kena tempek gak..rasa cam dah lama tak tepekkan..so here i am..gediksla sangat!ngeeeeee...

Sabtu lepas korang buat apa?
memang weekend aku yang lepas boring tahap bapak pada DEWA!
Hahaha...

posted from Bloggeroid

Rutin Aish Pepagi..

As salam..

Kepala ting tong sikit pepagi ni..
Maklumla semalam seharian kat luar..
Nasib dak Aish tak meragam tidur malam tadi..
Adala 3x bangun nak menyusu..

Oh..hari ni dak Aish bangun awal...
Kalau dah namanya Aish.. bangun dah takmo tidur balik..
Unless mandikan dia dulu kekdahnya..hehehe
Nanti baru nak tidur..huhu

Kalau selepas mandi dah kenyang pun mesti nak ngempeng jugak..
Takde dia nak tidur tanpa nenen..hahaha...
Tapi kalau dia dh stock mengantuk sangat..
Tidur terus tak payah didodoi ko..letak2 terus tidur..

Alhamdulillah..lega la kalau gini
Takdela susah nak hanta kat pengasuh nanti..

Meh tengok gambar Aish memula maintain macho lepas mandi..
Lepas tu jadi drama KING!hahaha